Word vrijwilliger Doneer

Wereldwijd staan we klaar voor mensen in nood

Aardbevingen, overstromingen, bosbranden, conflicten, corona, ebola: rampen en conflicten raken ieder jaar miljoenen mensen. Wij zijn er om hen te helpen.

Over de hele wereld staan we klaar voor mensen in nood. Met afdelingen in maar liefst 191 landen zijn we de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. En zijn we dus altijd dichtbij.

191

landen hebben een Rode Kruis-vereniging

vluchtelingen

Nieuws over onze hulp wereldwijd

Gaza Rode Kruis

Het conflict in Israël en Gaza

De recente escalatie van het conflict in Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever heeft een enorme impact op miljoenen mensen. Zij leven in onzekerheid en angst. Het Rode Kruis is al sinds 1967 actief in het conflictgebied. Terwijl ze onder vuur liggen, doen onze hulpverleners ook nu hun werk, zoals het verlenen van medische hulp.

Meer over de situatie in Israël/Gaza

Geweld in Oekraïne

Steden in puin, miljoenen mensen op de vlucht, gebrek aan alles: Oekraïne is in een nachtmerrie beland. Het Rode Kruis is er voor alle slachtoffers van het geweld. We helpen in Oekraïne en staan klaar voor mensen die op de vlucht zijn geslagen.

Hoe we helpen
Help de slachtoffers van de aardbeving in Marokko Rode Kruis

Aardbeving in Marokko

Gewonden, vermisten en duizenden doden: de aardbeving in Marokko heeft grote sporen achtergelaten. De noden zijn hoog en het verdriet is groot. Hulpverleners van het Rode Kruis verlenen medische hulp en psychosociale hulp. Met de kou op komst is daarnaast het bieden van onderdak een van de topprioriteiten.

Hoe we helpen in Marokko
Soedan conflict

Onze hulp aan slachtoffers van het geweld in Soedan

De straten in Soedan zijn veranderd in slagvelden. Burgers worden hierbij het hardst geraakt. Zij zijn fysiek en mentaal uitgeput. Er is een groot tekort aan eten en drinken, en veel ziekenhuizen zitten al wekenlang zonder elektriciteit, brandstof, medische voorraden en water. De menselijke tol groeit met de dag. Het Rode Kruis helpt met medische en humanitaire hulp.

Lees hoe we helpen
honger in de hoorn van afrika rode kruis helpt

Honger in Afrika neemt weer toe

Wat krijg je als je extreem weer, sprinkhanenplagen en conflicten bij elkaar optelt? In grote delen van Afrika weten mensen het antwoord helaas maar al te goed: honger. Voor meer dan 146 miljoen mensen is een maaltijd een luxe geworden. Al sinds het najaar van 2020 mislukken de oogsten, en door conflicten in het gebied zijn er nauwelijks oplossingen.

En er speelt meer
rode-kruis-hulp-wereldwijd-voorkomen-van-rampen-op-pad-naar-irrigatiesystemen

Voorbereiding op rampen

Natuurrampen zijn meestal niet te voorkomen. Maar we kunnen wel zorgen dat het natuurgeweld minder schade aanricht. Door mensen voor te bereiden op rampen besparen we geld en zorgen we dat er minder slachtoffers vallen.

Zo pakken we dit aan

Meer internationale projecten

Via de kaart hieronder zie je meer projecten van het Rode Kruis wereldwijd. Kijk voor meer informatie over onze hulp ook eens op de websites van het Internationale Rode Kruis (IFRC en ICRC).

Open Data – IATI

In OpenData staan alle lopende projecten van het Rode Kruis. Wij werken maandelijks aan uitbreiding van deze informatie. Hiervoor gebruiken wij de International Aid Transparency Initiative (IATI) standaard. Informatie over deze standaard is te vinden op de IATI-website.

Keurmerken

De internationale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis voldoet onder andere aan de volgende keurmerken en certificaten: