Word vrijwilliger Doneer

Volg een cursus en word pro in Sport EHBO

Ruim de helft van Nederland sport elke week en miljoenen doen dat via een sportclub. De meesten hebben wel eens iets fout zien gaan of zelf wat meegemaakt. Wekelijks belanden er dan ook zo’n 1.000 sporters op de Spoedeisende Hulp (SEH) en zijn er meerdere gevallen van hartfalen tijdens en na het sporten. Wanneer er iets gebeurt is kennis van EHBO en reanimeren essentieel; goede eerste hulp bevordert het herstel en kan bij ernstige gevallen zelfs van levensbelang zijn.

Is jouw sportclub klaar voor een noodgeval? Door het volgen van een Sport EHBO-cursus sta je sterker in je (sport)schoenen en durf je in actie te komen wanneer er iets gebeurt. Schrijf jezelf in voor een cursus of organiseer een groepscursus op locatie, zoals de kantine van je sportclub.

Vraag vrijblijvend informatie aan Onze Sport EHBO-cursussen

50.000

Sporters belanden jaarlijks op de Spoedeisende Hulp

EHBO_cursus_sport

Onze Sport EHBO-cursussen

Sport_EHBO_cursus_workshop_EHBSO_Rode_Kruis

Workshop Sport EHBO

Leer in drie uur wat je moet doen bij de zeven meest voorkomende sportongevallen. Door op de juiste manier te handelen voorkom je verdere schade en draag je bij aan het herstel.

Sport_EHBO_cursus_Rode_Kruis

Basis Sport EHBO-cursus

In de basis Sport EHBO-cursus leer je het behandelen van uiteenlopende sportletsels en blessures en hoe je iemand reanimeert inclusief gebruik van een AED.

Sport_EHBO_cursus_EHBSO_Rode_Kruis

Uitgebreide Sport EHBO-cursus

In deze uitgebreide cursus leer je hoe je alle letsels behandelt en reanimeren inclusief het gebruik van een AED. Ideaal voor iedereen die vaak op de club is of veel met sporters werkt.

Sport EHBO-cursus op jouw club

Volg de cursus samen met teamgenoten, vrijwilligers of andere leden van je sportclub! Al vanaf 8 deelnemers verzorgen wij een cursus op locatie. Zo is jullie club beter voorbereid op een noodgeval en steun je daarnaast onze hulpverlening. Een win-win dus!

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Meer informatie over een Sport EHBO- of reanimatiecursus op locatie? Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

 • Gegevens

 • Contactgegevens

 • Gegevens gewenste cursuslocatie

 • Vul een plaatsnaam in.
 • Overige gegevens

 • Voer een getal groter dan of gelijk aan 8 in.

EHBO-sport-tas-verbandkoffer-sport-Rode-Kruis

Gratis Rode Kruis Sport EHBO tas

Bij elke geboekte groepscursus Sport EHBO met minimaal 12 deelnemers ontvang je nu een gratis Sport EHBO tas ter waarde van €89! Deze actie is geldig tot en met 31 augustus zolang de voorraad strekt.

 • Bevat alles wat je nodig hebt om een ander te helpen
 • Handig en compact formaat
 • Geschikt voor sportcomplexen, zwembaden en gymzalen
Vraag een groepscursus aan

Hoe ziet een groepscursus Sport EHBO eruit?

Tijdens een groepscursus Sport EHBO ga je samen met je club- of teamgenoten aan de slag. Je leert wat je moet doen bij veelvoorkomende letsels en ernstige situaties.

 • Oefen EHBO-vaardigheden die voor jouw groep belangrijk zijn
 • Op een door jou gekozen locatie
 • Bepaal zelf de datum en het tijdstip

gratis ehbo-app rode kruis

Altijd EHBO-kennis bij de hand? Download de gratis EHBO-app!

Met de gratis Rode Kruis EHBO-app heb je EHBO instructies voor meer dan 80 veelvoorkomende ongevallen, letsels en sportblessures altijd bij de hand. Tijdens een noodsituatie geeft de app je gesproken instructies waardoor je snel weet wat je moet doen. Ideaal voor iedereen die veel op en naast het sportveld staat! Download nu gratis voor iPhone en Android.

Download voor IOS download voor Android

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief