Word vrijwilliger Doneer

Ambassadeurs van het Rode Kruis

Iemand die vol passie en enthousiasme klaarstaat om te helpen en oprecht betrokken is bij ons werk. Onze ambassadeurs springen letterlijk bij waar nodig, geven belangrijke thema’s in onze hulpverlening een platform en laten het Nederlandse publiek weten wat er speelt bij een noodhulporganisatie. En dat doen ze natuurlijk op hun eigen manier via verschillende vormen van media.

Floortje Dessing, Helga van Leur, Humberto Tan, Irene Moors, Iris Enthoven, Jill Schirnhofer, Mounir Toub, Roelof Hemmen, Shelly Sterk, Sherida Spitse en Thomas van der Vlugt zijn trotse ambassadeurs van het Nederlandse Rode Kruis.

Irene Moors ambassadeur - Rode Kruis

Irene Moors

Presentatrice
Ambassadeur Floortje Dessing in Syrie voor het Rode Kruis

Floortje Dessing

Programmamaker en presentatrice
Helga van Leur - ambassadeur Rode Kruis

Helga van Leur

Meteoroloog
Thomas van der Vlugt ambassadeur Rode Kruis

Thomas van der Vlugt

Presentator en YouTuber
Humberto Tan - ambassadeur Rode Kruis

Humberto Tan

Presentator
Shelly Saterk - social ambassadeur Rode Kruis

Shelly Sterk

Presentatrice
Roelof Hemmen - Ambassadeur Rode Kruis Nederland

Roelof Hemmen

Presentator
Iris Enthoven - ambassadeur Rode Kruis

Iris Enthoven

Presentatrice en programmamaker
Mounir Toub social ambassadeur Rode Kruis

Mounir Toub

Tv-kok
Sherida Spitse

Sherida Spitse

Profvoetbalster
Jill Schirnhofer is ambassadeur bij Rode Kruis Nederland

Jill Schirnhofer

Illustrator en actrice

Jill in gesprek met kinderen in de opvang

Samen met Jill Schirnhofer, bekend als illustrator, presentatrice en actrice, lanceren we de videoserie ‘Regenboog Routes’. In deze serie tekent en praat Jill met kinderen met een vluchtachtergrond, waardoor hun aangrijpende verhalen op een speelse manier tot leven komen. Want in Nederland leven duizenden kinderen die zijn gevlucht voor conflict of geweld. De vier afleveringen zijn nu op YouTube te bekijken.

Lees meer over de serie

Met Iris aan de frontlinie van de klimaatcrisis

Door extreem weer als gevolg van klimaatverandering hebben meer dan 23 miljoen mensen in Oost-Afrika honger. Samen met onze ambassadeur Iris Enthoven reizen we door Kenia en ontmoeten we de mensen die leven in de frontlinie van deze klimaatcrisis. Zij laten ons zien dat er – voorbij de ellende – hoop is. De driedelige documentaireserie is te bekijken op ons YouTube-kanaal.

Lees meer over de serie

Koken met Mounir

Zeker 450.000 mensen in Nederland leven dagelijks met de spanning of zij een voedzame maaltijd op tafel kunnen krijgen. In de videoserie ‘Koken met Mounir’ bereidt tv-kok Mounir Toub een aantal budgetvriendelijke maaltijden samen met verschillende gasten. Terwijl de pannen pruttelen op het fornuis ontstaan er bijzondere gesprekken over de onzichtbare voedselnood in Nederland. De vier afleveringen zijn hier te bekijken.

Lees meer over de serie

Sterk in kinder-EHBO met Shelly

Je hoopt natuurlijk dat jouw kind nooit iets ergs overkomt, maar hoe moet je handelen als er toch iets gebeurt? Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan is het aan jou om te handelen. Ook BN’ers gaat dat niet in de koude kleren zitten. Presentatrice en Rode Kruis-ambassadeur Shelly Sterk volgde daarom een speciale EHBO-cursus en sprak met BN’ers over ouderschap, bezorgdheid en wat je kunt doen bij ongelukken thuis.

Lees meer over de serie

Irene over het Rode Kruis en het ambassadeursschap

Presentatrice en actrice Irene Moors is al sinds 2005 (!) ambassadeur van het Rode Kruis en dat doet ze met een groot hart. Zij was te gast bij het televisieprogramma Zondag op Vier op RTL4 om erover te vertellen.

Niet alleen onze ambassadeurs zetten zich met passie en toewijding in. Want miljoenen vrijwilligers zorgen er iedere dag voor dat het Rode Kruis overal ter wereld hulp kan bieden aan mensen in nood.

Op de hoogte blijven van ons werk in binnen- en buitenland?

Meld je aan voor updates per mail