Word vrijwilliger Doneer

Hoe kan jouw bedrijf helpen?

Jouw ondernemerschap, ervaring en kennis inzetten voor de grootste hulporganisatie ter wereld? De meest kwetsbare mensen in binnen- en buitenland helpen? Dat kan! Werk samen met het Rode Kruis. Doe dat op een manier die past bij jouw bedrijf of corporate foundation. De mogelijkheden zijn net zo breed als onze hulpverlening. Diverse bedrijven, zoals Nestlé en IKEA Foundation, gingen je al voor.

Laat je inspireren

Benieuwd hoe we elkaar kunnen versterken? Vraag dan het rapport met interessante cases op. Laat je inspireren door bedrijven die samen met het Rode Kruis werken aan oplossingen voor mensen in nood.

Zakelijk doneren aan het Rode Kruis voor internationale hulpverlening

Zakelijk doneren

Snel en adequaat iets kunnen doen voor kwetsbare mensen in (acute) nood zoals een natuurramp? Doe als bedrijf, stichting of als zzp’er een zakelijke donatie en kies een schenkingsvorm die het beste bij jou past.

Employee engagement bedrijven Rode Kruis

Medewerkersbetrokkenheid

Kom samen met collega’s in actie! Bewegen is niet alleen goed voor de vitaliteit van jouw medewerkers, het draagt ook bij aan de teambuilding en stimuleert de betrokkenheid bij de MVO-doelen van jouw onderneming.

Consumentencampagne - Coop tulpenactie 2021

Consumentencampagnes

Verbind jouw merk aan het Rode Kruis en laat klanten zien dat je vanuit jouw MVO-beleid het Rode Kruis een warm hart toedraagt. Samen zoeken we naar een thema van het Rode Kruis dat aansluit bij de missie en doelstellingen van jouw bedrijf.

Albert Heijn boodschappenkaart voorbeeld co-creatie bedrijven Rode Kruis

Co-creatie

Zet jouw kennis, ervaring en deskundigheid in voor de uitdagingen waar het Rode Kruis voor staat. Het Rode Kruis is altijd op zoek naar co-creatie met bedrijven om samen te komen tot nieuwe kansen in de hulpverlening aan kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

Rode Kruis in Oeganda

Corporate Foundations

Maak als corporate foundation een zo groot mogelijke maatschappelijke impact. Investeer in zelfredzaamheid van mensen en in de hulpverlening van het Rode Kruis in binnen- en buitenland.

Vrienden van het Rode Kruis

Word Vriend van het Rode Kruis, een netwerk van betrokken mkb-ondernemers. Investeer via dit netwerk in innovatieve oplossingen om mensen in Nederland en het buitenland minder kwetsbaar te maken voor kleine en grote rampen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ja, ik schrijf mij in

Samen bepalen hoe de (meerjarige) samenwerking eruit komt te zien en hoe we daarbij gezamenlijke doelstellingen kunnen realiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Peter-Eric Verstegen

Manager Corporate Partnerships

Veelgestelde vragen

 • Wat levert een samenwerking op voor mijn organisatie?

  Samenwerken met het Rode Kruis is een manier om invulling te geven aan de maatschappelijke ambities van de organisatie. Daarnaast voelen medewerkers en partners zich hierdoor meer betrokken bij het bedrijf. Meer weten over de voordelen van een partnerschap? Vraag ons uitgebreide rapport op.

 • Wat heeft het Rode Kruis aan de samenwerking?

  Net als het bedrijfsleven staat het Rode Kruis middenin de samenleving. Daarom is samenwerken voor ons een logische keuze. We waarderen niet alleen de steun van bedrijven in vorm van donaties, ook kunnen we inhoudelijk waardevolle partners zijn en sterker worden door kennis te delen. Dankzij de samenwerking kunnen wij mensen in nood blijven helpen in binnen- en buitenland.

 • Hoe ziet een partnerschap met het Rode Kruis eruit?

  Er zijn verschillende manieren om samen te werken. Uiteraard is het mogelijk om een bedrag te doneren, maar we kunnen bijvoorbeeld ook gezamenlijk een mvo-thema bepalen en een actie opzetten waarbij we bijvoorbeeld klanten of medewerkers activeren. Denk aan thema’s als noodhulp, voedselprogramma’s, rampenpreventie of internationale coronahulp. Juist het versterken van de organisatiedoelstellingen met een maatschappelijk thema van het Rode Kruis maakt onze samenwerking succesvol. Onze ervaren relatiemanagers denken daarin graag met je mee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • Kunnen alleen grote bedrijven samenwerken met het Rode Kruis?

  Zeker niet. Ook met het mkb en zzp’ers gaan we graag een samenwerking aan die waarde toevoegt voor beide partijen. Neem dus vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • Zijn er voorwaarden verbonden aan een partnerschap?

  Uiteraard vinden we het belangrijk dat een samenwerking verantwoord is. Daarom voeren we bij grote donaties (€ 10.000 of meer) eerst een screening uit. Bij zo’n screening kijken we onder andere of de activiteiten van een bedrijf niet in strijd zijn met onze doelstellingen of grondbeginselen. Zo werken we bijvoorbeeld niet samen met organisaties die betrokken zijn bij wapenhandel of die wet- en regelgeving niet nakomen.