Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Geplaatst op 03 januari 2022

EHBO en medische zorg op evenementen in Rotterdam-Rijnmond

Vandaag is het zover: je evenement begint. Alles is tot in de kleinste details geregeld. Iedereen geniet van het mooie weer en van de feestelijke sfeer… totdat er iets gebeurt. Wat als een bezoeker gewond raakt? Of een dansende bezoeker plotseling in elkaar zakt? Bij noodgevallen is EHBO van levensbelang. Wees voorbereid met behulp van het Rode Kruis! Het Rode Kruis in Rotterdam-Rijnmond levert EHBO en medische zorg bij talrijke kleine en grote evenementen. We hebben jarenlange ervaring op het gebied van evenementen en zijn graag partner voor de hulpverlening op jouw evenement.

Voordelen van evenementenhulpverlening van het Rode Kruis

 • Wij nemen graag de organisatie, afstemming en planning volledig uit handen.
 • Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk.
 • Wij hebben jarenlange en uitgebreide ervaring.
 • Onze ervaren en goed getrainde vrijwilligers staan garant voor een professionele aanpak.
 • Kennis van specifieke problematieken, zoals alcohol, drugs, sport- en wandelletsel.

  Organiseer je een evenement of festival?
  Neem contact met ons op via het aanvraagformulier voor een vrijblijvende offerte op maat. We ontvangen je aanvraag graag zo vroeg mogelijk, zodat wij voldoende tijd hebben om mee te kunnen denken met de inzet en ons optimaal kunnen voorbereiden.

  Professionele Eerste Hulp

  De Evenementen Hulpverleners van het Rode Kruis zijn allen in het bezit van een Uitgebreid EHBO-certificaat volgens de Nederlandse Richtlijn Eerste Hulp en opgeleid conform de Veldnorm Evenementenzorg, inclusief een AED-aantekening. Naast deskundige Eerste Hulp, verzorgen wij ook materialen zoals dekens, rolstoelen en brancards en kunnen wij de benodigde communicatie regelen. Daarnaast is het biketeam inzet wanneer er tijdens een evenement grotere afstanden overbrugt moeten worden. We bespreken jouw wensen en nemen je mee van intake en risicoanalyse tot evaluatie. Zo kun jij je met een gerust hart op jouw evenement focussen.

  Onze klanten

  Al vele jaren zijn wij een betrouwbare partner van bedrijven en instellingen in de regio Rotterdam. Het Rode Kruis richt zicht met Eerste Hulp bij evenementen met name op de middelgrote tot grote evenementen.

  Een aantal voorbeelden:

  • Marathon Rotterdam
  • Zomer Carnaval
  • Plechtigheden op 4 en 5 mei
  • Sparta
  • Rotterdam Unlimited
  • Het Vrije Volk Festival

  Onderdeel worden van ons team?

  Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding of een alcoholvergiftiging. Je komt van alles tegen tijdens een evenement. Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties, houd je het hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid.

  Is het iets voor jou?

  Meest recente berichten

  Onderdak

  4 januari 2024

  We vinden dat iedereen toegang moet hebben tot menselijk onderdak. We hebben daarom als missie om zo...

  Lees meer