Word vrijwilliger Doneer

Statiegeld inzamelen met de inzamelbak

Bij veel bedrijven en verenigingen en in de publieke ruimtes van bijvoorbeeld sportclubs en scholen komen statiegeldflessen en -blikjes bij het zwerfafval terecht. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Wil jij het statiegeld doneren aan het goede doel? Met de gratis statiegeld inzamelbak van het Rode Kruis kun je statiegeldflessen en -blikjes bij jouw organisatie inzamelen.

Elke statiegeldbijdrage draagt bij aan het onmisbare werk van het Rode Kruis, dat wereldwijd mensen in nood helpt en levens redt.

Help mee mens en natuur te beschermen

Een warmere wereld is een wereld met meer extreem weer. Orkanen worden heftiger, hittegolven komen vaker voor en in veel regio’s valt meer of juist minder regen. Het Rode Kruis komt wereldwijd in actie om slachtoffers van natuurrampen te helpen. Maar het liefst zorgen we natuurlijk dat er helemaal geen slachtoffers zijn. Door ons beter voor te bereiden op natuurgeweld en het veranderende klimaat, kunnen we zorgen dat er minder slachtoffers vallen. Het is daarom ook extra belangrijk om onze eigen leefomgeving te beschermen. Iedereen kan een steentje bijdragen door te beginnen met het doneren van statiegeld.

Elke bedrijf waar PET-flesjes en aluminiumblikjes worden verkocht en genuttigd komt in aanmerking; van een groot kantoor- of schoolgebouw tot een wat kleinere vereniging of sportclub. Met de unieke statiegeld inzamelbak kun je bij jou op locatie statiegeldflessen en -blikjes inzamelen. Deze wordt kosteloos geplaatst. Zo draagt jouw bedrijf op een bijzondere manier bij aan het recyclen van plastic materiaal én onze onvoorwaardelijke hulp aan mensen in nood wereldwijd. Zo help je mee mens en natuur te beschermen.

Vraag de inzamelbak aan

Begin vandaag nog met inzamelen voor het goede doel en doneer de opbrengst aan het Rode Kruis. Vraag de gratis inzamelbak nu aan.

Jouw contactgegevens

Naam(Vereist)
Bevestig
Indien je je telefoonnummer achterlaat, kunnen we je telefonisch benaderen om je meer te vertellen over de samenwerkingsmogelijkheden met het Rode Kruis

Bedrijfsgegevens

Locatie van de inzamelbak(Vereist)

Veel gestelde vragen over de inzamelbak

 • Waar wordt het ingezamelde statiegeld aan besteed?

  Wij gebruiken jouw ingezamelde geld om hulp te verlenen waar de nood het hoogst is. Miljoenen mensen worden ieder jaar slachtoffer van een natuurramp, gewapend conflict of andere humanitaire ramp. Samen helpen we met medische hulp, onderdak, voedsel, schoondrinkwater en sanitaire voorzieningen. Zo zorgen we ervoor dat niemand alleen staat in tijden van nood. Het is niet mogelijk om een specifieke bestemming te kiezen voor de donaties die je vanuit de statiegeld inzamelbak ophaalt.

 • Wat is de levertijd van de inzamelbak?

  Houd er rekening mee dat we eerst contact met je opnemen over de plaatsing van de inzamelbak bij jouw bedrijf. Daarna kan het enkele dagen duren voordat je de inzamelbak ontvangt.

 • Moet ik mij registreren als innamepunt voor statiegeld?

  Ja, het is noodzakelijk om jouw bedrijf als innamepunt te registreren bij Statiegeld Nederland. Zodra we jouw de aanvraag voor de inzamelbak hebben ontvangen nemen we contact met je op en adviseren je over deze registratie en de volgende stappen.

 • Kan iedereen de inzamelbak aanvragen en plaatsen?

  Wanneer je verwacht 75 of meer statiegeldartikelen per week in te zamelen kom je in aanmerking voor de aanvraag van de inzamelbak.

 • Hoe haal ik zoveel mogelijk geld op met mijn inzamelbak?

  Plaats de inzamelbak op een zichtbare plek. Vertel collega’s en bezoekers via een nieuwsbrief dat jouw bedrijf statiegeld inzamelt voor het Rode Kruis.

 • Kan ik op een andere manier met het Rode Kruis samenwerken?

  Net als het bedrijfsleven staat het Rode Kruis middenin de samenleving. Daarom is samenwerken voor ons een logische keuze. We waarderen niet alleen de steun van bedrijven in vorm van donaties via statiegeld, ook kunnen we inhoudelijk waardevolle partners zijn en sterker worden door kennis te delen. Dankzij de samenwerking kunnen wij mensen in nood blijven helpen in binnen- en buitenland. Lees meer over de mogelijkheden van een samenwerking.

Op de hoogte blijven van nieuws voor bedrijven & organisaties?

Ja, ik schrijf mij in