voortgezet onderwijs EHBO

Eerste hulp op de middelbare school

Weten jouw leerlingen wat ze moeten doen als iemand flauwvalt? Of wanneer een klasgenoot zich verslikt in een snoepje? Elk jaar belanden maar liefst 140.000 jongeren op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang!

Het Rode Kruis heeft speciale EHBO-cursussen voor het voortgezet onderwijs. De les is modulair opgebouwd, dus je bepaalt zelf het tempo. Er zijn verschillende onderdelen:

  • Snelcursus EHBO (4 uur)
  • Reanimatie en AED-cursus (4 uur)
  • Levensreddend Handelen (8 uur)
  • Uitgebreide Eerste Hulp (20 uur)

Leerlingen ontvangen na de cursus een Rode Kruis EHBO-certificaat. Een instructeur bepaalt of een leerling voldoende vaardig is voor het behalen van het certificaat. Er is dus geen gedoe met ingewikkelde examens.

Aan de slag met EHBO?

Er zijn twee manieren:

  1. Nodig een instructeur van het Rode Kruis uit bij jou op school. Alles wordt geregeld. Het enige wat je hoeft te doen, is aangeven welke cursus je wanneer en op welk tijdstip wilt. Makkelijk toch?
  2. Organiseer zelf een EHBO-cursus op jouw middelbare school. Jij en je collega’s worden door het Rode Kruis opgeleid tot instructeur. Jullie verzorgen daarna zelf de cursussen. Jouw school krijgt toegang tot het lesmateriaal en het cursusadministratiesysteem.

Meer weten over EHBO bij jou op school?

Geschikt voor:

Vmbo, havo en vwo (zowel onder- als bovenbouw)

Vorm:

Cursus met certificaat

Sluit aan op:

Competenties van vrije keuzedelen

Tijdsduur:

Vanaf 4 uur

Kosten:

In overleg