Word vrijwilliger Doneer

Volg een cursus en word pro in Sport EHBO

Ruim de helft van Nederland sport elke week en miljoenen doen dat via een sportvereniging. Ook hebben de meesten wel eens iets fout zien gaan of zelf wat meegemaakt. Wekelijks belanden er dan ook zo’n 1.000 sporters op de Spoedeisende Hulp (SEH) en zijn er meerdere gevallen van hartfalen tijdens en net na het sporten. Wanneer er iets gebeurt is kennis van EHBO aan sporters (EHBSO) en reanimeren essentieel; goede eerste hulp draagt bij aan het herstel en kan bij ernstige gevallen zelfs van levensbelang zijn.

Weet jij wat je moet doen bij ongeval tijdens het sporten? Door het volgen van een Sport EHBO-cursus sta je sterker in je (sport)schoenen en durf je in actie te komen wanneer er iets gebeurt. Schrijf jezelf in voor een cursus of organiseer een groepscursus op locatie, zoals de kantine van je sportclub.

Vraag vrijblijvend informatie aan

50.000

Sporters belanden jaarlijks op de Spoedeisende Hulp (SEH)

EHBO_cursus_sport

Onze Sport EHBO-cursussen

Sport_EHBO_cursus_workshop_EHBSO_Rode_Kruis

Workshop Sport EHBO

Leer in drie uur wat je moet doen bij de zeven meest voorkomende sportongevallen. Door op de juiste manier te handelen voorkom je verdere schade en draag je bij aan het herstel.

Sport_EHBO_cursus_basis_EHBSO_Rode_Kruis

Basis Sport EHBO-cursus

In de basis Sport EHBO-cursus leer je het behandelen van uiteenlopende sportletsels en blessures en hoe je iemand reanimeert inclusief gebruik van een AED.

Sport_EHBO_cursus_EHBSO_Rode_Kruis

Uitgebreide Sport EHBO-cursus

In deze uitgebreide cursus leer je hoe je alle letsels behandelt en reanimeren inclusief het gebruik van een AED. Ideaal voor iedereen die vaak op de club is of veel met sporters werkt.

Sport EHBO-cursus op jouw club

Volg de cursus samen met teamgenoten, vrijwilligers of andere leden van je sportclub! Al vanaf 8 deelnemers verzorgen wij een cursus op locatie aan de hand van jullie wensen. Zo is jullie club beter voorbereid op een noodgeval en steun je daarnaast onze hulpverlening. Een win-win dus! Neem contact met ons op over de mogelijkheden en eventuele vergoedingen.

 • Oefen EHBO-vaardigheden die voor jouw groep of sport belangrijk zijn
 • Op een door jou gekozen locatie
 • Bepaal zelf de datum en het tijdstip

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Meer informatie over een Sport EHBO- of reanimatiecursus op locatie? Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

 • Gegevens

 • Gegevens gewenste cursuslocatie

 • Vul een plaatsnaam in.
 • Overige gegevens

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
  Vul een maand en jaartal in.
 • Voer een getal groter dan of gelijk aan 8 in.

EHBO-sport-tas-verbandkoffer-sport-Rode-Kruis

De Rode Kruis Sport EHBO tas

Met deze EHBO-sporttas grijp je nooit mis als iets gebeurt op jouw vereniging. De tas bevat alles wat je nodig hebt om een ander goed te kunnen helpen. Dankzij het compacte formaat is de tas handig mee te nemen en te dragen. De Sport EHBO tas is geschikt voor sportcomplexen, zwembaden en gymzalen. Essentieel om klaar te hebben staan op elke sportvereniging.

Bestel de Sport EHBO tas
gratis ehbo-app rode kruis

Altijd EHBO-kennis bij de hand? Download de gratis EHBO-app!

Met de gratis Rode Kruis EHBO-app heb je de EHBO instructies voor meer dan 80 veelvoorkomende ongevallen, letsels en sportblessures altijd bij de hand. Tijdens een noodsituatie geeft de app je gesproken instructies waardoor je snel weet wat je moet doen. Ideaal voor iedereen die veel op en naast het sportveld staat! Download nu gratis voor iPhone en Android.

Download voor IOS download voor Android

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief