Sport in juni mee voor hulp aan vluchtelingen

Ik doe mee!
Verberg
Word vrijwilliger Doneer

2020: Ongekende crisis, ongekend antwoord

In 2020 werd een ongekende gezondheidscrisis over de wereld uitgestort en die vroeg om een ongekend antwoord. Bij het Nederlandse Rode Kruis startten we onze grootste nationale hulpoperatie sinds de Watersnoodramp. We zetten ons met duizenden vrijwilligers, Ready2Helpers en vele beroepskrachten dag en nacht in om de crisis te bestrijden. We ondersteunden de zorg, gaven voedselhulp en stonden klaar voor de meest kwetsbaren.

Ook voor de internationale Rode Kruis-beweging was het een uniek jaar: nooit eerder hadden we allemaal met één en dezelfde crisis te maken. Als beweging hielpen we tijdens de coronacrisis in maar liefst 172 landen. Het is daarmee onze grootste wereldwijde hulpoperatie ooit.

De coronapandemie maakte het verlenen van hulp vaak extra uitdagend, maar internationale hulp was des te meer nodig. De pandemie creëerde een ‘ramp-op-rampsituatie’, waarbij kwetsbare mensen nóg kwetsbaarder werden. Met schoon drinkwater en medische zorg redden we levens, met preventieve maatregelen maakten we mensen minder kwetsbaar en we steunden zusterverenigingen zodat zij lokaal hulp konden blijven bieden. Het Nederlandse Rode Kruis besteedde € 51 miljoen aan internationale (nood)hulp en € 31 miljoen aan (COVID-19-)hulpverlening op de Cariben.

We zijn alle mensen, bedrijven, stichtingen, vermogensfondsen en overheden die ons hierbij steunden enorm dankbaar. Want tijdens de coronacrisis zijn we overal, maar zonder jou nergens.

14.735

Rode Kruis-vrijwilligers stonden in 2020 klaar om te helpen tijdens de coronacrisis in Nederland

Rode Kruis vrijwilliger helpt in corona teststraat