Word vrijwilliger Doneer

Hoe kan jouw bedrijf helpen?

Jouw ondernemerschap, ervaring en kennis inzetten voor de grootste hulporganisatie ter wereld? De meest kwetsbare mensen in binnen- en buitenland helpen? Dat kan! Werk samen met het Rode Kruis. Doe dat op een manier die past bij jouw bedrijf of corporate foundation. De mogelijkheden zijn net zo breed als onze hulpverlening.

Laat je inspireren

Benieuwd hoe we elkaar kunnen versterken? Vraag dan het rapport met interessante cases op. Laat je inspireren door bedrijven die samen met het Rode Kruis werken aan oplossingen voor mensen in nood.

Zakelijk doneren aan het Rode Kruis voor internationale hulpverlening

Zakelijk doneren

Snel en adequaat iets kunnen doen voor kwetsbare mensen in (acute) nood zoals een natuurramp? Doe als bedrijf, stichting of als zzp’er een zakelijke donatie en kies een schenkingsvorm die het beste bij jou past.

Albert Heijn boodschappenkaart voorbeeld co-creatie bedrijven Rode Kruis

Samenwerking op maat

Een samenwerking met het Rode Kruis kan op verschillende manieren. Wij kijken graag samen naar de wensen en doelstellingen binnen jouw organisatie om zo samen te werken aan onze gezamenlijke doelen.

Vrienden van het Rode Kruis

Word Vriend van het Rode Kruis, een netwerk van betrokken mkb-ondernemers. Investeer via dit netwerk in innovatieve oplossingen en help de mensen die het, het hardst nodig hebben.

Jongen in Haïti houdt beplanting vast in project Rode Kruis

Impact maken op het veranderende klimaat

Wil je met jouw bedrijf impact maken op de gevolgen van het veranderende klimaat? Dat kan!

Investeer samen met het Rode Kruis in duurzame oplossingen. Door samen in actie te komen, voordat de ramp plaatsvindt, zorgen we dat natuurgeweld minder slachtoffers maakt.

Bekijk meer over deze samenwerkingsvorm

Bedrijven in actie voor asielzoekers in Nederland

Je hebt de beelden vast in het nieuws gezien. De asielzoekerscentra in Nederland zitten overvol. Veel mensen in de opvangcentra beschikken over onvoldoende (warme) kleding, hygiëneproducten en andere basislevensbehoeften. Het bedrijfsleven schoot te hulp en doneerde een indrukwekkend aantal producten. Daarnaast is het Rode Kruis een centrale inzameling gestart om 5.000 mannen, vrouwen en kinderen de komende maanden te voorzien van passende en warme winterkleding en schoenen. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Natasja van Weverwijk, relatiemanager Corporate Partnerships, via 06-18946727 of bedrijven@redcross.nl.

 • Bekijk welke donaties er al zijn gedaan

  WE Fashion heeft een prachtige donatie gedaan van een grote hoeveelheid kleding voor dames, heren en kinderen. Ook SCOTCH & SODA doneerde een flink aantal heren-, dames- en kinderkleding. Kleertjes.com deed een grote levering van schoenen, winterjassen, boven- en onderkleding, en winteraccessoires. MS Mode doneerde truien, winterjassen en spijkerbroeken. Ook America Today schonk kleding voor volwassen én kinderen en Toms schonk een grote hoeveelheid schoenen. Van Nine&Co ontvingen we een grote hoeveelheid kinder- en babykleding. Helly Hanson leverde longsleeves, T-shirts en sokken. Magic Bodyfashion doneerde BH’s, hemden en damesonderbroeken. Van Company2Wear kregen we damesshirts met lange mouwen. Approvato Fair & Co leverde jassen voor dames en heren.

  Ook Action kwam in actie. Het bedrijf doneerde een groot aantal producten, waaronder ondergoed voor volwassenen en kinderen, hygiëneartikelen, kinderlaarsjes, en kleur- en tekenspullen. Deze producten zijn verdeeld over meerdere opvanglocaties in het land. Naast kleding en schoenen ontvingen we de afgelopen periode ook andere producten van bedrijven. Zo doneerde Kruidvat diverse hygiëne- en verzorgingsproducten, luiers en babyvoeding en Holland & Barret diverse verzorgende crèmes. Intertoys schonk baby- en kinderspeelgoed en Joolz stelde kinderwagens beschikbaar. Daarnaast zijn kinderen in diverse opvanglocaties blij gemaakt met Play-Doh speelsets van Hasbro. Ook Swapfiets hielp mee en doneerde fietsen voor de opvanglocatie in Zoutkamp.

  Bedankt voor al deze mooie en waardevolle donaties!

Vrijblijvend contact opnemen?

Wil jij ook een samenwerking opzetten met het Rode Kruis en samen met ons kijken welke doelen of acties passen bij de doelstellingen van jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Peter-Eric Verstegen

Manager Corporate Partnerships

Veelgestelde vragen

 • Hoe maak je als corporate foundation een zo groot mogelijke maatschappelijke impact?

  Doe dat door samen met het Rode Kruis te investeren in hulpverlening in binnen- en buitenland. Samen zorgen voor meer zelfredzaamheid van de meest kwetsbare mensen en bundelen we onze krachten. Lees meer

 • Wat levert een samenwerking op voor mijn organisatie?

  Samenwerken met het Rode Kruis is een manier om invulling te geven aan de maatschappelijke ambities van de organisatie. Daarnaast voelen medewerkers en partners zich hierdoor meer betrokken bij het bedrijf. Meer weten over de voordelen van een partnerschap? Vraag ons uitgebreide rapport op.

 • Wat heeft het Rode Kruis aan de samenwerking?

  Net als het bedrijfsleven staat het Rode Kruis middenin de samenleving. Daarom is samenwerken voor ons een logische keuze. We waarderen niet alleen de steun van bedrijven in vorm van donaties, ook kunnen we inhoudelijk waardevolle partners zijn en sterker worden door kennis te delen. Dankzij de samenwerking kunnen wij mensen in nood blijven helpen in binnen- en buitenland.

 • Hoe ziet een partnerschap met het Rode Kruis eruit?

  Er zijn verschillende manieren om samen te werken. Uiteraard is het mogelijk om een bedrag te doneren, maar we kunnen bijvoorbeeld ook gezamenlijk een mvo-thema bepalen en een actie opzetten waarbij we bijvoorbeeld klanten of medewerkers activeren. Denk aan thema’s als noodhulp, voedselprogramma’s, rampenpreventie of internationale coronahulp. Juist het versterken van de organisatiedoelstellingen met een maatschappelijk thema van het Rode Kruis maakt onze samenwerking succesvol. Onze ervaren relatiemanagers denken daarin graag met je mee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • Kunnen alleen grote bedrijven samenwerken met het Rode Kruis?

  Zeker niet. Ook met het mkb en zzp’ers gaan we graag een samenwerking aan die waarde toevoegt voor beide partijen. Neem dus vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • Zijn er voorwaarden verbonden aan een partnerschap?

  Uiteraard vinden we het belangrijk dat een samenwerking verantwoord is. Daarom voeren we bij grote donaties (€ 10.000 of meer) eerst een screening uit. Bij zo’n screening kijken we onder andere of de activiteiten van een bedrijf niet in strijd zijn met onze doelstellingen of grondbeginselen. Zo werken we bijvoorbeeld niet samen met organisaties die betrokken zijn bij wapenhandel of die wet- en regelgeving niet nakomen.

Op de hoogte blijven van nieuws voor bedrijven & organisaties?

Ja, ik schrijf mij in