Twente
Word vrijwilliger Doneer

Ontbijttassen voor schoolkinderen in Hengelo

Geplaatst op 30 januari 2023

Maandag 30 januari werden ontbijttassen uitgedeeld aan kinderen van 4 tot 12 jaar uit gezinnen in Hengelo waar sprake is van voedselnood. Voor dit project sloegen Rode Kruis Twente en Wijkracht de handen ineen.

Op dit moment zijn we gestart op kleine schaal; tientallen kinderen kregen een ontbijttas. Intussen wordt verder gewerkt aan een inventarisatie zodat helder wordt hoeveel kinderen in Hengelo deze hulp nodig hebben. Ook zoekt het Rode Kruis samenwerking met lokale partijen om meer financiële middelen beschikbaar te krijgen.

Projectleider Estelle Kosterink: “Dit is waar we als Rode Kruis voor staan: kwetsbare mensen in nood helpen. Een goed en gezond ontbijt is essentieel voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Het draagt bij aan betere leerprestaties. Daarnaast creëren we met dit project bewustwording rondom het belang van een gezond ontbijt en kijken we naar vervolghulp.”

De ontbijttassen hebben een waarde van €10 en bevatten voor een week ontbijt voor 1 kind. Ze worden uitgedeeld aan gezinnen waarvan de kinderen in voedselnood verkeren. Ellen Wolkorte, schooldirecteur van Anninkschool, is blij met de hulp: “Geen ontbijt kunnen geven, zorgt bij ouders voor stress, want je wilt het beste voor je kind. Het is zo fijn dat een kind met voldoende energie aan de dag kan beginnen.”

Meest recente berichten