Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Geplaatst op 03 januari 2022

EHBO en medische zorg op evenementen in Rotterdam-Rijnmond

Het Rode Kruis in Rotterdam-Rijnmond levert EHBO en medische zorg bij talrijke kleine en grote. We hebben jarenlange ervaring evenementen en is graag partner voor de hulpverlening op jouw evenement.

Organiseer je een evenement op één of meerdere locaties in Nederland waarbij de hulpverlening goed geregeld moet zijn? Zodanig dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Wil je volledig ontzorgd worden, zodat je je met een gerust hart kunt focussen op het event? Maak dan gebruik van de diensten van het Rode Kruis.

Voordelen van evenementenhulpverlening van het Rode Kruis

 • Wij nemen graag de organisatie, afstemming en planning volledig uit handen.
 • Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk.
 • Wij hebben jarenlange en uitgebreide ervaring.
 • Onze honderden ervaren en goed getrainde vrijwilligers en onze gestandaardiseerde aanpak staan garant voor een professionele aanpak.
 • Van sportwedstrijd tot concert, van antiekmarkt tot vliegshow: Het Rode Kruis levert maatwerk. Voor iedere situatie beschikken wij over de juiste middelen.

Organiseer je een evenement of festival?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Je kunt ons benaderen via het aanvraagformulier. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen, kunnen wij een zo gedetailleerd mogelijke offerte aanbieden.

Professionele Eerste Hulp

De Evenementen Hulpverleners van het Rode Kruis zijn allen in het bezit van een erkend Eerste Hulp diploma met een AED-aantekening en worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden, zeker ook op het gebied van evenementenhulp.

Zo staat het Rode Kruis  garant voor professionele en deskundige eerste hulpverlening. Naast deskundige Eerste Hulp, verzorgen wij ook materialen zoals dekens, rolstoelen en brancards en kunnen wij de benodigde communicatie regelen. Daarnaast is het biketeam inzet wanneer er tijdens een evenement grotere afstanden overbrugt moeten worden.

Onze klanten

Al vele jaren zijn wij een betrouwbare partner van bedrijven in instellingen in Rotterdam. Het Rode Kruis richt zicht met Eerste Hulp bij evenementen op de middelgrote tot grote evenementen.

Een aantal voorbeelden:

 • Marathon Rotterdam
 • Zomer Carnaval
 • Dodenherking
 • Sparta
 • Rotterdam Unlimited
 • Het vrij volk festival

Onderdeel worden van ons team?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en verleen je graag hulp tijdens een evenement? Solliciteer dan naar de functie Evenementenhulpverlener – we kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Evenementenhulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Onderdeel van de totale opleiding tot Evenementenhulpverlener is het afronden van een training portofoon of mobilofoon.

Evenementenhulpverleners weten hoe ze optimaal kunnen communiceren met artsen en ambulancemedewerkers. Ze vullen bijvoorbeeld slachtofferregistratieformulieren (srf) in. Daarmee kan de ingeschakelde arts of ambulancemedewerker sneller zorg verlenen.

Is het iets voor jou?

Meest recente berichten

Logistiek

3 januari 2021

Zonder een goede logistiek is er geen hulpverlening mogelijk. Niet altijd even zichtbaar maar onmisb...

Lees meer