Word vrijwilliger Doneer

EHBO redt levens

Weet jij wat je moet doen bij een ongeluk? Met de juiste handelingen voorkom je erger. Gebruik de handige tools van het Rode Kruis om eerste hulp te verlenen wanneer dat nodig is.

Volg een EHBO-cursus, download onze EHBO-app en vind wat je moet doen bij veelvoorkomende letsels. En heb je misschien pleisters of een EHBO-set nodig? Deze koop je in onze webshop.

Kennis van EHBO is voor iedereen van levensbelang. Zorg dus dat je weet wat je moet doen.

Naar de webshop Aanmelden EHBO nieuwsbrief

7.6 mln.

ongevallen per jaar in Nederland

rode kruis vrijwilliger helpt bij een ehbo situatie door te reanimeren
Volg een EHBO cursus online

Volg een online EHBO-cursus

Een online EHBO-cursus een goed begin om de basis van EHBO te leren. Er is altijd wel een cursus die perfect aansluit bij jouw levensstijl.

In ongeveer 2 uur leer jij precies wat je moet doen bij specifieke situaties en letsels. Kies de cursus die bij je past en ga aan de slag!

Bekijk online EHBO-cursussen
wat hoort er in een complete verbanddoos?

Gratis handige checklist voor een complete verbandoos

Tijdens het koken snijd je jezelf in je vinger. Onhandig, maar jij weet wat te doen: pleister erop en klaar! Het wordt vervelender wanneer je ontdekt dat je pleisters op zijn. Of wanneer je wel een pleisterstrip vindt, maar geen schone, scherpe schaar. Met een complete EHBO-set grijp je nooit meer mis en behandel je verwondingen snel en veilig. Gebruik de checklist om te controleren of jouw EHBO-set compleet is.

Lees verder
Gratis EHBO app voor eerste hulp tips bij noodgevallen

EHBO-kennis altijd op zak? Download de gratis EHBO-app!

Met de gratis Rode Kruis EHBO-app heb je alle EHBO instructies voor meer dan tachtig veelvoorkomende huis, tuin en keukenongevallen altijd binnen handbereik. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. Download gratis voor iPhone en Android smartphones.

Download voor IOS Download voor Android

Direct een gewonde helpen? Pas deze EHBO-tips toe!

Je wilt het liefst direct hulp verlenen aan je geblesseerde kind of de brandwond van je man goed behandelen. Weet je hoe? Van tekenbeet tot bloedneus of verstuikte enkel: volg deze praktische instructies en handel direct als iemand eerste hulp nodig heeft.