Studentendesks
Sluit je aan Doneer

Nuttig en tof vrijwilligerswerk tijdens je studie

De Studentendesks zetten zich in om jongeren te informeren en enthousiasmeren over de hulpverlening van het Rode Kruis. Ze organiseren en coördineren commissies en projecten, zoals het organiseren van EHBO-cursussen, gastlessen en fondsenwervende acties. Hiernaast dragen ze bij aan de hulpverlening in het district om kwetsbare groepen in de samenleving te helpen.

Wil je je aansluiten?

Welzijnscommissie studentendesk amsterdam Rode Kruis

Welzijn

1 oktober 2023

De commissie welzijn houdt zich bezig met het helpen van kwetsbare groepen in Amsterdam, van vluchtelingen tot studenten. Klik voor meer informatie!

Lees meer

Fondsenwerving

29 september 2023

De commissie fondsenwerving houdt zicht bezig met het organiseren van acties om geld op te halen voor het Rode Kruis of om de acties van de studentendesk te financieren.

Lees meer

EHBO voor studenten

22 december 2022

De Studentendesk Amsterdam verzorgt EHBO cursussen voor studenten MBO, HBO en universiteit. Ons doel is om middels subsidies en kortingen de prijs zo laag mogelijk te maken. Meer weten?

Lees meer

Wie in Nederland direct hulp nodig heeft, kan rekenen op het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers staan dag en nacht paraat. We helpen bij het evacueren van slachtoffers, bieden medische ondersteuning en doen er alles aan om kwetsbare mensen beter voor te bereiden op noodsituaties.