Word vrijwilliger Doneer

Een EHBO- of reanimatiecursus volgen die vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar?

Wil jij weten wat je moet doen als je kind zich verslikt? Of hoe je moet handelen bij een brandwond? Volg dan een EHBO-cursus bij het Rode Kruis, met een kans dat het je niets hoeft te kosten! De meeste zorgverzekeraars vergoeden een EHBO-cursus namelijk gedeeltelijk of helemaal als je aanvullend verzekerd bent.

Krijg jij jouw EHBO-cursus vergoed?

De vergoeding hangt af van je zorgverzekeraar en aanvullende zorgverzekering. Bekijk hieronder hoeveel jouw zorgverzekering vergoedt voor het volgen van een EHBO-cursus in 2024. Check wel altijd zelf even de voorwaarden van je polis ter controle. Tip: gebruik zoekwoorden als ‘EHBO’, ‘preventie’ of ‘cursus’ om het snel te kunnen vinden.

Staat je zorgverzekering er niet tussen? Bekijk dan je polisvoorwaarden. Heb je alleen een basisverzekering? Dan krijg je helaas geen vergoeding voor een cursus.

Hoeveel vergoedt jouw zorgverzekering in 2024?

Hoe werkt declaratie van een EHBO-cursus?

Meestal vraagt een zorgverzekeraar om de factuur en je bewijs van deelname of certificaat na afloop van de cursus. Check bij jouw zorgverzekeraar hoe je de declaratie precies moet indienen.

Heb je dit jaar een EHBO- of reanimatiecursus gedaan?

Dan ben je goed bezig! Misschien kan de cursus die je gevolgd hebt, nog vergoed worden. Check je polis om te kijken of je deze kosten nog kunt declareren dit jaar.

Zoek een cursus bij jou in de buurt

Krijg je de kosten van een EHBO of reanimatiecursus vergoed van je zorgverzekeraar? Zoek dan een cursus bij jou in de buurt en leer wat je moet doen bij een ongeval!

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief