Word vrijwilliger Doneer

Goed voorbereid met een EHBO-cursus

Stel je voor: je zit met een vriend gezellig aan tafel te eten. Ineens verslikt je tafelgenoot zich. Het lijkt eerst onschuldig, maar al gauw zie je paniek in zijn ogen. Zijn gezicht verandert langzaam van kleur en hij dreigt te stikken. Je moet direct in actie komen. Maar wat moet je doen? Moet je op zijn rug slaan? Of 112 bellen? Op dit moment kan kennis van EHBO letterlijk levens reden.

Ook bij minder ernstige situaties is het belangrijk dat je weet wat je moet doen om erger te voorkomen. In een cursus EHBO aan volwassenen van het Rode Kruis leer je precies wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen. En dat niet alleen. Je leert tijdens een cursus ook hoe je een ongevalssituatie beoordeelt, hoe je zorgt voor veiligheid voor jezelf en het slachtoffer en hoe je hulpdiensten inschakelt.

Bekijk alle EHBO-cursussen

7,6 mln.

ongevallen per jaar in Nederland

rode kruis vrijwilliger helpt bij een ehbo situatie door te reanimeren

Onze meest verkochte EHBO-cursussen

Online-EHBO-cursus-volgen-Rode-Kruis

Online cursus EHBO

In deze online cursus leer je in 2 uur de basis van EHBO. Zo ben je voorbereid op ongelukken die in en rondom huis gebeuren, zoals brandwonden, verslikking en bloedingen.

EHBO-cursus-voor-volwassenen-volgen-bij-het-Rode-Kruis

Cursus Basis EHBO

Deze toegankelijke cursus geeft jou het vertrouwen om in actie te komen in geval van nood. Je leert in 4 uur online theorie en 4 uur klassikale praktijk de basis van EHBO inclusief reanimatie.

cursus rode kruis ehbo volwassenen kind baby

Cursus Uitgebreide EHBO

De meest uitgebreide cursus waarin je alles leert over EHBO aan baby’s, kinderen én volwassenen. Inclusief reanimatie en het gebruik van AED. 

reanimatie-cursus-voor-volwassenen-volgen-bij-het-Rode-Kruis

Welke EHBO-cursus past bij jou?

In slechts 4 uur leer je al de basishandelingen van EHBO , zodat jij weet wat je bij de meest voorkomende ongevallen moet doen. Je leert hoe je moet handelen bij een verslikking, vergiftiging of bewusteloosheid.

Wil je nog meer vaardigheden leren, zoals reanimeren of wat je moet doen bij een ernstige allergieaanval? Ook hiervoor biedt het Rode Kruis verschillende cursussen aan. Kies zelf welke cursus past bij jouw beschikbare tijd en bij wat jij wilt leren. Vind je flexibiliteit belangrijk? Kies dan voor een online module. Hiermee heb je de mogelijkheid om de EHBO-theorie online te leren, in jouw eigen tijd. En de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van de cursus! leren, zoals reanimeren of wat je moet doen bij een ernstige allergieaanval? Ook hiervoor biedt het Rode Kruis verschillende cursussen aan. Kies zelf welke cursus past bij jouw beschikbare tijd en bij wat jij wilt leren. Vind je flexibiliteit belangrijk? Kies dan voor een online module. Hiermee heb je de mogelijkheid om de EHBO-theorie online te leren, in jouw eigen tijd. En de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van de cursus!

Bekijk alle EHBO-cursussen

4

uur heb je slechts nodig om de basis van EHBO te leren

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief