Studentendesks
Sluit je aan Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis Studentendesk

Leer EHBO en reanimatie – volg een EHBO-cursus

Neem contact op met een studentendesk

Rode Kruis Studentendesks

De Rode Kruis Studentendesks vormen een link tussen het Rode Kruis en de studenten in de 12 studentensteden en -regio’s AmsterdamDelftDen HaagGroningenLeidenMaastrichtNijmegenRotterdamTilburgUtrechtWageningen en Zeeland. De Studentendesks zetten zich in om jongeren te informeren en enthousiasmeren over de hulpverlening van het Rode Kruis. Ze organiseren en coördineren commissies en projecten, zoals het organiseren van EHBO-cursussen, gastlessen en fondsenwervende acties. Hiernaast dragen ze bij aan de hulpverlening in het district om kwetsbare groepen in de samenleving te helpen.

Via de Studentendesks kun je helpen en groeien tegelijk. Je komt in contact met studenten met dezelfde drijfveren, je doet iets waanzinnigs voor de maatschappij en je krikt ook nog eens je CV op!

Zie jij het zitten om je tijdens je studie aan te sluiten bij een Studentendesk of als vrijwilliger aan de slag te gaan bij één van onze projecten? Neem dan snel contact met ons op!

Nieuws van de Studentendesks

Commissies en projecten van de Rode Kruis Studentendesks

Studenten die zich aan hebben gesloten bij één van de Rode Kruis Studentendesks staan klaar om te helpen als dat nodig is. Via commissies en projecten helpen wij kwetsbare mensen op verschillende manieren. Zo dragen we bij aan de hulpverlening in het district, hebben we eigen programma’s voor specifieke doelgroepen of halen we geld op via fondsenwervende activiteiten. En we willen het respect en hulpbereidheid vergroten, middels awareness campagnes of bijvoorbeeld het faciliteren van (gast)lessen en EHBO-cursussen.

Dit doen de Rode Kruis Studentendesks

Welzijnscommissie studentendesk amsterdam Rode Kruis

Welzijn

De commissie welzijn houdt zich bezig met het helpen van kwetsbare groepen in Amsterdam, van vluchtelingen tot studenten. Klik voor meer informatie!

Lees meer

Fondsenwerving

De commissie fondsenwerving houdt zicht bezig met het organiseren van acties om geld op te halen voor het Rode Kruis of om de acties van de studentendesk te financieren.

Lees meer

EHBO voor studenten

De Studentendesk Amsterdam verzorgt EHBO cursussen voor studenten MBO, HBO en universiteit. Ons doel is om middels subsidies en kortingen de prijs zo laag mogelijk te maken. Meer weten?

Lees meer

Evenementen van de Rode Kruis Studentendesks

Evenementen van de Studentendesks

Geen evenementen gevonden.

Word vrijwilliger bij een Studentendesk

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van de Rode Kruis Studentendesks

Geen berichten gevonden