Word vrijwilliger Doneer

Kom in actie

Wil jij geld inzamelen voor het goede doel? Op onze website Actie voor Rode Kruis kun jij in actie komen op de manier die het beste bij jou past. Van sportwedstrijd tot statiegeldactie. Alleen óf samen met anderen.

Kom in actie met je studievereniging, sportteam, collega’s, schoolklas, buren of misschien wel je kookclub. Je kunt in actie komen voor specifieke projecten of onze algemene noodhulp.

Hoe kun je in actie komen?

Fietsen, wandelen, donaties vragen tijdens een feestje of een (online) kookworkshop of popquiz organiseren. Je kunt op allerlei verschillende manieren geld inzamelen voor onze projecten. Het belangrijkste is dat jij het leuk vindt én gemotiveerd bent voor het project dat je kiest. Dan zijn jouw donateurs dat vaak ook!

Kilometers voor Kansen

Doe in juni mee aan Kilometers voor Kansen en leg in één maand zoveel mogelijk kilometers af. Helemaal op je eigen manier! Je kunt fietsen, wandelen, hardlopen, skeeleren of juist een mix ervan. Jouw kilometers staan symbool voor de afstand die vluchtelingen ook af moeten leggen.

Kom in actie voor het Rode Kruis 3

Vier een feest – Heb je wat te vieren? Een jubileum, verjaardag of lustrum bijvoorbeeld? Denk er eens aan om in plaats van een cadeau een donatie te vragen voor één van onze projecten.

Kom in actie voor het Rode Kruis 4

Jouw eigen actie – Heb jij een leuk of creatief idee en voldoet het aan de regels van de RIVM?

Kom in actie voor het Rode Kruis 5

Zij gingen je al voor

Al 1755 actiestarters gingen jou voor. Zo fietste Jon (80) afgelopen zomer op zijn hometrainer op het balkon, kwamen de leraren en leerlingen van het Atheneum College Hageveld massaal in beweging en roepen Femke en Mila hun collega’s op om hun thuiswerkvergoeding te doneren.

Heb jij een leuk idee en voldoet het aan de regels van de RIVM? Wacht dan niet langer en start jouw actie!

Ik wil ook in actie komen

Voor deze projecten kun je in actie komen

 • Maaltijd voor een ander

  Op dit moment hebben 690 miljoen mensen ernstige voedselnood. Wij helpen met maaltijden, voedselpakketten en boodschappenkaarten. Help jij ook mee? Door geld in te zamelen onder dit project steun je onze wereldwijde voedselhulp.

  Start je actie

 • Onze hulp tijdens de coronacrisis

  Onze vrijwilligers zetten alles op alles om Nederland te ondersteunen in de strijd tegen het coronavirus. Van het uitdelen van boodschappenkaarten tot het ondersteunen van ziekenhuizen. Met jouw actie help je ons dit te blijven doen.

  Start je actie

 • Onze hulp wereldwijd

  Wanneer een ramp of conflict zich voordoet, helpen we direct met de eerste noodhulp zoals medische zorg, onderdak, voedsel en schoon drinkwater. Zamel geld in onder dit project als je onze noodhulpverlening wilt steunen.

  Start je actie