Word vrijwilliger Doneer

Goed voorbereid met een EHBO-cursus

Je zit met een vriend gezellig aan tafel. Ineens verslikt hij zich. Hij loopt blauw aan en dreigt te stikken. Weet jij wat je moet doen? Op zo’n moment betekent kennis van EHBO het verschil tussen leven en dood. Maar ook bij minder ernstige situaties is het belangrijk dat je weet wat je moet doen om erger te voorkomen. In een cursus EHBO aan volwassenen van het Rode Kruis leer je wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen.

7,6 mln.

ongevallen per jaar in Nederland

rode kruis vrijwilliger helpt bij een ehbo situatie door te reanimeren

Online cursus EHBO in en om huis: 2 uur

De online cursus die je voorbereidt op ongelukken die in en om huis gebeuren. Inclusief module over verbandmiddelen en de inhoud van een EHBO-set.

Cursus EHBO: 12 uur

Oefen alle vaardigheden die je nodig hebt om eerste hulp te kunnen verlenen, inclusief reanimeren en het gebruik van de AED. Ook deels online te volgen.

Cursus Uitgebreide EHBO: 20 uur

De meest uitgebreide EHBO cursus waarmee je overal op voorbereid bent, ook als hulpverlener op evenementen. Klassikaal en deels online te volgen.

Welke EHBO-cursus past bij jou?

In slechts 3 uur leer je al de basishandelingen van EHBO , zodat jij weet wat je bij de meest voorkomende ongevallen moet doen. Je leert hoe je moet handelen bij een verslikking, vergiftiging of bewusteloosheid.

Wil je nog meer vaardigheden leren, zoals reanimeren of wat je moet doen bij een ernstige allergieaanval? Ook hiervoor biedt het Rode Kruis verschillende cursussen aan. Kies zelf welke cursus past bij jouw beschikbare tijd en bij wat jij wilt leren. Vind je flexibiliteit belangrijk? Kies dan voor een online module. Hiermee heb je de mogelijkheid om de EHBO-theorie online te leren, in jouw eigen tijd. En de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van de cursus!

Bekijk alle EHBO-cursussen

3

uur heb je slechts nodig om de basis van EHBO te leren