Word vrijwilliger Doneer

Een EHBO-cursus doen? Met een beetje geluk kan het gratis!

Jij wilt natuurlijk weten wat je moet doen als je kind zich verslikt. Ook vind je het handig om te weten hoe je een snijwond in de keuken goed verzorgt. Dit en meer leer je allemaal tijdens een EHBO-cursus van het Rode Kruis. En grote kans dat het je niets hoeft te kosten.

Loop je al een tijdje rond met het idee een EHBO-cursus te volgen? Doe dan je voordeel met de vergoeding die de meeste zorgverzekeraars hebben voor EHBO- en reanimatiecursussen! De meeste zorgverzekeraars vergoeden EHBO-cursussen deels of zelfs helemaal. Dit maakt het volgen van een cursus nu wel heel aantrekkelijk!

 

Zoek een cursus

75%

van alle Nederlanders niet weet of hun zorgverzekering de kosten van een EHBO-cursus vergoedt

Hoeveel vergoedt jouw zorgverzekering?

Dat hangt af van je zorgverzekeraar en eventuele aanvullende zorgverzekering. Wij hebben een informatieoverzicht opgesteld van vergoedingen per zorgverzekeraar en (aanvullende) polis, maar je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met je zorgverzekeraar. Wil je weten hoe het zit bij jouw zorgverzekeraar? Controleer hier de vergoedingen van alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Hoe declareer je de kosten?

In de meeste gevallen vraagt je zorgverzekeraar je om de factuur en je bewijs van deelname of certificaat toe te sturen. Vraag bij jouw zorgverzekeraar hoe jij je declaratie precies moet indienen.

Al een EHBO-cursus gedaan?

Heb je al een EHBO-cursus gedaan dit jaar? Goed bezig! Vraag bij jouw zorgverzekeraar na of je deze kosten vergoed kunt krijgen. Dan heb je nu en de juiste kennis in huis en heeft je ook nog eens niets gekost.