Word vrijwilliger Doneer

Natuurgeweld in Honduras

“Het was al donker toen de orkaan in één ruk het dak van mijn huis trok”, vertelt Secundino (67) uit Honduras. “Daarna spoelde alles weg waar ik mijn hele leven voor had gespaard. Mijn koelkast, mijn bed, mijn kleren… alles verdween onder een dikke laag modder.”

De wijk waar Secundino 30 jaar woonde, werd in november van de kaart geveegd toen de orkanen Eta en Iota over Midden-Amerika raasden. Honderdduizenden mensen waren op slag dakloos. Zij zullen zich het jaar 2020 altijd herinneren. Niet vanwege corona, maar omdat ze alles verloren.

Wat kun jij doen?

Met een gift maak jij het mede mogelijk dat het Rode Kruis elke dag zorgt dat mensen in crisisgebieden schoon drinkwater, zeep, handwasfaciliteiten en toiletten hebben. Zo help je levens te redden, want gebrek aan hygiëne is levensgevaarlijk op plekken waar veel mensen dicht op elkaar wonen.

Water en sanitatie in Mozambique Rode Kruis

Na natuurgeweld

Extreem weer, zoals hevige regenval, komt wereldwijd vaker voor door klimaatverandering. Dat leidt tot meer en ernstiger overstromingen, meer en zwaardere orkanen en langere droogteperiodes. Daardoor stijgt de vraag naar de hulp van het Rode Kruis. Met jouw steun kunnen we slachtoffers van natuurgeweld blijven helpen met schoon drinkwater en andere eerste levensbehoeften.

Kind bij waterpunt in Jemen Rode Kruis

In conflictgebieden

Langslepende conflicten in bijvoorbeeld Syrië en Jemen halen bij ons niet dagelijks het nieuws. Maar veel mensen in deze landen zijn wel elke dag afhankelijk van hulpverleners voor hun eerste levensbehoeften, zoals schoon drinkwater en voedsel. Onze hulpverleners kunnen zulke grote aantallen mensen alleen helpen dankzij mensen zoals jij die het Rode Kruis steunen met giften.

Meisjes tappen drinkbaar water in Cox Bazaar Rode Kruis

In vluchtelingenkampen

Ook in vluchtelingenkampen is de zorg voor schoon drinkwater en goede hygiëne essentieel om verspreiding van ziektes te voorkomen. Door de coronapandemie is de noodzaak van hygiëne nog groter geworden. Onze hulpverleners redden levens door naast water te zorgen voor goede voorlichting, zeep, hygiënekits, gereedschap en keukenspullen.

0
hygiënepakket voor 20 mensen met o.a. zeep en toiletpapier

0
bouw van een eenvoudig toilet in een crisisgebied

0
waterzuiveringstabletten voor 40.000 liter water