Word vrijwilliger Doneer

Kom in actie

Wil jij geld inzamelen voor het goede doel? Op onze website Actie voor Rode Kruis kun jij in actie komen op de manier die het beste bij jou past. Van sportwedstrijd tot statiegeldactie. Alleen óf samen met anderen.

Kom in actie met je studievereniging, sportteam, collega’s, schoolklas, buren of misschien wel je kookclub. Je kunt in actie komen voor onze algemene noodhulp of specifieke projecten, zoals nu de aardbeving in Marokko.

Hoe kun je in actie komen?

Fietsen, wandelen, donaties vragen tijdens een feestje of een (online) kookworkshop of popquiz organiseren. Je kunt op allerlei verschillende manieren geld inzamelen voor onze projecten. Het belangrijkste is dat jij het leuk vindt én gemotiveerd bent voor het project dat je kiest. Dan zijn jouw donateurs dat vaak ook!

sporten kom in actie

Doe je mee aan een sportevenement? Je kunt jouw marathon, fietstour of roeiwedstrijd nóg meer betekenis geven door je te laten sponsoren voor het Rode Kruis. Je kunt via je actiepagina heel makkelijk donaties ophalen en je kilometers bijhouden.

Kom in actie voor het Rode Kruis 3

Vier een feest – Heb je wat te vieren? Een jubileum, verjaardag of lustrum bijvoorbeeld? Denk er eens aan om in plaats van een cadeau een donatie te vragen voor één van onze projecten.

Kom in actie voor het Rode Kruis 4

Jouw eigen actie – Heb jij een leuk of creatief idee om geld in te zamelen voor ons werk? We zijn benieuwd!

Voor deze projecten kun je in actie komen

 • Aardbeving in Marokko

  Op 8 september is Marokko getroffen door een zware aardbeving. Er is enorme schade en er zijn al honderden doden gemeld. De totale impact van de ramp is nog onbekend.

  Het Rode Kruis in Marokko (de Marokkaanse Rode Halve Maan) is ter plekke om te helpen. Onze hulpverleners komen in actie met eerste hulp, medische zorg en psychosociale hulp. Ook helpen we met het vervoeren van gewonden. Help jij mee?

  Start je actie

 • Aardbeving in Turkije en Syrië

  In de nacht van 5 op 6 februari werden Turkije en Syrië opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van maar liefst 7.8 op de schaal van Richter. Door de beving zijn duizenden mensen overleden en vele anderen raakten gewond. Het Rode Kruis helpt. We zoeken naar mensen onder het puin, bieden medische hulp en vangen mensen op die alles zijn kwijtgeraakt. Help je mee?

  Start je actie

 • Voedselhulp in Nederland

  Op dit moment hebben 690 miljoen mensen ernstige voedselnood. Wij helpen met maaltijden, voedselpakketten en boodschappenkaarten. Help jij ook mee? Door geld in te zamelen onder dit project steun je onze wereldwijde voedselhulp.

  Start je actie

 • In actie voor Oekraïne

  Onder extreem moeilijke omstandigheden zorgen we in Oekraïne voor voedsel, water, medicijnen en medische hulp. Daarnaast staan onze hulpverleners klaar om mensen die zijn gevlucht uit Oekraïne op te vangen in omliggende landen zoals Polen en Hongarije, maar ook in Nederland. Steun jij onze hulp?

  Start je actie

 • Onze hulp wereldwijd

  Wanneer een ramp of conflict zich voordoet, helpen we direct met de eerste noodhulp zoals medische zorg, onderdak, voedsel en schoon drinkwater. Zamel geld in onder dit project als je onze noodhulpverlening wilt steunen.

  Start je actie

Kom in actie voor het Rode Kruis 5

Zij gingen je al voor

Al 1755 actiestarters gingen jou voor. Zo fietste Jon (80) afgelopen zomer op zijn hometrainer op het balkon, kwamen de leraren en leerlingen van het Atheneum College Hageveld massaal in beweging en roepen Femke en Mila hun collega’s op om hun thuiswerkvergoeding te doneren.

Heb jij een leuk idee? Wacht dan niet langer en start jouw actie!

Ik wil ook in actie komen