Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis district Brabant-Noord bedankt gulle gevers van Den Bosch, Vught en Cromvoirt

Geplaatst op 27 februari 2024

Traditiegetrouw loopt het Rode Kruis district Brabant-Noord op carnavalsmaandag voorop mee met de optocht in Oeteldonk. Ook dit jaar waren onze vrijwilligers en teamleden erbij. Ze collecteerden voor het lokale Rode Kruis. Het was een gezellige middag en er werd gul gegeven door de carnavalsvierders.

Ieder jaar collecteert het Rode Kruis district Brabant-Noord tijdens de carnavalsoptocht in ’s-Hertogenbosch. Al weken voordat carnaval begint, zijn we hard aan het werk om alles voor te bereiden en in goede banen te leiden. We vragen de bij de gemeente de collectevergunning aan, zetten de collectebussen in elkaar, poetsen de Rode Kruis-bus en halen de Oeteldonkse sjaals uit de kast.

Hans Minkjan, onze districtsmanager, vertelt:’ Voor mij was het de eerste keer dat ik meeliep met de optocht in ’s-Hertogenbosch. Het was een geweldige ervaring. Samen met collega’s en vrijwilligers was ik maandag al vroeg bezig om alles klaar te maken. Ik heb zes kannen koffie gezet voor onderweg en samen hebben we de bus geladen. In de optocht liepen we met ons team achter een orkestje aan, voorop in de stoet. Er heerste een enorm gezellige sfeer.’ Wat mij opviel, zegt Minkjan, is de vrijgevigheid van de mensen. ‘We hadden collectebussen bij ons, maar men kon ook digitaal doneren via de QR-code die we bij ons droegen. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel er gegeven werd.’

We bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan deze fantastische dag. Naast de collecte bij de optocht in ’s-Hertogenbosch, collecteerden we ook bij de optocht in Vught en in Cromvoirt. We gaan deze donaties gebruiken om lokale hulp te verlenen.

Meest recente berichten