Word vrijwilliger Doneer

Word vrijwilliger bij het Rode Kruis

Sluit je aan bij circa 10.000 vrijwilligers en ruim 106.000 Ready2Helpers die met elkaar in actie komen. Met slechts een paar uur van je tijd maak jij een groot verschil voor een ander. Samen helpen we bijvoorbeeld bij calamiteiten en de opvang van vluchtelingen, maar staan we ook voor iedereen klaar op festivals en evenementen.

Door een toenemende hulpvraag kunnen we jouw tijd en inzet goed gebruiken! Als vrijwilliger bij het Rode Kruis krijg je de kans om jouw talenten in te zetten én verder te ontwikkelen.

Ben jij binnenkort onderdeel van het grootste wereldwijde vrijwilligersnetwerk dat zich inzet voor mensen in nood?

bevolkingszorg_vrijwilligerswerk_noodsituaties_noodhulp_rode_kruis

Meehelpen tijdens een noodsituatie?

Sta klaar voor getroffenen van een noodgeval bij jou in de omgeving. Help bijvoorbeeld met het voorbereiden van een locatie en het opvangen van ouderen die hun huis plots moesten verlaten. Zo zorg jij samen met je collega’s voor een veilige omgeving voor alle betrokkenen.

Dankzij onze korte training weet jij precies hoe je anderen kunt helpen in noodsituaties. Ontdek hoe in een online informatiesessie en meld je aan.

Meld je aan voor een infosessie

Maak het verschil voor een ander met vrijwilligerswerk

Iedereen die hulp nodig heeft kan hulp van ons verwachten. Het Rode Kruis is op zoek naar vrijwilligers die hun talenten en tijd willen inzetten voor een betere wereld. Samen met onze andere helden kan jij het verschil maken.

Zoek een vacature die bij je past
Ready2Help vrijwillig flexibel burgernetwerk van het Rode Kruis

Zelf bepalen wanneer je wilt helpen?

Heb je niet elke week tijd om vrijwilligerswerk te doen, maar wil je het Rode Kruis toch graag helpen als de nood hoog is? Meld je dan aan voor Ready2Help, het burgernetwerk van het Rode Kruis. We doen alleen een beroep op je als we snel extra handen nodig hebben, bij jou in de buurt. Je bepaalt zelf of het uitkomt. Kunnen we ook op jou rekenen?

Meld je aan

Op de hoogte blijven van ons werk in binnen- en buitenland?

Meld je aan voor updates per mail