Word vrijwilliger Doneer

Hulp nodig? De Rode Kruis Hulplijn staat voor je klaar!

Geplaatst op 31 mei 2022

Heb jij hulp, advies of een luisterend oor nodig? Neem contact op met de Rode Kruis Hulplijn! Hieronder lees je waarbij we je kunnen helpen.

Wat is de Rode Kruis Hulplijn?

De Rode Kruis Hulplijn is een telefonische dienst van het Rode Kruis die bedoeld is om mensen te helpen als ze in nood zijn. Of als ze een luisterend oor nodig hebben.

Daarnaast is de hulplijn bedoeld om mensen van informatie te voorzien tijdens een crisis of speciale situatie. Bijvoorbeeld informatie over de coronapandemie, of over de crisis in Oekraïne.

rodekruishulplijn-1030x503-1

Waarvoor kan ik de Rode Kruis Hulplijn benaderen?

Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn in de volgende gevallen:

  • Bij een praktisch probleem, bijvoorbeeld als je zelf niet naar buiten kunt om boodschappen te doen. In sommige gevallen kunnen we een vrijwilliger vragen om je te helpen.
  • Als je een luisterend oor nodig hebt.
  • Als je een tijd in quarantaine moet en je daar veel zorgen over maakt.
  • Als je vragen hebt over het helpen van vluchtelingen uit Oekraïne.
  • Als je vluchteling bent en vragen hebt over je verblijf in Nederland.

Hoe kan ik de Rode Kruis Hulplijn bereiken?

  • Voor Nederlandstaligen: Bel 070 44 55 678 (ma t/m do 8.30 -21:00 uur, vr 8.30-17.00 uur, za 08.30-14.00 uur). Op feestdagen is de telefonische informatielijn gesloten en kun je contact opnemen met de WhatsApp-Hulplijn: +31 6 28 52 09 83.

  • Voor anderstaligen: Stuur een WhatsApp-bericht naar +31 – 97 010 286 964 (ma t/m vr 10.00 – 18.00 uur). Anderstaligen kunnen een (voice-)bericht sturen naar de WhatsApp-Hulplijn. Een hulpverlener neemt dan zo snel mogelijk contact op in de eigen taal.
bel de Rode Kruishulplijn als je hulp nodig hebt

Waar kan ik verder terecht voor informatie?

Op dit moment wordt de Rode Kruis Hulplijn veel benaderd voor hulp rondom het conflict in Oekraïne en hulp tijdens de coronapandemie. Je kunt op de volgende plekken meer informatie vinden:

  • Hulp aan vluchtelingen van het conflict in Oekraïne:

Het Rode Kruis helpt

In tijden van nood staat niemand alleen. Daarom staat het Rode Kruis klaar voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aan de andere kant van de wereld, én bij jou om de hoek.

Wil je meer weten over Hulp in Nederland?