Word vrijwilliger Doneer

Goed voorbereid met een EHBO-cursus

Stel je voor: je zit met een vriend gezellig aan tafel te eten. Ineens verslikt je tafelgenoot zich. Het lijkt eerst onschuldig, maar al gauw zie je paniek in zijn ogen. Zijn gezicht verandert langzaam van kleur en hij dreigt te stikken. Je moet direct in actie komen. Maar wat moet je doen? Moet je op zijn rug slaan? Of 112 bellen? Op dit moment kan kennis van EHBO letterlijk levens reden.

Ook bij minder ernstige situaties is het belangrijk dat je weet wat je moet doen om erger te voorkomen. In een cursus EHBO aan volwassenen van het Rode Kruis leer je precies wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen. En dat niet alleen. Je leert tijdens een cursus ook hoe je een ongevalssituatie beoordeelt, hoe je zorgt voor veiligheid voor jezelf en het slachtoffer en hoe je hulpdiensten inschakelt.

Bekijk alle EHBO-cursussen

7,6 mln.

ongevallen per jaar in Nederland

rode kruis vrijwilliger helpt bij een ehbo situatie door te reanimeren

Online cursus EHBO in en om huis: 2 uur

De online cursus die je voorbereidt op ongelukken die in en om huis gebeuren. Inclusief module over verbandmiddelen en de inhoud van een EHBO-set.

Cursus EHBO: 12 uur

Oefen alle vaardigheden die je nodig hebt om eerste hulp te kunnen verlenen, inclusief reanimeren en het gebruik van de AED. Ook deels online te volgen.

Cursus Uitgebreide EHBO: 20 uur

De meest uitgebreide EHBO cursus waarmee je overal op voorbereid bent, ook als hulpverlener op evenementen. Klassikaal en deels online te volgen.

EHBO-en-reanimatie-cursus-voor-volwassenen-volgen-bij-het-Rode-Kruis

Welke EHBO-cursus past bij jou?

In slechts 3 uur leer je Welke EHBO-cursus past bij jou?al de basishandelingen van EHBO , zodat jij weet wat je bij de meest voorkomende ongevallen moet doen. Je leert hoe je moet handelen bij een verslikking, vergiftiging of bewusteloosheid.

Wil je nog meer vaardigheden leren, zoals reanimeren of wat je moet doen bij een ernstige allergieaanval? Ook hiervoor biedt het Rode Kruis verschillende cursussen aan. Kies zelf welke cursus past bij jouw beschikbare tijd en bij wat jij wilt leren. Vind je flexibiliteit belangrijk? Kies dan voor een online module. Hiermee heb je de mogelijkheid om de EHBO-theorie online te leren, in jouw eigen tijd. En de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van de cursus! leren, zoals reanimeren of wat je moet doen bij een ernstige allergieaanval? Ook hiervoor biedt het Rode Kruis verschillende cursussen aan. Kies zelf welke cursus past bij jouw beschikbare tijd en bij wat jij wilt leren. Vind je flexibiliteit belangrijk? Kies dan voor een online module. Hiermee heb je de mogelijkheid om de EHBO-theorie online te leren, in jouw eigen tijd. En de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van de cursus!

Bekijk alle EHBO-cursussen

3

uur heb je slechts nodig om de basis van EHBO te leren

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief