Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis district Brabant-Noord

Leer EHBO en reanimatie – volg een EHBO-cursus

Schakel onze EHBO’ers in op jouw evenement

Neem contact op met district Brabant-Noord

Rode Kruis District Brabant-Noord

District Brabant-Noord bestaat uit 11 gemeentes die we hebben verdeeld in drie locaties, namelijk Den Bosch e.o., Meierijstad Boxtel Boekel en Noordoost Brabant. Met ruim 250 vrijwilligers staan wij 24-7 klaar om hulp te bieden in geval van nood.

Wil je meer weten over ons district en/of over onze locaties? Je kunt meer informatie vinden onder het kopje: ‘Over Ons

De vrijwilligers staan voor je klaar, zodat niemand in tijden van nood alleen staat. Ze zetten zich in voor verschillende vormen van hulpverlening binnen ons district, zoals: evenementenhulp, noodhulp, voedsel en onderdak, educatie (EHBO-cursussen en gastlessen op school), geven voorlichting zoals de workshop ‘goed voorbereid’ om mensen voor te bereiden op nood, bieden een luisterend oor voor ieder die het nodig heeft via onze contactcirkel en nog veel meer.

Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Deze taak​ kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals jij. Kom in actie en word vrijwilliger, sluit je aan bij ons landelijk Ready2Help netwerk, wordt vriend van ons district of steun ons werk met uw gift​.

Weten welke Rode Kruis locatie in Brabant-Noord in jouw buurt zit?

Wil je weten bij welke Rode Kruis-locatie jij kunt aankloppen voor hulp of waarbij je kunt solliciteren als vrijwilliger? Vul je postcode in en ga naar de pagina van jouw Rode Kruis-locatie in Brabant-Noord.

Nieuws uit district Brabant-Noord

wandelaars worden geholpen door rode kruis vrijwilligers op vierdaagse

Dit doet het Rode Kruis in Brabant-Noord

Hulp aan mensen in nood. Daar staan we voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook als er sprake is van een ramp, oorlog of een pandemie staan wij voor je klaar. We vangen je op, we bieden een luisterend oor en bieden en organiseren passende hulp.

Het bieden en organiseren van passende hulp doen wij niet alleen maar altijd in samenwerking met onze omgeving. Samen met gemeentes, organisaties en bewoners lokaliseren we noden, bieden we kortdurende passende hulp en ondersteunen we waar nodig.

Wij helpen kwetsbare mensen met bevorderen van zelfredzaamheid, zodat zij zich sterker en veiliger voelen. En we willen respect en hulpbereidheid bevorderen zodat in tijden van nood niemand er alleen voor staat. Dit doen we onder andere door het geven van gastlessen, het uitdelen van informatiemateriaal en aanbieden van de EHBO-app en EHBO-cursussen. Je hoopt natuurlijk dat het je nooit zal overkomen maar helaas kan iedereen in een noodsituatie belanden. En als dat gebeurt, helpt het enorm als je goed voorbereid bent.

Binnen het Rode Kruis houden ons aan vier beloftes:
– we zijn er voor iedereen in nood
– we weten waar de nood is of dreigt en wie er kwetsbaar voor is
– we bieden passende hulp
– we bieden niet alle hulp direct per se zelf aan.

Dit doet het Rode Kruis in Brabant-Noord

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

EHBO en medische zorg op evenementen in Brabant-Noord

We bieden en leveren eerste hulp op talloze grote en kleinere evenementen. We hebben jarenlange ervaring en geweldige vrijwillige coördinatoren die de aanvragen van evenementen oppakken. Organiseer jij een evenement en wil je graag inzet van onze vrijwilligers, wil je meer weten over onze evenementenhulp of wil jij graag vrijwilliger worden op onze evenementen?

Lees hier verder

Geplande EHBO-cursussen in district Brabant-Noord

rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger in Brabant-Noord

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures in district Brabant-Noord