Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis district Brabant-Noord

Leer EHBO en reanimatie – volg een EHBO-cursus

Schakel onze EHBO’ers in op jouw evenement

Neem contact op met district Brabant-Noord


Rode Kruis district Brabant-Noord

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis district Brabant-Noord voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vestingloop in ‘s-Hertogenbosch. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook door je voor te bereiden op noodsituaties door het geven van workshops en EHBO-cursussen.

Het Rode Kruis district Brabant-Noord verleent hulp aan mensen in noodsituaties

Met ruim 250 toegewijde vrijwilligers en een klein beroepskrachtenteam staan wij dag en nacht klaar om te helpen. Wij zetten ons in voor diverse vormen van hulpverlening, variërend van EHBO-ondersteuning op evenementen en EHBO-cursussen tot bevolkingszorg en noodhulp. Ook het geven van voorlichting is een belangrijk onderdeel van onze activiteiten. Zo geeft het Educatieteam gastlessen EHBO en Humanitair Oorlogsrecht op scholen en bieden we vanuit het programma ‘Goed voorbereid’ interactieve workshops aan.

Weten welke Rode Kruis-locatie in Brabant-Noord in jouw buurt zit?

Ontdek welke Rode Kruis-locatie in Brabant-Noord het dichtst bij jou is, waar je terechtkunt voor hulp of waar je je als vrijwilliger kunt aanmelden. Vul je postcode in en ga naar de pagina van jouw Rode Kruis-locatie in Brabant-Noord.

Nieuws uit district Brabant-Noord

wandelaars worden geholpen door rode kruis vrijwilligers op vierdaagse

Dit doet het Rode Kruis in Brabant-Noord

Hulp aan mensen in nood. Daar staan we voor. Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook als er sprake is van een ramp, oorlog of een pandemie staan wij voor je klaar. We vangen je op, we bieden een luisterend oor en bieden en organiseren passende hulp.

Het bieden en organiseren van passende hulp doen wij niet alleen maar altijd in samenwerking met onze omgeving. Samen met gemeentes, organisaties en bewoners lokaliseren we noden, bieden we kortdurende passende hulp en ondersteunen we waar nodig.

Wij helpen kwetsbare mensen met bevorderen van zelfredzaamheid, zodat zij zich sterker en veiliger voelen. En we willen respect en hulpbereidheid bevorderen zodat in tijden van nood niemand er alleen voor staat. Dit doen we onder andere door het geven van gastlessen, het uitdelen van informatiemateriaal en aanbieden van de EHBO-app en EHBO-cursussen. Je hoopt natuurlijk dat het je nooit zal overkomen maar helaas kan iedereen in een noodsituatie belanden. En als dat gebeurt, helpt het enorm als je goed voorbereid bent.

Binnen het Rode Kruis houden ons aan vier beloftes:
– we zijn er voor iedereen in nood
– we weten waar de nood is of dreigt en wie er kwetsbaar voor is
– we bieden passende hulp
– we bieden niet alle hulp direct per se zelf aan.

Dit doet het Rode Kruis in Brabant-Noord

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

EHBO en medische zorg op evenementen in Brabant-Noord

We bieden en leveren eerste hulp op talloze grote en kleinere evenementen. We hebben jarenlange ervaring en geweldige vrijwillige coördinatoren die de aanvragen van evenementen oppakken. Organiseer jij een evenement en wil je graag inzet van onze vrijwilligers, wil je meer weten over onze evenementenhulp of wil jij graag vrijwilliger worden op onze evenementen?

Lees hier verder

Geplande EHBO-cursussen in district Brabant-Noord

rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger in Brabant-Noord

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures in district Brabant-Noord