Zeeland
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis locatie Zeeuws-Vlaanderen

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Het Rode Kruis is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Deze ontwikkeling is nodig om voor de komende jaren de hulp te kunnen blijven bieden op zowel internationaal als nationaal vlak. Zo is enige jaren terug besloten dat wij “de noodhulporganisatie” van Nederland willen zijn op gebied van hulp bieden aan de burger. Deze ontwikkeling betekent dat wij een aantal taken afgestoten hebben. Zo doen we sinds januari 2020 geen activiteiten meer op het gebied van sociale hulp en vervoer. Deze activiteiten zijn zoveel mogelijk overgedragen aan andere partijen en instellingen. 

Hulpverleningsgebied Zeeuws-Vlaanderen

Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen richt zich voornamelijk op Noodhulp, overeenkomstig de visie en de strategie van het Nederlandse Rode Kruis. Een belangrijk onderdeel daarvan is EHBO-hulp bij evenementen zoals de Visserij- en Havendagen, maar ook vele andere evenementen. Een tweede belangrijke pijler van Noodhulp is het verzorgen van EHBO-lessen. Dit blijven we ook voorzetten voor zowel de particuliere aanmeldingen als op de scholen. Daarnaast onderzoeken we of er in het kader van Zelfredzaamheid ook projecten mogelijk zijn binnen Zeeuws-Vlaanderen.

Iedereen is welkom

Je bezoek aan deze website zou zomaar een aanleiding tot iets moois kunnen zijn! Misschien kunnen we voor jou iets betekenen? We ondersteunen namelijk evenementen in Zeeuws-Vlaanderen en we stimuleren zo veel mogelijk mensen tot het behalen van een EHBO-diploma. Ook voor een gezellige middag ben je hier aan het juiste adres! Of ben je van plan zelf vrijwilliger te worden? Iedereen is welkom! Ook als je geen ervaring of opleiding hebt. Neem een kijkje op deze website en maak kennis met de vrijwilligerswereld van het Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen.

Help ook!

Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Deze taak​ kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals jij. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met jouw gift​.

Contact Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Vrijwilliger worden in Zeeuws-Vlaanderen?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Zeeuws-Vlaanderen?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis locatie Zeeuws-Vlaanderen

Geen berichten gevonden
rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen bestaat uit zo’n 70 betrokken vrijwilligers. Zij worden ondersteund door coördinatoren uit de omgeving. Enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers zijn essentieel voor het bieden van hulp aan de lokale samenleving. De vrijwilligers binnen onze afdeling begeleiden en assisteren bij allerlei activiteiten. Denk hierbij aan het opzetten van EHBO-posten en verlenen van eerste hulp op evenementen en het organiseren van sociale activiteiten in de regio. Ook verzorgen we EHBO-cursussen en doen we jaarlijks mee aan de Rode Kruis Week.

Dit doet het Rode Kruis in Zeeuws-Vlaanderen

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Zeeuws-Vlaanderen

Evenementen en cursusdata van Zeeuws-Vlaanderen

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Geen berichten gevonden
ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen