Word vrijwilliger Doneer

Volg een cursus EHBO sport (EHBSO)

Ruim de helft van de Nederlanders sport wekelijks. Meestal gaat dit goed, maar toch kan het ook wel eens mis gaan. In 2019 belandden per dag 300 sporters op de Spoedeisende Hulp (SEH) Bijna de helft hiervan had een ernstige blessure. De meeste sporters moesten naar de SEH vanwege een opgelopen blessure tijdens voetbal, bewegingsonderwijs, paardrijden, hockey of wielrennen. Vaak was een val de oorzaak.

Wanneer een sporter een blessure oploopt, is het belangrijk om specifieke kennis te hebben van EHBO aan sporters (EHBSO). Je weet dan namelijk wat je moet doen om erger te voorkomen. Weet jij wat je moet doen als jouw teamgenoot een hockeybal tegen zijn tanden krijgt? Of als jouw hardloopmaatje haar enkel verzwikt? Tijdens een cursus EHBO aan sporters (EHBSO) leer je hoe je moet handelen bij de meest voorkomende sportblessures.

Bekijk alle cursussen EHBO Sport

30%

van de sportblessures ontstaat tijdens veldvoetbal

EHBO_cursus_sport

Online cursus EHBO Sport

Iedere sporter krijgt met blessures of ongevallen te maken. Zowel binnen als buiten, bij individueel sporten of in een team. Leer online hoe je de letsels behandelt waar sporters mee te maken krijgen.

Workshop EHBSO

Leer in drie uur wat jij moet doen bij de zeven meest voorkomende sportongevallen. Door op de juiste manier hulp te verlenen, voorkom je verdere schade.

Cursus Basis EHBSO

Leer in acht uur hoe je een slachtoffer in veiligheid brengt, en hoe je eerste hulp verleent bij letsels aan botten, spieren en gewrichten, inclusief reanimatie en gebruik AED.

Cursus Uitgebreide EHBSO

In twaalf uur leer je hoe je alle sportletsels behandelt, hoe je moet reanimeren en een AED bedient. In de cursus leer je ook hoe je eerste hulp verleent in 4 stappen en hoe je een slachtoffer vervoert.

Groepsboeking maken

Vanaf 8 personen kan de cursus ook op locatie worden gegeven. Vul het formulier in en we sturen je zo snel mogelijk een offerte voor een groepsboeking.

Waarom een cursus bij het Rode Kruis?

  • cursussen in de buurt of bij jou op locatie
  • gediplomeerde instructeurs en toegankelijk lesmateriaal
  • voor kleine en grote groepen
  • beoordeling op basis van vaardigheden in plaats van een examen
  • na afloop ontvang je een bewijs van deelname en een handige gids

Wil je je individueel inschrijven voor een cursus? Bekijk dan het aanbod in onze shop en meld je direct aan voor een van de cursusuitvoeringen.

  • Vul een plaatsnaam in.
  • Vul een maand en jaartal in.
  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 8 in.

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief