Word vrijwilliger Doneer

EHBO-certificaat voor vo-leerlingen

Na een ongeval telt iedere minuut. Weten jouw leerlingen wat ze moeten doen als iemand plotseling in elkaar zakt of dreigt te stikken? Elk jaar belanden maar liefst 140.000 jongeren op de spoedeisendehulpafdeling van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang!

 • Na het volgen van een EHBO-cursus is de drempel om te helpen lager.
 • Jongeren beleven een ongeval als minder traumatisch als ze zelf kunnen helpen.

Het Rode Kruis heeft verschillende EHBO-cursussen voor de middelbare school.

Onderwijs EHBO cursus levensreddend handelen ernstige verslikking Rode Kruis

RED! EHBO bij een noodgeval (6 uur)

Deze nieuwe EHBO-cursus voor het onderwijs gaat over de 7 levensreddende handelingen. Denk aan een epileptische aanval, ernstige verslikking of bewusteloosheid. We stimuleren het ‘durven doen’, iets doen is altijd beter dan niets doen. Na afloop krijgen de leerlingen een Rode Kruis certificaat. Er zijn twee niveaus beschikbaar, voor de onderbouw vo en praktijkonderwijs. Docenten kunnen de cursus deels zelf geven via een klassikale les (2 uur, via LessonUp) en onze EHBO-instructeurs verzorgen de praktijkles op school (4 uur).

EHBO-cursus aanbod

Al onze reguliere EHBO-cursussen zijn ook beschikbaar voor leerlingen in het vo. Na afloop krijgen de leerlingen bij goed gevolg een Europees erkend Rode Kruis EHBO-certificaat. Het is mogelijk om de theorie online via een e-learning te doen, daarna verzorgt een EHBO-instructeur de praktijkdag(en) op school. De EHBO-instructeur bepaalt of een leerling voldoende vaardig is voor het behalen van het certificaat, ze hoeven dus geen apart examen te doen.

 • Cursus Basis EHBO (8 uur)

  De meest noodzakelijke EHBO-basisvaardigheden leren de leerlingen in deze cursus. Denk bijvoorbeeld aan wat te doen bij een verstuiking, brandwond, verslikking, botbreuk of vergiftiging. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan reanimatie en het gebruik van een AED.

 • Cursus EHBO (12 uur)

  Deze cursus gaat verder dan alleen de basisvaardigheden, ook nek- en wervelletsel, beroerte en ontwrichting komen aan bod. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan reanimatie en het gebruik van een AED.

 • Cursus Uitgebreide EHBO (20 uur)

  De naam zegt het al, dit is de meest complete EHBO-cursus. Leerlingen leren alle vaardigheden die nodig zijn om adequaat hulp te verlenen bij de meest uiteenlopende letsels, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED. Je kunt ook hulpverlening aan baby’s en kinderen toevoegen aan de cursus.

 • Cursus Reanimatie & AED (4 uur)

  Leerlingen leren onder begeleiding reanimatievaardigheden aan met behulp van reanimatiepoppen. Daarna leren ze hoe ze een AED moeten gebruiken. We behandelen het in veiligheid brengen van het slachtoffer, de toestand beoordelen en de hulpdiensten alarmeren.

 • Word EHBO-instructeur op jouw school

  Het Rode Kruis kan een EHBO-cursus verzorgen op jouw school, maar je kunt het ook zelf! Als je EHBO themainstructeur wordt kun je alle leerlingen op school een officiële Rode Kruis EHBO-cursus geven. Ideaal, zo plan je zelf je lessen in op een datum en tijd dat het jou uitkomt en het goed in het rooster past.

  Studiebelasting: 8 uur praktijkdag + 2 uur e-learning (voorbereiding).
  Kosten: voor een groep van maximaal 6 docenten per 1 instructeur zijn de totale kosten €1.095,- excl. btw.

  Meer informatie? Vul EHBO themainstructeur in bij aanvullende informatie in het formulier.

Aan de slag met EHBO op jouw middelbare school?

Nodig een EHBO-instructeur van het Rode Kruis uit op jouw school. Geef aan welke cursus je wanneer en op welk tijdstip wilt. Wij regelen de rest.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan via het formulier of plan een Teamsafspraak in met de accountmanager EHBO in het onderwijs.

 • Gegevens

 • Gegevens gewenste cursuslocatie

 • Vul een plaatsnaam in.
 • Hidden
 • Overige gegevens

 • Hidden
 • Vul hier het aantal leerlingen van de klas in.