Zuid-Holland Zuid
Word vrijwilliger Doneer

Noodhulpteam

Geplaatst op 21 oktober 2022

Een trein die ontspoort, een aanslag of een vliegtuigongeluk. Je moet er niet aan denken. Maar als het je overkomt, dan staan de vrijwilligers van het Rode Kruis voor je klaar. De Rode Kruis-vrijwilligers die lid zijn van een noodhulpteam komen onmiddellijk in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Met zwaailicht en sirene gaan ze naar de plek des onheils en helpen daar lichtgewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Intensieve training

Leden van de noodhulpteams worden intensief getraind en krijgen elk jaar een nascholing. Om hun kennis van het werken met lichtgewonden up-to-date te houden, werken ze allemaal minimaal vier keer per jaar als EHBO’er bij grote evenementen, zoals Koningsdag, de marathon van Rotterdam of de Nijmeegse Vierdaagse. Daarnaast zijn er regelmatig grote oefeningen waarbij levensecht een bepaald rampscenario wordt nagespeeld. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere hulpdiensten, zodat iedereen precies weet wat er gedaan moet worden als er zich een ramp voordoet.

Zelf Noodhulpverlener in Zuid-Holland Zuid worden?

We zijn bij het Rode Kruis altijd op zoek naar mensen die willen helpen. Interesse in Noodhulpverlener worden bij het Rode Kruis Zuid-Holland Zuid? Neem dan contact met ons op. Interesse in een andere functie? Kijk dan eens naar de openstaande vacatures.

Meest recente berichten

pleiding eerste hulp aan baby's en kinderen

Cursus Heldin

12 november 2023

Heldin is een cursus voor vrouwen die nog niet de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen hebben ...

Lees meer