Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Geplaatst op 25 oktober 2021

EHBO en medische zorg op evenementen in Zuid-Limburg

Het Rode Kruis in Zuid-Limburg levert EHBO en medische zorg bij talrijke kleine en grote. We hebben jarenlange ervaring evenementen en is graag partner voor de hulpverlening op jouw evenement.

Organiseer je een evenement op één of meerdere locaties in Nederland waarbij de hulpverlening goed geregeld moet zijn? Zodanig dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Wil je volledig ontzorgd worden, zodat je je met een gerust hart kunt focussen op het event? Maak dan gebruik van de diensten van het Rode Kruis.

Voordelen van evenementenhulpverlening van het Rode Kruis

  • Wij nemen graag de organisatie, afstemming en planning volledig uit handen.
  • Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk.
  • Wij hebben jarenlange en uitgebreide ervaring.
  • Onze honderden ervaren en goed getrainde vrijwilligers en onze gestandaardiseerde aanpak staan garant voor een professionele aanpak.
  • Van sportwedstrijd tot concert, van antiekmarkt tot vliegshow: Het Rode Kruis levert maatwerk. Voor iedere situatie beschikken wij over de juiste middelen.

Organiseer je een evenement of festival?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Je kunt ons benaderen via het aanvraagformulier. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen, kunnen wij een zo gedetailleerd mogelijke offerte aanbieden.

Grote en minder grote evenementen

Onze vrijwilligers zijn opgeleid in Eerste Hulp; volwassenreanimatie en kinderreanimatie; het kunnen bedienen van de Automatische Extern Defibrillator (AED); omgaan met agressie; eerste hulp bij wandelletsel en verbindingen. Jaarlijks worden ze bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Ze zijn dus uitgebreid getraind en ervaren om in stressvolle omstandigheden eerste hulp te bieden.

Bike-team

Als iedere seconde telt kan een bike-team het verschil maken! Het slachtoffer snel en veilig kunnen bereiken is een hele belangrijke schakel in het hulpverleningstraject. Op grote terreinen of plekken waar je niet met de auto kunt komen, biedt ons bike-team uitkomst. Deze EHV-vrijwilligers zijn getraind en beschikken over een speciale uitrusting.

Kosten

De vrijwilligers worden niet betaald voor hun inzet, maar het Rode Kruis vraagt een vergoeding voor de kosten van de inzet van de vrijwilligers en het materiaal. De kosten en de uitvoering van onze diensten zijn relatief laag, zodat die voor alle organisaties betaalbaar blijven.

Neem voor informatie vrijblijvend contact met ons op.

Onderdeel worden van ons team?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en verleen je graag hulp tijdens een evenement? Solliciteer dan naar de functie Evenementenhulpverlener – we kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Evenementenhulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Onderdeel van de totale opleiding tot Evenementenhulpverlener is het afronden van een training portofoon of mobilofoon.

Evenementenhulpverleners weten hoe ze optimaal kunnen communiceren met artsen en ambulancemedewerkers. Ze vullen bijvoorbeeld slachtofferregistratieformulieren (srf) in. Daarmee kan de ingeschakelde arts of ambulancemedewerker sneller zorg verlenen.

Is het iets voor jou?

Meest recente berichten

rode kruis vrijwilliger helpt oudere mevrouw

Goed Voorbereid

28 april 2021

Wees voorbereid op kleine of grote noodsituaties Kun je jezelf minder goed redden of heb je niemand ...

Lees meer

Zalenverhuur

28 januari 2021

Rode Kruis Maastricht, Meerssen, Mergelland is gevestigd aan de Cortenstraat, op loopafstand van een...

Lees meer
rode kruis vrijwilligers medisch team op een evenement

Noodhulp

22 februari 2017

Het Rode Kruis biedt na een ramp of grootschalige calamiteit op verschillende manieren hulp om de ge...

Lees meer