Word vrijwilliger Doneer

Volg een cursus EHBO aan baby’s en kinderen

Zeker bij kinderen komen ongevallen in en rond het huis vaak voor. Vallen, verslikken of branden: als het gebeurt, wil jij precies weten wat je moet doen. Door een cursus EHBO aan baby’s en kinderen te volgen, leer jij hoe je op tijd de juiste handelingen verricht. Zo weet jij in geval van nood altijd hoe je jouw kind direct kan helpen.

Het Rode Kruis biedt verschillende cursussen op het gebied van EHBO aan baby’s en kinderen aan. Deze volg je online of klassikaal, op verschillende niveaus. Met of zonder reanimatie. En wist je dat de meeste verzekeraars de kosten vergoeden? Volg daarom nu een EHBO-cursus die jou leert hoe je je kind helpt bij ongevallen.

Welke EHBO-cursus past bij jou?

In slechts 3 uur leer je al de basishandelingen van EHBO aan baby’s en kinderen, zodat jij weet wat je bij de meest voorkomende ongevallen bij kinderen moet doen. Je leert onder andere hoe je moet handelen bij een verslikking, vergiftiging, bewusteloosheid en een hersenschudding.

Wil je nog meer vaardigheden leren, zoals reanimeren of wat je moet doen bij een ernstige allergieaanval? Ook hiervoor biedt het Rode Kruis verschillende cursussen aan. Kies zelf welke cursus past bij jouw beschikbare tijd en bij wat jij wilt leren. Vind je flexibiliteit belangrijk? Kies dan voor een online module. Hiermee heb je de mogelijkheid om de EHBO-theorie online te leren, in jouw eigen tijd. En de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van de cursus!

 

Bekijk alle cursussen EHBO aan baby's en kinderen

500

kinderen belanden per dag op de Spoedeisende Hulp

Online Cursus EHBO Baby & Kind: 2 uur

Ideaal voor ouders, grootouders, oppasouders en gastouders: leer online wat te doen bij de meest voorkomende ongelukken met kinderen, zoals vergiftiging, verslikking en koorts.

Cursus EHBO kinderen: 4 uur online en 4 uur klassikaal

Deze Wet IKK-erkende cursus is de meest gekozen cursus door ouders, gastouders en professionals. Leer hulp verlenen bij letsels bij jouw baby of kind inclusief reanimatie. 

Uitgebreide EHBO kinderen en volwassenen

In deze meest complete EHBO-cursus leer je alles over het verlenen van eerste hulp aan kinderen en volwassenen bij de meest voorkomende ongelukken en verschillende ernstige situaties.

EHBO in de kinderopvang

Met het intreden van de Wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang), is het verplicht om EHBO-gecertificeerd personeel te hebben. Al onze EHBO-cursussen aan baby’s en kinderen zijn goedgekeurd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de wet IKK. Reden te meer om je personeel zo’n cursus aan te bieden.

Waarom een cursus bij het Rode Kruis?

  • gediplomeerde instructeurs en toegankelijk lesmateriaal
  • gevarieerd cursusaanbod: met praktijk en e-learning
  • cursussen bij jou in de buurt of op locatie
  • voor kleine en grote groepen
  • geen examen
  • erkend Rode Kruis EHBO-certificaat na afloop

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief