Word vrijwilliger Doneer

Steunen met geld

Bij humanitaire rampen ontstaat vaak een gevoel van: ‘Ik wil nu iets doen, maar wat?’ Goed nieuws: je kunt eigenlijk heel veel doen! Door het Rode Kruis te steunen met een donatie kunnen wij snel en goed (nood)hulp verlenen aan de meest kwetsbare mensen in binnen- en buitenland.

Wat doet het Rode Kruis?

Het Rode Kruis komt bij rampen, van natuurgeweld tot gewapende conflicten, meteen in actie. We willen daarbij zoveel mogelijk levens redden en de meest kwetsbaren voorzien in hun basislevensbehoeften. We bieden:

  • Levensreddende activiteiten
  • Medische zorg
  • Onderdak
  • Voedsel
  • Schoon drinkwater
  • Sanitaire voorzieningen
  • Gemeenschappen weerbaarder maken
Doe een donatie aan het Rode Kruis - Doneren - Hulpverleners dragen slachtoffers in Syrie

Doe een donatie

Het Rode Kruis gebruikt jouw donatie waar de nood het hoogst is na een orkaan, overstroming, gewapend conflict of coronapandemie. Jaarlijks worden miljoenen mensen het slachtoffer van een humanitaire ramp.

zuid-azie-kinderen-coxs-bazar-bangladesh-stichtingen-en-vermogensfondsen (1)

Steun als stichting of vermogensfonds

Door in projecten van het Rode Kruis te investeren, helpt u de meest kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. Donaties worden met liefde en zorg ingezet bij noodhulp en humanitaire rampen.

Doe een donatie aan het Rode Kruis - Doneren - Periodiek Schenken - Belastingvoordeel met je donatie

Belastingvoordeel met je donatie

Wil je maximaal profiteren van het belastingvoordeel over al jouw schenkingen aan het Rode Kruis? En jouw giften voor de komende jaren goed geregeld hebben?

Nalatenschap regelen 5 stappen boekje Rode Kruis

Nalaten

Denkt u erover om het Rode Kruis in uw testament op te nemen? En heeft u vragen over hoe u dat moet regelen? Onze relatiemanagers helpen u graag.

Start een actie of sponsorloop voor het Rode Kruis

Actie of sponsorloop steunen

Kilometers hardlopen, een tekenwedstrijd organiseren of cupcakes verkopen: ieder jaar worden enthousiaste acties georganiseerd om het Rode Kruis te helpen. Steun jij ook een actie?

Zakelijk doneren aan het Rode Kruis voor internationale hulpverlening

Zakelijk doneren

Snel en adequaat iets kunnen doen voor kwetsbare mensen in (acute) nood zoals een natuurramp? Doe als bedrijf, stichting of als zzp’er een zakelijke donatie en kies een schenkingsvorm die het beste bij jou past.