Word vrijwilliger Doneer

Ook sterk worden in kinder-EHBO? Volg een cursus en leer hoe je kunt helpen!

Een val van de trap, verslikking in een snoepje of brandwond door hete thee. Kinderen zijn brokkenpiloten en de meeste ongelukken gebeuren in en rondom huis. Weet jij hoe je kunt helpen als jouw kind gewond raakt? Je leert het bij en cursus EHBO aan baby’s en kinderen.

Sterk in kinder-EHBO

Was jij weleens nét te laat toen je kind dat kraaltje in zijn neus stopte? Of om die wankelende stoel op te vangen? Je bent niet de enige. Ook BN’ers lopen regelmatig tegen allerlei ongelukjes aan met hun kinderen. Shelly Sterk ging in gesprek met vier bekende ouders over hun ervaringen. Ze bespraken herkenbare momenten, nuttige tips en testen hun kennis in een korte quiz.

Bekijk alle cursussen EHBO aan baby's en kinderen

500

kinderen belanden per dag op de Spoedeisende Hulp

EHBO-cursus voor baby’s en kinderen Rode Kruis

Waarom een cursus bij het Rode Kruis?

  • Gecertificeerde instructeurs en toegankelijk lesmateriaal
  • Gevarieerd cursusaanbod met e-learning en/of praktijk
  • Bij jou in de buurt of op een zelfgekozen locatie
  • Geen examen
  • Erkend Rode Kruis EHBO-certificaat na afloop
  • Met jouw deelname steun je de noodhulp van het Rode Kruis
  • Bij een aanvullende zorgverzekering wordt een cursus vaak vergoed
Bekijk alle cursussen EHBO aan baby's en kinderen

Doe een cursus en leer hoe jij kunt helpen

Tijdens een EHBO-cursus voor baby’s en kinderen leer jij hoe je kunt helpen als er iets gebeurt. Door te oefenen ontwikkel je meer zelfvertrouwen om in actie te komen en weet je straks precies wat te doen. Zo sta jij sterker in je schoenen als er iets gebeurt en word je Sterk in kinder-EHBO!

Vind jouw ideale cursus

Het Rode Kruis biedt verschillende cursussen aan op het gebied van EHBO aan baby’s en kinderen. Deze volg je online of klassikaal, op verschillende niveaus. Met of zonder reanimatie. En wist je dat de meeste verzekeraars de kosten vergoeden?

In slechts drie uur leer je al de basishandelingen van EHBO aan baby’s en kinderen, zodat jij weet wat je bij de meest voorkomende ongevallen moet doen. Je leert onder andere hoe je moet handelen bij een verslikking, vergiftiging, bewusteloosheid en een hersenschudding.

Wil je nog meer vaardigheden leren, zoals reanimeren of wat je moet doen bij een ernstige allergieaanval? Ook hiervoor biedt het Rode Kruis verschillende cursussen aan. Kies zelf welke cursus bij je past. Vind je flexibiliteit belangrijk? Kies dan voor een online module. Hiermee heb je de mogelijkheid om de EHBO-theorie online te leren, in jouw eigen tijd.

Zangeres Sharon Doorson gaat met Shelly Sterk in gesprek over haar EHBO-ervaringen met dochtertje Maliya en de bezorgdheid die ze voelt als ouder.

Acteur Bas Muijs spreekt over zijn bijna-doodervaring en de impact op zijn kinderen.

Actrice Kimberley Klaver en Shelly Sterk gaan met elkaar in gesprek over ervaringen met ongelukjes en kinder-EHBO.

Tv-kok Mounir Toub duikt met Shelly Sterk in de dagelijkse ongelukjes: snijwonden, brandwonden en vlam in de pan.

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief