
Honger drijft de Hoorn van Afrika tot wanhoop en wij openen Giro 6251
Meer dan 14 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika hebben niet genoeg te eten. Kom nu in actie tegen honger en doneer!
Aardbevingen, overstromingen, bosbranden, conflicten, corona, ebola, een sprinkhanenplaag… Rampen en conflicten raken ieder jaar miljoenen mensen. Wij zijn er om hen te helpen.
Over de hele wereld staan we klaar voor mensen in nood. Met afdelingen in maar liefst 192 landen zijn we de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld en zijn we altijd dichtbij.
192
landen hebben een Rode Kruis-vereniging
Meer dan 14 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika hebben niet genoeg te eten. Kom nu in actie tegen honger en doneer!
Wat als er niet genoeg water is in je land? En er ook nog allerlei ingewikkelde conflicten spelen? Vier mensen over hun leven in de Hoorn van Afrika.
Hoe kan het dat zoveel mensen te weinig eten hebben in de Hoorn van Afrika? En wat kunnen we ertegen doen? Het voedseltekort uitgelegd.
Steden in puin, miljoenen mensen op de vlucht, gebrek aan alles: Oekraïne is in een nachtmerrie beland. Het Rode Kruis is er voor alle slachtoffers van het geweld. We helpen in Oekraïne en staan klaar voor mensen die op de vlucht zijn geslagen.
Hoe we helpenCorona maakt overal ter wereld slachtoffers. Maar wat als je nu ook nog in een land woont waar alle ziekenhuizen zijn gebombardeerd? Of als je in een vluchtelingenkamp woont waar je niet je handen kunt wassen? En wat als je letterlijk geen cent meer over hebt om eten te kopen? We werken wereldwijd met man en macht om mensen de pandemie door te helpen.
Lees hoe we helpenOrkanen, overstromingen, bosbranden, extreme droogte: bij natuurrampen komt het Rode Kruis razendsnel in actie om de slachtoffers te helpen. Maar door klimaatverandering neemt het natuurgeweld alleen maar toe. Steeds meer mensen zullen slachtoffer worden van een ramp. Hoe zit dat? En hoe zorgen we dat we toch kunnen blijven helpen?
Lees hoe we dit aanpakkenHet is de grootste humanitaire crisis ter wereld: de situatie in Jemen. In 2015 begon een conflict in het land en dat is nog altijd niet opgelost. Ondertussen sloegen ook enkele natuurrampen toe en inmiddels is er een tekort aan alles: voedsel, medicijnen en drinkwater. Meer dan 24 miljoen mensen zijn afhankelijk van hulp.
Meer over de crisis in JemenNaast de oorlog kampt Syrië ook nog eens met de ergste economische crisis sinds de start van de burgeroorlog in 2011. Armoede en honger waren al de dagelijkse realiteit voor miljoenen Syriërs, maar door de coronacrisis zijn nog eens honderdduizenden mensen extra in de problemen gekomen.
Meer over het conflict in SyriëNatuurrampen zijn meestal niet te voorkomen. Maar we kunnen wel zorgen dat het natuurgeweld minder schade aanricht. Door mensen voor te bereiden op rampen besparen we geld en zorgen we dat er minder slachtoffers vallen.
Zo pakken we dit aanIn OpenData staan alle lopende projecten van het Rode Kruis. Wij werken maandelijks aan uitbreiding van deze informatie. Hiervoor gebruiken wij de International Aid Transparency Initiative (IATI) standaard. Informatie over deze standaard is te vinden op de IATI-website: http://iatistandard.org.
De internationale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis voldoet onder andere aan de volgende keurmerken en certificaten: