Word vrijwilliger Doneer

Start een actie met jouw klas of school

Touwtje springen, een recordpoging planken, koekjes bakken of een popquiz organiseren. Hoe komt jouw middelbare school in actie om geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis?  

De wereld wordt regelmatig geteisterd door natuurrampen: van orkanen in het Caribisch gebied tot aardbevingen in Nepal en droogte in de hoorn van Afrika. Het Rode Kruis komt in actie. We leggen waarschuwingssystemen aan, delen dekzeilenmedicijnen en andere eerste levensbehoeften uit. Dit kunnen we niet alleen.

Kom in actie voor het Rode Kruis! Je kunt een actie starten voor een specifiek project of onze algemene noodhulp. Op onze website Actie voor het Rode Kruis kun je eenvoudig een team aanmaken waarop je de stand van de opbrengst samen bijhoudt. Onze Rode Kruis-voorlichters geven graag een gastles over een actie of onderwerp waarvoor jullie werven. Dit zorgt voor extra beleving en betrokkenheid.  

Voorbeeld actie voortgezet onderwijs leerkrachten Rode Kruis

Laat je inspireren

Met meer dan duizend acties heeft Atheneum College Hageveld het Rode Kruis in coronatijd gesteund. Onder het motto ‘De wereld staat stil…maar Hageveld blijft in beweging, nu voor een ander!’ organiseerden leraren en leerlingen sportieve acties waarbij ze geld inzamelden voor het Rode Kruis. “Zo mooi dat we ondanks de afstand zo de verbinding voelen met elkaar. Echt geweldig!”

Bekijk teampagina

Sponsoractie organiseren voor jouw middelbare school

Heb je een leuk idee voor een actie, maar nog wat extra hulp nodig? Of wil je graag een gastles aanvragen om jullie actie in te leiden? Stuur ons een e-mail en we nemen binnen 5 werkdagen persoonlijk contact op.