Word vrijwilliger Doneer

Samenwerken met het Rode Kruis op een manier die past bij jouw bedrijf

Een samenwerking met het Rode Kruis kan op verschillende manieren. Wij kijken graag samen naar de wensen en doelstellingen binnen jouw bedrijf om zo samen te werken aan onze gezamenlijke doelen.

Waarom samenwerken met het Rode Kruis?

Samen kunnen we kennis, middelen en netwerken bundelen om noodhulp in Nederland en wereldwijd aan te pakken. Het Rode Kruis brengt expertise op het gebied van kennis, noodhulp en campagnes, terwijl jouw bedrijf kan bijdragen aan fondsenwerving door inzet van marketing, communicatie en logistieke ondersteuning.

  • We geven samen invulling aan onze samenwerking, altijd op een manier die past bij onze gezamenlijke doelstellingen.
  • Een samenwerking met het Rode Kruis biedt een concrete manier om invulling te geven aan jouw MVO-beleid.
  • Er is de keuze om nationaal of internationaal bij te dragen, net wat bij jouw organisatie past.
  • Positieve maatschappelijke bijdrage aan de reputatie en merkwaarde van jouw bedrijf.

Ontdek hoe je met jouw bedrijf impact kan maken door partner te worden van het Rode Kruis. Vraag het ‘Partnerprogramma Noodhulp en Preventie’ aan. Samen kunnen we het verschil maken.

Kies de samenwerkingsvorm die past bij jouw bedrijf

Samen met je collega’s in actie komen, jouw merk verbinden aan het Rode Kruis of met jouw organisatie nieuwe kansen in de hulpverlening creëren. Alles is mogelijk. Op een manier die past bij jouw organisatie.

Employee engagement bedrijven Rode Kruis

Employee engagement

Kom samen met collega’s in actie! Bewegen is niet alleen goed voor de vitaliteit van jouw medewerkers, het draagt ook bij aan de teambuilding en stimuleert de betrokkenheid bij de MVO-doelen van jouw onderneming.

Consumentencampagne - Coop tulpenactie 2021

Consumentencampagnes

Verbind jouw merk aan het Rode Kruis en laat klanten zien dat je vanuit jouw MVO-beleid het Rode Kruis een warm hart toedraagt. Samen zoeken we naar een thema van het Rode Kruis dat aansluit bij de missie en doelstellingen van jouw bedrijf.

Albert Heijn boodschappenkaart voorbeeld co-creatie bedrijven Rode Kruis

Co-creatie

Wil je de creativiteit, kennis en ervaring van jouw bedrijf inzetten voor een maatschappelijk doel? Dan werkt het Rode Kruis graag met je samen om tot nieuwe kansen in de hulpverlening aan kwetsbare mensen te komen.

Impact maken op het veranderende klimaat

Wil je met jouw bedrijf impact maken op de gevolgen van het veranderende klimaat? Dat kan!

Investeer samen met het Rode Kruis in duurzame oplossingen. Door samen in actie te komen, voordat de ramp plaatsvindt, zorgen we dat natuurgeweld minder slachtoffers maakt.

Direct contact over een samenwerking op maat

Deze bedrijven gingen je voor

Samenwerken draagt niet alleen bij aan een betere wereld, het kan ook positief bijdragen aan de reputatie en merkwaarde van jouw bedrijf. Het laat zien dat jouw bedrijf zich inzet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hieronder ter inspiratie enkele voorbeelden van afgelopen jaren. Meer weten? Neem dan contact op met Bas Bakkers, sr. Relatiemanager via 06 38 21 74 60 of stuur een mail naar bbakkers@redcross.nl.

‘Snacken voor elkaar’

Met de consumentencampagne ‘snacken voor elkaar’ verkocht Harvest House snoeptomaatjes waarbij de opbrengst ten gunste van het Rode Kruis kwam. Voor deze actie hebben TNI, de telers van Harvest House en de deelnemende retailers samen speciale tomaten-actieverpakkingen op de markt gebracht.

Statiegeldinzamelactie

Albert Heijn, Coop en Vomar zijn een statiegeldinzamelactie gestart voor de voedselnood in Nederland. Klanten worden gestimuleerd om hun lege flessen in te leveren en voor elke fles wordt er een bedrag gedoneerd aan het Rode Kruis. Zo wordt niet alleen bijgedragen aan het verminderen van de voedselnood in Nederland maar ook van het afval.

Vrijblijvend contact opnemen?

Samen bepalen hoe een samenwerking eruit komt te zien en hoe we samen invulling kunnen geven aan duurzame oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Peter-Eric Verstegen

Manager Corporate Partnerships
Corporate Partners Partnerprogramma Noodhulp en Preventie samenwerking op maat voor bedrijven Rode Kruis

Wil jij samen met het Rode Kruis maatschappelijke impact maken?

Als partner kan je met jouw bedrijf helpen om gemeenschappen voor te bereiden op de gevolgen van een veranderend klimaat en klaar te staan voor mensen in nood. Vul hieronder je gegevens in en ontvang de mogelijkheden voor een partnerschap direct in je mailbox.

[gravityform id=”154″ title=”false” description=”false” ajax=”true

Op de hoogte blijven van nieuws voor bedrijven & organisaties?

Ja, ik schrijf mij in