Word vrijwilliger Doneer

Zinvol vrijwilligerswerk naast je studie

We horen het je denken. Vrijwilliger zijn… dat is saai, voor oude mensen en kost toch heel veel tijd? Niet bij het Rode Kruis! Er zijn allerlei mogelijkheden voor studenten en jongeren om je zinvol in te zetten voor je medemens. Meld je bijvoorbeeld aan voor één van de Rode Kruis Studentendesks of bij de Nationale Jongerencommissie, het vertegenwoordigend orgaan voor Jongeren binnen het Rode Kruis.

  • Doe ervaring op in een internationale humanitaire organisatie.
  • Werk aan je skills.
  • Bouw een (internationaal) netwerk op.
  • Geef je cv een flinke boost.
  • En bovenal: beleef een hele leuke tijd!
Meld je aan

2500+

Jongeren zetten zich in voor het Rode Kruis

studenten

Wat jij kunt doen bij het Rode Kruis

Ontdek wat jij naast je studie of werk kunt doen bij het Rode Kruis. Sluit je bijvoorbeeld aan bij één van onze studentendesks of meld je aan als vrijwilliger bij een locatie in je buurt. Al met een paar uur per maand kun jij het verschil maken voor een ander!

vrijwilligerswerk_word_vrijwilliger_bij_het_rode_kruis

Meld je aan als vrijwilliger

Als vrijwilliger bij het Rode Kruis krijg je de kans om jouw talenten in te zetten én verder te ontwikkelen. Sluit je aan bij het grootste vrijwilligersnetwerk en bekijk de vacatures bij jou in de buurt.

Silent disco project tijdens je studie aan de slag bij Studentendesk Rode Kruis

Sluit je aan bij een studentendesk

Promotiewerk doen op een festival, voorlichting geven op scholen, een benefietconcert organiseren: het kan allemaal. Jij bepaalt zelf wat je doet en wanneer je in actie komt.

Jongerencommissie_rode_kruis

Word lid van de jongerencommissie

De Nationale Jongerencommissie van het Rode Kruis zoekt op dit moment geen nieuwe leden. Heb jij een groot hart voor de missie van het Rode Kruis en voor jongeren? Meld je dan aan voor een studentendesk in jouw buurt!

Onderwijs EHBO gastles op school rode kruis

Stage bij het Rode Kruis

Wil jij je inzetten voor anderen en willen weten hoe het er aan toe gaat bij de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld? Tijdens een stage bij het Rode Kruis kun je het verschil maken én praktijkervaring opdoen. Benieuwd naar wat een stage je kan brengen? Lees dan het verhaal van onderzoeksstagiair Esther Siekman of bekijk onze stagevacatures.

De stage van Esther Bekijk stage vacatures
Ready2Helper deelt een boodschappenpakket uit in Rotterdam.

Zelf bepalen wanneer je wilt helpen?

Heb je niet elke week tijd om vrijwilligerswerk te doen, maar wil je het Rode Kruis toch graag helpen als de nood hoog is? Meld je dan aan voor Ready2Help, het burgernetwerk van het Rode Kruis. We doen alleen een beroep op je als we snel extra handen nodig hebben, bij jou in de buurt. Je bepaalt zelf of het uitkomt. Help jij mee?

Meld je aan