Stille dankbaarheid tussen explosies: Geertje is chirurg in Gaza
Tussen het geluid van explosieven opereert Geertje Govaert de hele dag door zo veel mogelijk mensen in Gaza. In december kwam ze er voor het eerst, en nu is ze terug.
Aardbevingen, overstromingen, bosbranden, conflicten, ziekte-uitbraken: rampen en geweld raken ieder jaar miljoenen mensen. Wij zijn er om hen te helpen.
Over de hele wereld staan we klaar voor mensen in nood. Met afdelingen in maar liefst 191 landen zijn we de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. En zijn we dus altijd dichtbij.
191
landen hebben een Rode Kruis-vereniging
Tussen het geluid van explosieven opereert Geertje Govaert de hele dag door zo veel mogelijk mensen in Gaza. In december kwam ze er voor het eerst, en nu is ze terug.
Extreem geweld. Voedseltekort. Miljoenen mensen op de vlucht. De situatie in Soedan is niet te bevatten.
Hulpverleners van het Rode Kruis in Myanmar en Thailand helpen met medische hulp en zoekacties naar vermisten. Het Rode Kruis opent Giro7244 om slachtoffers van de ramp te helpen.
De escalatie van het conflict in Israël, Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Libanon en Syrië heeft een enorme impact op miljoenen mensen. Zij leven in onzekerheid en angst. Het Rode Kruis is in de conflictgebieden aanwezig om te helpen. Terwijl ze onder vuur liggen, doen onze hulpverleners ook nu hun werk, zoals het verlenen van medische hulp.
Meer over de situatie in het Midden-Oosten Meer over de situatie in SyriëDe straten in Soedan zijn veranderd in slagvelden. Burgers worden hierbij het hardst geraakt. Zij zijn fysiek en mentaal uitgeput. Er is een groot tekort aan water en voedsel, en veel ziekenhuizen zitten zonder elektriciteit, brandstof, medische voorraden en schoon water. De menselijke tol groeit met de dag. Het Rode Kruis helpt met medische en humanitaire hulp.
Meer over hoe we helpen in SoedanSteden in puin, miljoenen mensen op de vlucht, gebrek aan alles: Oekraïne is in een nachtmerrie beland. Het Rode Kruis is er voor alle slachtoffers van het geweld. We helpen in Oekraïne en staan klaar voor mensen die op de vlucht zijn geslagen.
Hoe we helpen in OekraïneWat krijg je als je extreem weer, sprinkhanenplagen en conflicten bij elkaar optelt? In grote delen van Afrika weten mensen het antwoord helaas maar al te goed: honger. Voor meer dan 146 miljoen mensen is een maaltijd een luxe geworden. Oogsten mislukken en door conflicten zijn er nauwelijks oplossingen.
En er speelt meerNatuurrampen zijn meestal niet te voorkomen. Maar we kunnen wel zorgen dat het natuurgeweld minder schade aanricht. Door mensen voor te bereiden op rampen besparen we geld en zorgen we dat er minder slachtoffers vallen.
Zo pakken we dit aanHet Nederlandse Rode Kruis publiceert regelmatig actuele gegevens over zijn activiteiten. Deze gegevens zijn beschikbaar in de open data-opmaak van het International Aid Transparency Initiative (IATI). Meer informatie hierover is te vinden op de IATI-website. Een overzicht van de data in de IATI-XML kun je hier vinden.
Kijk voor meer informatie over onze hulp ook eens op de websites van het Internationale Rode Kruis (IFRC en ICRC).
Download de IATI-XML file hier.
De internationale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis voldoet onder andere aan de volgende keurmerken en certificaten: