Word vrijwilliger Doneer

Ambassadeur Jill Schirnhofer helpt kinderen met een vluchtachtergrond hun verhaal te vertellen

Geplaatst op 26 februari 2024

Illustrator, presentatrice en actrice Jill Schirnhofer (32) is Rode Kruis’ nieuwe social ambassadeur. Jill is onder andere bekend van haar eigen kinderprogramma op televisie en van de meer dan twintig creatieve boeken die ze uitbracht. De komende tijd brengt Jill samen met het Rode Kruis een YouTube-serie uit waarin de presentatrice tekent en kletst met kinderen met een vluchtachtergrond.

Met de YouTube-serie ‘Regenboog Routes’ komen op een speelse manier aangrijpende verhalen los. Deze gaan over kinderen die wonen in een opvanglocatie. In Nederland leven duizenden kinderen die hebben moeten vluchten voor oorlog of geweld. Zij vinden veiligheid in Nederland en moeten leren leven op een nieuwe plek, waar ze de taal vaak nog niet goed spreken.

Tekenen kent geen taal

Tekenen kan deze kinderen helpen hun verhaal te vertellen – om te tekenen hoef je immers geen taal te spreken. Op deze manier komt de altijd geïnteresseerde Jill meer te weten over hen, en omgekeerd. Jill komt, door samen met deze kinderen creatief aan de slag te gaan, tot de verbinding die nodig is om elkaar te begrijpen. En dat is precies wat de presentatrice haar jonge kijkers op deze speelse wijze wil meegeven.

“Creativiteit kent geen grenzen, het overstijgt deze juist”, legt Jill uit. “Als trotse nieuwe ambassadeur van het Rode Kruis wil ik met kinderen zoeken naar die creatieve verbinding. Daarmee hoop ik een jonge doelgroep te enthousiasmeren en te inspireren om zich ook in te zetten voor een ander.”   

Met creativiteit gesprekken openen

Jill ontmoet in haar eigen tv- en online programma’s regelmatig kinderen. Dankzij het creatieve werk dat ze in de afleveringen met elkaar doen, voert ze vrolijke, grappige of ontroerende gesprekken heeft. Haar creativiteit en dat van haar jonge gasten helpt bij het voeren van deze bijzondere gesprekken, en loopt als een rode draad door de programma’s heen – of het nu schilderen, tekenen of bakken is.

Ook in de online videoserie Regenboog Routes staat het verhaal van kinderen centraal. Hier laten de kinderen hun creativiteit los op een tekening en krijgen daarbij tekentips van Jill. Dat opent de deur tot een gesprek. 

De nieuwe serie Regenboog Routes met Rode Kruis ambassadeur Jill Schirnhofer is te zien op Jills YouTube-kanaal: vanaf donderdag 29 februari iedere week een nieuwe aflevering. 

Meest recente berichten