Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis afdeling Kerkrade

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Kerkrade

Rode Kruis Kerkrade

Onze afdeling is opgericht op 27 april 1925 en is een onderliggende organisatie-eenheid van District Zuid-Limburg. Ruim 40 vrijwilligers in Kerkrade en Eygelshoven zetten zich in voor alle Kerkradenaren die in geval van nood hulp nodig hebben. Als je op de blaren loopt bij de carnavalsoptocht of je je huis uit moet door een gaslek. Onze vrijwilliger staan klaar om iedereen te helpen. Want in tijden van nood mag niemand er alleen voor staan en moet iedereen een beroep op een ander kunnen doen.

Euregionale afdeling

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Iedereen ter wereld kent het Rode Kruis en dat geeft vertrouwen en duidelijkheid. Gezien onze grensligging en de grote mate van publiek uit de euregio, werken wij intensief en internationaal samen met het Duitse- en Belgische Rode Kruis. Zo zorgt onze afdeling voor een extra dienstverlening.

Beschermvrouw

Met veel trots melden wij dat onze afdeling sinds februari 2020 een beschermvrouw in haar midden heeft. Onze euregionale ambities en onze inspanningen in Kerkrade worden door onze burgemeester, mw. Petra Dassen, ondersteund. Zij is dan ook als beschermvrouw toegetreden in onze afdeling.

onze contacten zullen verinnigen en zij zal onze belangen, daar waar nodig, vertegenwoordigen waar wij dat niet kunnen.

Nu ze bij onze afdeling actief is zullen we haar zeker vaker zien. Wij verwelkomen mw. Dassen dan ook hartelijk als beschermvrouw van onze afdeling.

Contact Rode Kruis Kerkrade

Vrijwilliger worden in Kerkrade?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Kerkrade?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis afdeling Kerkrade

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Kerkrade

Rode Kruis afdeling Kerkrade zet zich in voor alle Kerkradenaren die in geval van nood hulp nodig hebben. Als je op de blaren loopt bij de carnavalsoptocht of als je je huis uit moet door een gaslek. Onze vrijwilligers staan klaar om iedereen te helpen. Want in tijden van nood mag niemand er alleen voor staan en moet iedereen een beroep op een ander kunnen doen. Onze afdeling werkt intensief en internationaal samen met het Duitse- en Belgische Rode Kruis. Samen en afzonderlijk organiseren én coördineren wij hulpverlening, geven we voorlichting en cursussen en werken preventief.

Dit doet het Rode Kruis in Kerkrade

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Kerkrade

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Kerkrade

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Kerkrade

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Kerkrade

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Kerkrade

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Kerkrade organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen