Jullie steunden massaal onze hulp bij het conflict in Oekraïne en dit hebben we tot nu toe bereikt
Het conflict duurt alweer meer dan vier maanden. Lees hier hoe we de slachtoffers hebben kunnen helpen, mede dankzij jouw donatie.
De inwoners van Oekraïne hebben dringend onze hulp nodig. Miljoenen mensen, waaronder veel kinderen, zijn op de vlucht geslagen en hebben alles achter moeten laten. Het Rode Kruis heeft Giro5125 geopend voor humanitaire hulp in Oekraïne, omliggende landen en in Nederland.
Draag ook bij en doneer
Met jouw gift maken we directe noodhulp, zoals medische zorg, onderdak en psychosociale hulp, mogelijk. Geef op Giro5125 of gebruik het rekeningnummer NL02 INGB 0000 0051 25.
Wij doen alles wat we kunnen om te helpen. Jij ook?
Doneer nuGiro 5125
geef op Giro5125 voor humanitaire hulp in Oekraïne en omliggende landen
Het conflict duurt alweer meer dan vier maanden. Lees hier hoe we de slachtoffers hebben kunnen helpen, mede dankzij jouw donatie.
Het Rode Kruis helpt de slachtoffers van het conflict in Oekraïne. In het land zelf, in de omringende landen én in Nederland. Zo ziet dat eruit.
Toen Monique Winkel en haar man de beelden uit Oekraïne op tv zagen, wilden ze graag meer doen dan geld doneren. Ze besloten een kamer in huis beschikbaar te stellen als opvangplek.
Het Rode Kruis helpt in Oekraïne en omliggende landen. Dit is wat we doen:
Het Rode Kruis ondersteunt op dit moment ook bij de opvang van vluchtelingen die in Nederland aankomen. We hebben tot nu toe vier Humanitarian Service Points ingericht, waar Oekraïners die net in Nederland zijn aangekomen, worden ontvangen met iets te eten en soms een korte medische check. Ook richten we op dit moment in verschillende gemeenten opvangcentra in en hebben we een informatielijn geopend voor de mensen die zijn getroffen door het conflict. Bovendien helpen we bij de particuliere opvang bij gastgezinnen in Nederland.
Al onze hulp op een rijHet Rode Kruis sprak Oksana in een opvang in Polen. Na drie dagen kon ze nog niet slapen van alle angsten die ze heeft doorstaan. Bekijk hier haar verhaal.
Wist je dat het Rode Kruis zich wereldwijd inzet om te zorgen dat het humanitair oorlogsrecht gerespecteerd wordt? Ook nu roepen we partijen op om zich hieraan te houden.
Dit betekent onder andere dat burgers geen doelwit mogen zijn in tijden van conflict. Het is ook niet toegestaan om expres gebouwen en diensten aan te vallen die deze mensen helpen om te overleven. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen of waterzuiveringsinstallaties. Ook moeten hulpverleners in het gebied veilig hun werk kunnen doen.
Benieuwd naar de zeven belangrijkste regels tijdens een gewapend conflict?
Lees meer