Word vrijwilliger Doneer

Wereldwijd staan we klaar voor mensen in nood

Aardbevingen, overstromingen, bosbranden, conflicten, corona, ebola: rampen en conflicten raken ieder jaar miljoenen mensen. Wij zijn er om hen te helpen.

Over de hele wereld staan we klaar voor mensen in nood. Met afdelingen in maar liefst 191 landen zijn we de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. En zijn we dus altijd dichtbij.

191

landen hebben een Rode Kruis-vereniging

vluchtelingen

Nieuws over onze hulp wereldwijd

Gaza Rode Kruis

Het conflict in Israël en Gaza

De recente escalatie van het conflict in Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever heeft een enorme impact op miljoenen mensen. Zij leven in onzekerheid en angst. Het Rode Kruis is al sinds 1967 actief in het conflictgebied. Terwijl ze onder vuur liggen, doen onze hulpverleners ook nu hun werk, zoals het verlenen van medische hulp.

Meer over de situatie in Israël/Gaza
Soedan conflict

Onze hulp aan slachtoffers van het geweld in Soedan

De straten in Soedan zijn veranderd in slagvelden. Burgers worden hierbij het hardst geraakt. Zij zijn fysiek en mentaal uitgeput. Er is een groot tekort aan eten en drinken, en veel ziekenhuizen zitten al wekenlang zonder elektriciteit, brandstof, medische voorraden en water. De menselijke tol groeit met de dag. Het Rode Kruis helpt met medische en humanitaire hulp.

Lees hoe we helpen

Geweld in Oekraïne

Steden in puin, miljoenen mensen op de vlucht, gebrek aan alles: Oekraïne is in een nachtmerrie beland. Het Rode Kruis is er voor alle slachtoffers van het geweld. We helpen in Oekraïne en staan klaar voor mensen die op de vlucht zijn geslagen.

Hoe we helpen
honger in de hoorn van afrika rode kruis helpt

Honger in Afrika neemt weer toe

Wat krijg je als je extreem weer, sprinkhanenplagen en conflicten bij elkaar optelt? In grote delen van Afrika weten mensen het antwoord helaas maar al te goed: honger. Voor meer dan 146 miljoen mensen is een maaltijd een luxe geworden. Al sinds het najaar van 2020 mislukken de oogsten, en door conflicten in het gebied zijn er nauwelijks oplossingen.

En er speelt meer
rode-kruis-hulp-wereldwijd-voorkomen-van-rampen-op-pad-naar-irrigatiesystemen

Voorbereiding op rampen

Natuurrampen zijn meestal niet te voorkomen. Maar we kunnen wel zorgen dat het natuurgeweld minder schade aanricht. Door mensen voor te bereiden op rampen besparen we geld en zorgen we dat er minder slachtoffers vallen.

Zo pakken we dit aan

Open Data – IATI

Het Nederlandse Rode Kruis publiceert regelmatig actuele gegevens over zijn activiteiten. Deze gegevens zijn beschikbaar in de open data-opmaak van het International Aid Transparency Initiative (IATI). Meer informatie hierover is te vinden op de IATI-website. Een overzicht van de data in de IATI-XML kun je hier vinden.

Meer internationale projecten

Kijk voor meer informatie over onze hulp ook eens op de websites van het Internationale Rode Kruis (IFRC en ICRC).

Download de IATI-XML file hier.

Keurmerken

De internationale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis voldoet onder andere aan de volgende keurmerken en certificaten: