Word vrijwilliger Doneer

Klimaatimpactrapport voor bedrijven

Sta jij als bedrijf klaar voor de uitdagingen van klimaatverandering? Ben je benieuwd naar wat jouw bedrijf kan doen om gemeenschappen veerkrachtiger te maken? Het Rode Kruis publiceert een onderzoeksrapport dat zich richt op de cruciale rol die bedrijven hebben bij de gevolgen van klimaatverandering, met specifieke nadruk op de noodzaak van zowel mitigatie als adaptatie.

Waarom dit rapport?

Wereldwijd worden de effecten van klimaatverandering steeds duidelijker. Dagelijks staan er in het nieuws berichten over extreem weer, zoals heftige overstromingen, langdurige droogte, hittegolven, bosbranden en stormen. Ook de dreiging van de zeespiegel neemt toe. Dit heeft grote gevolgen voor mensen overal ter wereld, waarbij de mensen in de meest kwetsbare situaties het hardst worden getroffen. Ze krijgen te maken met mislukte oogsten, lange periodes van droogte of juist hevige regenval, verwoeste huizen of ziekte-uitbraken. Het leidt vaak tot meer armoede en het is moeilijk voor gemeenschappen om erbovenop te komen.

Ontdek hoe jouw bedrijf, met slimme investeringen en innovatief vermogen, niet alleen het risico van klimaatverandering kan aanpakken, maar ook pionier kan zijn in het stimuleren van weerbaarheid en veerkracht voor de meest kwetsbare gemeenschappen. Ben je nieuwsgierig geworden?

Vraag het klimaatimpactrapport aan

1.7 miljard

mensen zijn het afgelopen decennium getroffen bij natuurrampen door extreem weer

Overstromingen in Kenia - Rode Kruis
Rode Kruis samenwerken met bedrijven

Wat biedt het rapport?

  • Bewustwording: krijg inzicht in de gevolgen van klimaatverandering en hoe jouw bedrijf, naast CO2-vermindering, kan bijdragen aan een veerkrachtige samenleving.
  • Hulp vóór de ramp: ontdek hoe preventieve maatregelen, zoals weersvoorspellingen en rampenparaatheid, levens redt.
  • Kansgebieden: verken risicomanagement, zakelijke kansen en MVO-beleid als essentiële facetten voor bedrijven in de strijd tegen humanitaire crises.
  • Partnerschap met het Rode Kruis: leer waarom samenwerken met het Rode Kruis waardevol is en bijdraagt aan impactvol en betrokken ondernemerschap.

Het Rode Kruis te gast bij Zondag op Vier

Het Rode Kruis is elke zondag te gast bij het televisieprogramma Zondag op Vier, dat wordt gepresenteerd door Pernille La Lau, om te vertellen over onze hulpverlening, de innovatie in onze hulpverlening en hoe we samenwerken met bedrijven.

Over het rapport legt Fleur Monasso van het Rode Kruis Klimaatcentrum in deze aflevering uit: “Als het Rode Kruis met bedrijven samenwerkt en de handen ineenslaat, kunnen we gebieden – en dus bedrijven – beschermen, én ervoor zorgen dat deze beter herstellen na een ramp”. Bekijk hier het volledige item.

Het klimaatimpactrapport is gebaseerd op interviews met gerenommeerde kennisinstituten en toonaangevende bedrijven.

“Als FrieslandCampina willen we een positieve invloed hebben door goede voeding te bieden in balans met onze planeet en door gemeenschappen weerbaarder te maken. Met het Rode Kruis hebben we een langdurig en gelijkwaardig partnerschap. Dat past goed bij ons als coöperatie. Samen werken we in de Filipijnen met lokale families en boeren, zodat zij een ramp vóór kunnen zijn.”

Merel van Dorp, Program Manager Wellbeing, FrieslandCampina

“Een grote(re) filantropische betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven – in de vorm van structurele samenwerkingen met maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor ons klimaat –  is essentieel voor het oplossen van de klimaatcrisis.”

Stephanie Koolen-Maas, Postdoctoral onderzoeker van de Vrije Universiteit Amsterdam

“We kunnen ontzettend veel bereiken als bedrijven en het Rode Kruis de handen ineenslaan. De kracht die vrijkomt door het samenbrengen van middelen, expertise en netwerken is enorm en maakt het mogelijk om mensen een betere toekomst te geven. Laten we samen voorkomen dat extreem weer onnodig veel levens eist.”

Peter-Eric Verstegen, Manager Corporate Partnerships van het Nederlandse Rode Kruis

Vraag het klimaatimpactrapport aan

Samen kunnen we gemeenschappen voorbereiden op de gevolgen van een veranderend klimaat. Samen kunnen we mensenlevens redden. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct het rapport in je mailbox.

Naam(Vereist)
Hidden
(optioneel)
Indien je je telefoonnummer achterlaat, kunnen we je telefonisch benaderen om je meer te vertellen over de samenwerkingsmogelijkheden met het Rode Kruis
Bevestig je keuze

Op de hoogte blijven van nieuws voor bedrijven & organisaties?

Ja, ik schrijf mij in