Word vrijwilliger Doneer

Word ook Vriend van het Rode Kruis

Waarom wachten met hulp tot het noodlot toeslaat? Waarom geen leed en schade voorkomen? En gemeenschappen weerbaar maken? Kom nog vóór een ramp in actie. Word Vriend van het Rode Kruis en investeer samen met de andere ondernemers in innovatieve oplossingen die de hulpverlening van het Rode Kruis vooruit helpen.

Samen impact maken. Dat doen de Vrienden van het Rode Kruis.

De Vrienden van het Rode Kruis is een groeiend netwerk van betrokken ondernemers die corporate social responsibility en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben. U bent al Vriend vanaf 200 euro per maand. Met iedere euro die u investeert, maakt het Rode Kruis mensen in binnen- en buitenland zelfredzaam en minder kwetsbaar voor rampen.

Word ook Vriend! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Als Vriend van het Rode Kruis:

 • Geef je invulling aan maatschappelijk betrokken ondernemen;
 • Versterk je jouw reputatie en profilering door je aan het Rode Kruis te verbinden;
 • Neem je deel aan een zakelijk netwerk met een sterke maatschappelijke relevantie;
 • Vergroot je de betrokkenheid van uw medewerkers.

Wat zijn de voordelen van Vriend van het Rode Kruis?

 • Een netwerk van betrokken ondernemers;
 • Nieuwsbrief met updates over het Vriendenprogramma;
 • Het Vriend van-logo en e-mailbanner voor interne en externe communicatie;
 • Deelname aan jaarlijkse bijeenkomsten waarbij je kunt netwerken met andere Vrienden van het Rode Kruis;
 • EHBO- of reanimatiecursus voor 10 medewerkers;
 • EHBO-koffer voor op kantoor;
 • Korting op vervolgcursussen EHBO;
 • Belastingvoordeel: vraag je financieel adviseur om advies

We vinden het belangrijk om iets terug te geven aan de samenleving. Daadwerkelijk wat betekenen en je schouders er onder zetten: dat is de kunst. Daarom zijn we Vriend geworden van het Rode Kruis. Via het Rode Kruis komen we in aanraking met bedrijven en mensen die je anders nooit zou ontmoeten. Wij krijgen energie van samenwerkingen die ontstaan met betrokken bedrijven die normaal niet plaats zouden vinden.

Erwin Hundling, ESH Media – Vriend van het Rode Kruis

Achteraf reageren? Of vooraf investeren!

Als Vriend van het Rode Kruis investeer je in drie programma’s die gericht zijn op rampenvoorbereiding. Het doel is om mensen, zowel in Nederland als daarbuiten, minder kwetsbaar te maken en hen te beschermen tegen de impact van rampen.

Programma 1: Natuurgeweld op de Filipijnen

Ieder jaar worden de Filipijnen getroffen door natuurgeweld. Tyfoons en moessonregens en de daarmee gepaard gaande stormen, vloedgolven en overstromingen teisteren de lokale bevolking. Een goede voorbereiding voorkomt een hoop leed. Met een bijdrage van €300,- per maand kunnen we bijvoorbeeld 230 mangrovebomen planten die de kust helpen beschermen bij storm.

Programma 2: Nederland, Goed Voorbereid

Ook in Nederland kunnen mensen in een noodsituatie komen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Sommige mensen zijn extra kwetsbaar, zoals kinderen, ouderen en laaggeletterden. We proberen hen zo goed mogelijk voor te bereiden op noodsituaties. Onder de noemer ‘Goed Voorbereid’ werken we aan het vergroten van risicobewustzijn en kennis, het aanleren van vaardigheden en het vergroten van het sociaal netwerk.

Netwerk Vrienden van het Rode Kruis - 510 data-initiatief

Programma 3: 510 data-initiatief

Informatie redt levens. Tijdens en vlak na een ramp, maar zeker ook ervóór. Die gedachte staat centraal bij 510, het data & digital-team van het Nederlandse Rode Kruis. 510 is opgericht om de snelheid, kwaliteit en kosteneffectiviteit van humanitaire hulp te verbeteren, door het maken en gebruiken van data- en digitale producten. Het team zet data om in begrijpelijke analyses voor hulpverleners en getroffenen, zodat zij zich beter kunnen voorbereiden op en beter kunnen omgaan met rampen en crises.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ja, ik schrijf mij in

 

Neem vrijblijvend contact op

Vahideh Shemshad

Relatiemanager corporate partners 06 22 14 38 69

Informatie redt levens. Als specialist in Informatiemanagement onderstreept KBenP het belang van goede informatie. Daarom maken wij graag deel uit van het Vriendennetwerk van het Rode Kruis. We hechten veel waarde aan onze sociale verantwoordelijkheid en zijn blij dat wij als Vriend ons steentje kunnen bijdragen aan een betere voorbereiding op rampen.

Marcel Aldewereld, KBenP – Vriend van het Rode Kruis

De missie en activiteiten van het Rode Kruis zijn van onschatbare waarde voor de meest kwetsbare mensen op onze planeet. Onze generatie leeft in een tijd waarin de gevolgen van klimaatverandering voelbaar zijn. We kunnen niet wegkijken en hebben een verantwoordelijkheid om de oorzaken hiervan aan te pakken. Daarom steunt Parcls.com het Rode Kruis.

Hans Lingeman, Parcls.com – Vriend van het Rode Kruis