Word vrijwilliger Doneer

Hulp wereldwijd

Aardbevingen, overstromingen, bosbranden, conflicten, de uitbraak van de coronapandemie, ebola, een sprinkhanenplaag: wereldwijd lijden miljoenen mensen door conflicten, natuurrampen en andere noodsituaties. Zij hebben onze hulp hard nodig.

Over de hele wereld staat het Rode Kruis klaar voor mensen in nood. Met afdelingen in maar liefst 192 landen zijn we de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld en zijn we altijd dichtbij. Meer weten over onze hulp en hoe wij jouw donatie besteden?

Hulp in Nederland

Voedselhulp geven, slachtoffers opvangen na een grote brand of ziekenhuizen helpen tijdens de enorme coronadrukte: het Rode Kruis komt in actie in tijden van in nood. Overal ter wereld zetten we ons in om de meest kwetsbaren te helpen, en dus ook in Nederland.

Wanneer je ons nodig hebt, staan we voor je klaar. Dat doen we met meer dan 19.000 vrijwilligers en 92.000 mensen die zijn aangesloten bij ons burgerhulpverleningsnetwerk Ready2Help. Met 197 afdelingen in Nederland zijn we eigenlijk altijd bij je in de buurt.