voortgezet onderwijs EHBO

Eerste hulp op de middelbare school

Weten jouw leerlingen wat ze moeten doen als iemand flauwvalt? Of wanneer een klasgenoot zich verslikt in een snoepje? Elk jaar belanden maar liefst 140.000 jongeren op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang!

Het Rode Kruis heeft EHBO-cursussen voor de middelbare school. Er zijn verschillende cursussen:

Snelcursus (4 uur)

Tijdens deze vier uur durende cursus worden de EHBO-handelingen geleerd bij de elf meest voorkomende letsels bij volwassenen. Na afloop krijgen leerlingen een mini-gids EHBO als naslagwerk.

Cursus Reanimatie & AED (4 uur)

Tijdens deze vier uur durende cursus worden reanimatievaardigheden en het gebruik van een AED aangeleerd. Na afloop krijgen leerlingen een mini-gids Reanimatie en gebruik van de AED als naslagwerk.

Cursus Basis EHBO (8 uur)

Tijdens deze acht uur durende cursus worden de EHBO-basisvaardigheden aangeleerd. Denk bijvoorbeeld aan wat te doen bij een verstuiking of vergiftiging. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan reanimatie en het gebruik van een AED. Na afloop krijgen leerlingen het cursusboek basis EHBO als naslagwerk.

Cursus EHBO (12 uur)

Tijdens deze twaalf uur durende cursus worden alle vaardigheden geleerd die nodig zijn om adequaat eerste hulp te verlenen. Denk bijvoorbeeld aan wat te doen bij een beroerte of nek- en wervelletsel. In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan reanimatie en het gebruik van een AED. Na afloop krijgen leerlingen het cursusboek EHBO als naslagwerk.

Cursus Uitgebreide EHBO (20 uur)

Tijdens deze twintig uur durende cursus worden alle vaardigheden aangeleerd die nodig zijn om adequaat hulp te verlenen bij de meest uiteenlopende letsels, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED. Leerlingen krijgen na afloop van de cursus het cursusboek EHBO als naslagwerk mee.

Bij goed gevolg ontvangen leerlingen na afloop van de cursus een Rode Kruis EHBO-certificaat. Een instructeur bepaalt of een leerling voldoende vaardig is voor het behalen van het certificaat. Leerlingen hoeven dus geen apart examen te doen.

Aan de slag met EHBO?

Nodig een instructeur van het Rode Kruis uit bij jou op school. Geef aan welke cursus je wanneer en op welk tijdstip wilt. Wij regelen de rest. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten over EHBO op jouw middelbare school?

  • Vul hier het aantal leerlingen van de klas in.

Geschikt voor:

Vmbo, havo en vwo (zowel onder- als bovenbouw)

Vorm:

Cursus met certificaat

Sluit aan op:

Competenties van vrije keuzedelen

Tijdsduur:

Vanaf 4 uur

Kosten:

In overleg. Dit is afhankelijk van het type cursus en aantal leerlingen.

Locatie:

Nederland