Word vrijwilliger Doneer

Hoe we voedselhulp geven

Een natuurramp, een oorlog, een pandemie: voor een voedseltekort kunnen allerlei oorzaken zijn. Maar het resultaat is altijd hetzelfde: enorme ellende.

Wat de aanleiding ook is: het Rode Kruis vindt dat iedereen genoeg te eten en drinken moet hebben. Daarom zetten we ons wereldwijd in om voedselonzekerheid tegen te gaan.

Hoe geven we voedselhulp?

Iedere ramp is anders. Daarom kijken we in iedere situatie opnieuw hoe we mensen het beste kunnen helpen. Voorbeelden van onze hulp:

Voedselpakketten en maaltijden uitdelen

Soms is het duidelijk: mensen hebben niet genoeg te eten en dat moet nú opgelost worden. Bijvoorbeeld na een natuurramp. We staan dan klaar met maaltijden en voedselpakketten.

Financiële ondersteuning en voedselbonnen

Mensen weten vaak zelf wat ze het hardste nodig hebben. Daarom delen we vaak boodschappenkaarten of geld uit na een ramp. Hiermee kunnen mensen zelf naar de winkel en zo ondersteunen we ook de lokale economie.

Landbouwprojecten verbeteren

Wat als je mensen niet alleen nú kunt helpen, maar ook kunt voorkomen dat ze in de toekomst te weinig te eten hebben? Dat kan dankzij landbouw-innovaties. Lees bijvoorbeeld eens over zes innovatieve manieren om voedseltekorten tegen te gaan.

Gratis eten voor iedereen?

In sommige delen van de wereld hebben mensen te weinig te eten, maar bij ons liggen de supermarkten vol. Wat als we gewoon ons voedsel sturen naar landen waar een tekort is? Helaas: zo makkelijk is het niet. We leggen het uit in deze video.

Honger-in-Afrika-1030x686-1

Het kleinste hulpmiddel bij voedseltekorten

Als mensen honger lijden door een langdurige droogte, dan wil je hen wellicht zo snel mogelijk een pakket sturen met rijst, bonen en zonnebloemolie. Een enorme operatie waarvoor je vliegtuigen, trucks en warenhuizen nodig hebt. Toch past het meest effectieve hulpmiddel vaak gewoon in je broekzak.

Het handigste middel bij voedseltekorten