Word vrijwilliger Doneer

Alles over EHBO

Weet jij wat je moet doen bij een ongeluk? Met de juiste handelingen voorkom je erger. Gebruik de handige tools van het Rode Kruis om eerste hulp te verlenen wanneer dat nodig is.

Wil jij mensen kunnen helpen bij een ongeval? Zorg dan dat je weet wat je moet doen en werk aan je EHBO-kennis bij het Rode Kruis.

Volg een EHBO-cursus, download onze EHBO-app en vind wat je moet doen bij veelvoorkomende letsels. Abonneer je op onze EHBO nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen en ervaringen van anderen wilt lezen. En heb je een EHBO-set of verbanddoos nodig? Deze kan je vinden in onze webshop.

Naar de webshop Aanmelden EHBO nieuwsbrief

7.6 mln.

ongevallen per jaar in Nederland

rode kruis vrijwilliger helpt bij een ehbo situatie door te reanimeren

Ons EHBO-aanbod

EHBO-cursus-voor-volwassenen-volgen-bij-het-Rode-Kruis

EHBO-cursus volwassenen

Na een EHBO-cursus weet jij hoe je iemand kunt helpen bij veel voorkomende ongelukken. Je leert het beoordelen van de situatie, hoe je zorgt voor veiligheid, het behandelen van letsels en het alarmeren van de hulpdiensten.

EHBO-cursus-voor-baby-en-kind-Rode-Kruis

EHBO-cursus baby en kind

Een val van de trap of verslikking in een snoepje. Kinderen zijn brokkenpiloten en de meeste ongelukken gebeuren thuis. Tijdens een cursus EHBO aan baby’s en kinderen leer jij hoe je kunt helpen.

Reanimatie-en-AED-cursus-volgen-bij-het-Rode-Kruis

Reanimatie & AED cursus

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt hierbij de kans op overleving. In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED hierbij te gebruiken.

Sport_EHBO_cursus_Rode_Kruis

EHBO-cursus sport

Is jouw sportclub klaar voor een noodgeval? Door een Sport EHBO-cursus te volgen weet je wat je moet doen en sta je sterker in je schoenen. Volg een groepscursus op jouw sportclub en word samen pro in Sport EHBO!

EHBO-Box-voor-thuis-kopen-Rode-Kruis

EHBO-producten

Heb jij alles in huis voor het verlenen van EHBO? Met onze hoogwaardige EHBO-sets en verbanddozen ben je goed voorbereid op ongelukjes thuis, onderweg of op werk. Bekijk ze in onze shop.

Online-EHBO-cursus-volgen-Rode-Kruis

Online EHBO-cursussen

In een online EHBO-cursus leer je wat jij kunt doen bij verschillende ongelukken en letsels. Doorloop de theorie, bekijk video’s en test jouw kennis thuis achter je computer, laptop of tablet.

EHBO-verbanddoos-set-Rode-Kruis

Gratis handige checklist voor een complete verbanddoos

Tijdens het koken snijd je jezelf in je vinger. Onhandig, maar jij weet wat te doen: pleister erop en klaar! Het wordt vervelender wanneer je ontdekt dat je pleisters op zijn. Of wanneer je wel een pleisterstrip vindt, maar geen schone, scherpe schaar. Met een complete EHBO-set grijp je nooit meer mis en behandel je verwondingen snel en veilig. Gebruik de checklist om te controleren of jouw EHBO-set compleet is.

Lees verder
gratis ehbo-app rode kruis

EHBO-kennis altijd op zak? Download de gratis EHBO-app!

Met de gratis Rode Kruis EHBO-app heb je alle EHBO instructies voor meer dan tachtig veelvoorkomende huis, tuin en keukenongevallen altijd binnen handbereik. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. Download gratis voor iPhone en Android smartphones.

Download voor IOS Download voor Android

Direct een gewonde helpen? Pas deze EHBO-tips toe!

Je wilt het liefst direct hulp verlenen aan je geblesseerde kind of de brandwond van je man goed behandelen. Weet je hoe? Van tekenbeet tot bloedneus of verstuikte enkel: volg deze praktische instructies en handel direct als iemand eerste hulp nodig heeft.

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief