Word vrijwilliger Doneer

Een EHBO-cursus doen? Met een beetje geluk kan het gratis!

Jij wilt natuurlijk weten wat je moet doen als je kind zich verslikt. Of hard op zijn knie valt. Dit en meer leer je tijdens een EHBO-cursus van het Rode Kruis. En grote kans dat het je niets hoeft te kosten! De meeste zorgverzekeraars vergoeden EHBO-cursussen deels of zelfs helemaal. Dit maakt het volgen van een cursus nu wel heel aantrekkelijk.

Hoeveel vergoedt jouw zorgverzekering?

De vergoeding hangt af van je zorgverzekeraar en eventuele aanvullende zorgverzekering. Benieuwd hoe het zit bij jouw zorgverzekeraar? Controleer de vergoedingen van alle Nederlandse zorgverzekeraars of neem contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Hoe declareer je de kosten?

In de meeste gevallen vraagt je zorgverzekeraar om de factuur en je bewijs van deelname of certificaat toe te sturen. Vraag bij jouw zorgverzekeraar hoe je de declaratie precies moet indienen.

Al een EHBO-cursus gedaan?

Heb je al een EHBO-cursus gedaan dit jaar? Goed bezig! Vraag bij jouw zorgverzekeraar na of je deze kosten vergoed kunt krijgen. Dan heb je nu en de juiste kennis in huis en heeft je ook nog eens niets gekost.

Zoek een cursus bij jou in de buurt

Met een vergoeding van je zorgverzekeraar wordt het volgen van een EHBO-cursus wel heel aantrekkelijk! Ook altijd weten wat je moet doen bij een ongeval?

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief