Word vrijwilliger Doneer

Het Rode Kruis steunen met een grote gift

Met een grote gift aan het Rode Kruis kunt u impact maken. Dankzij onze schaalgrootte en ons internationale netwerk kunnen wij grote aantallen mensen in nood tegelijk helpen. In conflictgebieden worden we bovendien vaak als enige toegelaten.

De bijdragen van onze donateurs zijn van onschatbare waarde. Dankzij hen kunnen wij mensenlevens redden, zorgen verlichten en mensen zelfredzamer maken.

Wilt u meer weten of doorpraten over hoe u kunt bijdragen? Onze relatiemanagers gaan graag met u in gesprek.

Voordelen van een grote gift doen

Persoonlijk contact en advies

Bij giften vanaf €5.000 krijgt u persoonlijk contact met onze relatiemanagers. Zij kunnen u adviseren over hulpprojecten die aansluiten op uw interesses en wensen. Na uw donatie houden we u op de hoogte van de voortgang van het gekozen project. Onze relatiemanagers bespreken graag de mogelijkheden met u.

Belastingvoordeel met een grote gift

Met een periodieke schenking geniet u maximaal van belastingvoordeel. Ook een eenmalige donatie is aftrekbaar van de belasting als al uw giften samen tussen 1 en 10% van uw verzamelinkomen bedragen. Het Rode Kruis heeft een ANBI-status. Wij zijn daardoor vrijgesteld van schenkbelasting. Uw donatie wordt dus ten volle benut om mensen in nood te helpen.

Tiffany Circle

Tiffany Circle is het internationale Rode Kruis-netwerk voor vrouwen die het verschil willen maken in filantropie. De Nederlandse Circle heeft als missie duurzame verandering te realiseren in het leven van kansarme vrouwen in Nederland en wereldwijd. Met een grote gift heeft u de mogelijkheid een lidmaatschap aan te gaan bij de Tiffany Circle.

Een grote gift schenken groene parels in Haiti kinderen op irrigatiesysteem Rode Kruis

Groene parels in Haïti

Mede dankzij grote giften kunnen we mensen in Haïti helpen om weerbaar te worden tegen natuurgeweld. Overstromingen, extreme droogte en orkanen kunnen we helaas niet voorkomen, maar we kunnen wel zorgen dat ze minder impact hebben.  Dit doen we door groene parels op te zetten: veilige en bloeiende gemeenschappen met een gezonde balans tussen menselijke behoeften, natuurlijke grondstoffen en economische ontwikkeling. Samen met de lokale bevolking planten we bomen op berghellingen zodat er minder aardverschuivingen ontstaan, plaatsen we dammetjes om regenwater beter te reguleren en werken we aan nieuwe bronnen van inkomen. Daarnaast trainen we rampenteams en bouwen we scholen om tot veilige schuilplaatsen.

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact op met onze relatiemanager.

Rode Kruis Ilse Verstraaten -relatiemanager Major Donors

Ilse Verstraaten

Relatiemanager Major Donors
  • Kan ik mijn grote gift direct overboeken?

    Het is uiteraard mogelijk om een algemene gift aan het Rode Kruis over te maken op IBAN NL33 INGB 0000 0008 81. Wij zorgen er dan voor dat uw bijdrage besteed wordt op de plekken waar onze hulp op dat moment het hardst nodig is. Als u uw e-mailadres in de omschrijving van de overboeking vermeldt, dan kunnen wij uw donatie bevestigen.

    Wilt u doneren voor een specifiek project? Of wilt u samen met ons een bestemming voor uw donatie kiezen? Neem dan contact op met een van onze relatiemanagers.

  • Kan ik een grote gift doen met een familiefonds?

    U kunt ook met uw familiestichting mensen in nood helpen. Een schenking moet natuurlijk zo goed mogelijk worden besteed en passen bij uw visie en waarden. We bekijken graag samen met u hoe we de doelstelling van uw familiefonds aan onze hulpverlening kunnen verbinden.