Word vrijwilliger Doneer

Steun als stichting of vermogensfonds het werk van het Rode Kruis

Overweegt u te doneren aan het Rode Kruis? Stichtingen, vermogens- en familiefondsen zijn van grote waarde voor de hulpprojecten van het Rode Kruis. Het is belangrijk dat de projecten die u steunt goed aansluiten bij uw visie en waarden.

Door in projecten van het Rode Kruis te investeren, helpt u de meest kwetsbaren in Nederland en wereldwijd. Donaties worden met liefde en zorg ingezet om mensen voor, tijdens en na een ramp te voorzien in hun basislevensbehoeften. Denk bijvoorbeeld aan voedsel, onderdak en schoon drinkwater. Ook zet het Rode Kruis zich in voor mensen die langdurig in noodlijdende situaties verkeren.

Op deze pagina leest u verder over onze hulpverlening in Nederland en wereldwijd en lichten we twee van onze projecten uit.

U kunt op verschillende manieren bijdragen. Van een eenmalige schenking tot een meerjarige samenwerking. Samen onderzoeken we graag de mogelijkheden voor een passend project. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Het is uiteraard ook mogelijk om een algemene gift aan het Rode Kruis over te maken op IBAN NL33 INGB 0000 0008 81. Wij zorgen er dan voor dat uw bijdrage besteed wordt op de plekken waar onze hulp op dat moment het hardst nodig is.

Onze hulp

Hulp in Nederland met Stichtingen en Vermogensfondsen (1)

Hulp in Nederland

Voedselhulp geven, slachtoffers opvangen na een grote brand of ziekenhuizen helpen tijdens de enorme coronadrukte: het Rode Kruis komt in actie in tijden van in nood. Overal ter wereld zetten we ons in om de meest kwetsbaren te helpen, en dus ook in Nederland.

vader-en-zoon-in-syrie-hulp-wereldwijd-stichtingen-en-vermogensfondsen (1)

Hulp wereldwijd

Wereldwijd lijden miljoenen mensen door conflicten, natuurrampen en andere noodsituaties. Zij hebben onze hulp hard nodig. Over de hele wereld staat het Rode Kruis klaar voor deze kwetsbare mensen in nood. Met afdelingen in maar liefst 192 landen zijn we de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld en zijn we altijd dichtbij.

Rode Kruis_Project Heldin

Uitgelicht project: Project Heldin

Project Heldin is een EHBO+ cursus van het Rode Kruis; speciaal voor vrouwen die zelfverzekerd te hulp willen schieten als er iets mis is. Door hun sociaaleconomische of culturele achtergrond hebben deze vrouwen beperkte contacten en nauwelijks de mogelijkheden om hulp te vragen. Daarnaast missen zij vaak de kennis. Tijdens zes bijeenkomsten leren de deelnemers praktische EHBO-vaardigheden en tegelijkertijd werken ze aan hun zelfvertrouwen, daadkracht en zelfredzaamheid. Zo kunnen deze vrouwen zichzelf en anderen beter helpen in noodsituaties.

Meer informatie
Waterpunt project in Zuid Soedan

Uitgelicht project: Zuid-Soedan

Meer dan 48% van de bevolking in Zuid-Soedan mist toegang tot schoon water, wat leidt tot water gerelateerde ziektes, vooral bij kinderen. Gebrek aan adequate water en sanitaire voorzieningen op scholen beïnvloedt de gezondheid en het onderwijs van meisjes, vooral tijdens hun menstruatie. Het Rode Kruis werkt samen om sanitaire voorzieningen en menstruele gezondheid op scholen te verbeteren. Het project omvat het herstellen van waterpunten, bouwen van gescheiden toiletten, en het verstrekken van voorlichting en menstruatiepakketten. Het doel is om de veiligheid, gezondheid en hygiëne van kinderen te verbeteren en de aanwezigheid van meisjes op school te vergroten.

Meer informatie
Wendy Flik_Manager Stichtingen & Vermogensfondsen_Rode Kruis

Wendy Flik

Manager Stichtingen en Vermogensfondsen