Word vrijwilliger Doneer

Word vrijwilliger bij het Rode Kruis

Sluit je aan bij circa 14.000 vrijwilligers en ruim 106.000 Ready2Helpers die met elkaar in actie komen. Met slechts een paar uur van jouw tijd maak je een groot verschil voor een ander. Samen helpen we bijvoorbeeld bij calamiteiten en de opvang van vluchtelingen, maar staan we ook voor iedereen klaar op festivals en evenementen.

Door een toenemende hulpvraag kunnen we jouw tijd en inzet goed gebruiken! Als vrijwilliger bij het Rode Kruis krijg je de kans om jouw talenten in te zetten én verder te ontwikkelen.

Ben jij binnenkort onderdeel van het grootste wereldwijde vrijwilligersnetwerk dat zich inzet voor mensen in nood?

vrijwilligers helpen bij de marathon rotterdam

Uitgelicht: word eerstehulpverlener!

Help jij een sporter om de finish te halen tijdens een hardloopevenement? Kun jij iemand geruststellen bij een zonnesteek op een festival? Of wil jij er zijn voor een vluchteling die onwel wordt in een opvangcentrum?

Word eerstehulpverlener bij het Rode Kruis! Je verleent dan samen met andere vrijwilligers EHBO op allerlei locaties, zoals evenementen of opvangcentra voor vluchtelingen. Uiteraard krijg je eerst een EHBO-opleiding aangeboden. Iets voor jou?

Meld je aan
Ready2Help vrijwillig flexibel burgernetwerk van het Rode Kruis

Zelf bepalen wanneer je wilt helpen?

Heb je niet elke week tijd om vrijwilligerswerk te doen, maar wil je het Rode Kruis toch graag helpen als de nood hoog is? Meld je dan aan voor Ready2Help, het burgernetwerk van het Rode Kruis. We doen alleen een beroep op je als we snel extra handen nodig hebben, bij jou in de buurt. Je bepaalt zelf of het uitkomt. Kunnen we ook op jou rekenen?

Meld je aan

Op de hoogte blijven van ons werk in binnen- en buitenland?

Meld je aan voor updates per mail