Word vrijwilliger Doneer

Lesmateriaal en gastlessen voor het voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs heeft het Rode Kruis een divers aanbod lesmaterialen, gastlessen en trainingen. De onderwerpen sluiten aan bij het domein van de mens- en maatschappijvakken én de burgerschapsdoelen. De lessen zijn flexibel inzetbaar en er is weinig tot geen voorbereidingstijd nodig. Dit externe lesmateriaal haalt de buitenwereld in de klas en maakt leerlingen bewust van noden in de wereld, versterkt de zelfredzaamheid en de hulpbereidheid.

Hero of Humanity voortgezet onderwijs Rode Kruis

Dilemmaspel over hulpbereidheid

Hoe behulpzaam zijn jouw leerlingen? Met het online dilemmaspel ‘Hero of Humanity’ krijgen de leerlingen diverse lastige situaties voorgeschoteld. Je kunt hier eenvoudig zelf mee aan de slag, of speel het dilemmaspel samen met een Rode Kruis-voorlichter bij jou op school.

Onderwijs humanity game educatief spel vo rode kruis

Educatief spel internationale hulp

Welke hulp zet een Rode Kruis noodhulpteam in na een tyfoon op de Filipijnen? Bij de ‘Humanity Game’ kruipen leerlingen in de huid van Rode Kruis-hulpverleners. Het spel met indrukwekkende video’s over ramp- en conflictgebieden laat jouw klas in één lesuur kennismaken met onze internationale hulpverlening.

Humanitair oorlogsrecht voortgezet onderwijs Rode Kruis

Gastles: Regels in tijden van oorlog

Het humanitair oorlogsrecht is bedoeld om oorlogen een stukje menselijker te maken. Wanneer weegt de schade op tegen het doel? Onze Rode Kruis-voorlichters kunnen dit op indrukwekkende wijze vertellen. De leerling leert om de actualiteiten objectief te beschouwen.

EHBO certificaat behalen voortgezet onderwijs Rode Kruis

EHBO-certificaat behalen

Elk jaar belanden 140.000 jongeren op de spoedeisendehulpafdeling van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang! Jongeren zijn écht al goed in staat om de eerste levensreddende handelingen te verrichten. Nodig een instructeur van het Rode Kruis uit bij jou op school.

Docententraining mensenhandel Rode Kruis

Mensenhandel (niet) op school

De gevolgen van mensenhandel zijn hartverscheurend. Docenten en andere onderwijsprofessionals kunnen scholieren hiertegen beschermen door signalen te herkennen en het thema in de klas te bespreken. Bekijk ons gratis lesmateriaal over seksuele en criminele uitbuiting of meld je aan voor de docententraining.

Kom in actie met jouw klas voortgezet onderwijs Rode Kruis

Kom in actie voor het Rode Kruis

Touwtje springen, een recordpoging planken, koekjes bakken of een popquiz organiseren. Hoe komt jullie middelbare school in actie om geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis?

Blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte over nieuw lesmateriaal, speciale acties of actuele rampen? Gemiddeld zes keer per jaar versturen wij per sector een onderwijsnieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuw lesmateriaal?

Ontvang de onderwijsnieuwsbrief