Word vrijwilliger Doneer

Wereldwijd staan we klaar voor mensen in nood

Aardbevingen, overstromingen, bosbranden, conflicten, corona, ebola, een sprinkhanenplaag… Rampen en conflicten raken ieder jaar miljoenen mensen. Wij zijn er om hen te helpen.

Over de hele wereld staan we klaar voor mensen in nood. Met afdelingen in maar liefst 192 landen zijn we de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld en zijn we altijd dichtbij.

192

landen hebben een Rode Kruis-vereniging

vluchtelingen
covid

Coronahulp wereldwijd

Corona maakt overal ter wereld slachtoffers. Maar wat als je nu ook nog in een land woont waar alle ziekenhuizen zijn gebombardeerd? Of als je in een vluchtelingenkamp woont waar je niet je handen kunt wassen? En wat als je letterlijk geen cent meer over hebt om eten te kopen? We werken wereldwijd met man en macht om mensen de pandemie door te helpen.

Lees hoe we helpen
rode-kruis-hulp-wereldwijd-klimaatverandering

Klimaatverandering en onze hulp

Orkanen, overstromingen, bosbranden, extreme droogte: bij natuurrampen komt het Rode Kruis razendsnel in actie om de slachtoffers te helpen. Maar door klimaatverandering neemt het natuurgeweld alleen maar toe. Steeds meer mensen zullen slachtoffer worden van een ramp. Hoe zit dat? En hoe zorgen we dat we toch kunnen blijven helpen?

Lees hoe we dit aanpakken
rode-kruis-hulp-wereldwijd-hulp-in-Jemen

Crisis in Jemen

Het is de grootste humanitaire crisis ter wereld: de situatie in Jemen. In 2015 begon een conflict in het land en dat is nog altijd niet opgelost. Ondertussen sloegen ook enkele natuurrampen toe en inmiddels is er een tekort aan alles: voedsel, medicijnen en drinkwater. Meer dan 24 miljoen mensen zijn afhankelijk van hulp.

Meer over de crisis in Jemen
rode-kruis-hulp-wereldwijd-vader-en-zoon-in-syrie

Syrië: geweld en een economische crisis

Naast de oorlog kampt Syrië ook nog eens met de ergste economische crisis sinds de start van de burgeroorlog in 2011. Armoede en honger waren al de dagelijkse realiteit voor miljoenen Syriërs, maar door de coronacrisis zijn nog eens honderdduizenden mensen extra in de problemen gekomen.

Meer over het conflict in Syrië
rode-kruis-hulp-wereldwijd-voorkomen-van-rampen-op-pad-naar-irrigatiesystemen

Voorbereiding op rampen

Natuurrampen zijn meestal niet te voorkomen. Maar we kunnen wel zorgen dat het natuurgeweld minder schade aanricht. Door mensen voor te bereiden op rampen besparen we geld en zorgen we dat er minder slachtoffers vallen.

Zo pakken we dit aan

Open Data – IATI

In OpenData staan alle lopende projecten van het Rode Kruis. Wij werken maandelijks aan uitbreiding van deze informatie. Hiervoor gebruiken wij de International Aid Transparency Initiative (IATI) standaard. Informatie over deze standaard is te vinden op de IATI-website: http://iatistandard.org.

Keurmerken

De internationale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis voldoet onder andere aan de volgende keurmerken en certificaten:

ISO – PARTOS 9001 Certificaat