Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Een geslaagde Eindoefening Evenementenhulp bij Renewi

Geplaatst op 01 juli 2024

Woensdag 19 juni was de jaarlijkse Eindoefening van Evenementenhulp. Een ontzettend geslaagde avond, waarin de Evenementenhulpverleners met allerlei bijzondere casussen te maken kregen. Dit bood leuke uitdagingen, waar ze veel van leerden. We waren dit jaar te gast bij Renewi!

Uitdagende casussen

Een losgeschoten stuk staal dat een flink aantal mensen op een werkplaats heeft verwond. Een ongeval waarbij fietsers moeten uitwijken voor een vrachtwagen die op een hek is gebotst. Een reanimatie in een container die eerst opengemaakt moet worden. En natuurlijk een puzzel waarbij portofoongebruik uiterst belangrijk is. De Eindoefening Evenementenhulp zat vol spannende casussen, waar vaak veel mensen tegelijk hulp nodig hadden. Hoe verdeel je de werkzaamheden? Hoe zorg je ervoor dat je iemand zo snel en adequaat mogelijk helpt?
Een locatie met grote wagens en containers was de perfecte setting voor al deze verschillende opdrachten. Zo leek het allemaal nét echt! De Evenementenhulpverleners gingen er dan ook vol enthousiasme op af en stortten zich helemaal op de casussen. Onder het toeziend oog van observatoren die na afloop de casus doorspraken. Zo werd er gekeken wat er heel goed ging en wat er nog beter kan. Daardoor was het een ontzettend leerzame én gezellige avond.

Een grote opkomst bij de Eindoefening Evenementenhulp

Bij de oefening waren zo’n 60 Rode Kruis hulpverleners aanwezig om zich te storten op de verschillende opdrachten. Zij werden beoordeeld door observatoren. Daarnaast was het ook een logistieke uitdaging om voldoende tassen, tenten en andere materialen bij Renewi te krijgen en juist op te stellen. Ook waren er zenders geplaatst, zodat er een portofoonnetwerk beschikbaar was, waar de hulpverleners gebruik van konden maken tijdens een van de opdrachten. Er waren dus heel veel mensen in de weer om de oefening vlekkeloos te laten verlopen.
Onze dank voor deze geweldige Eindoefening Evenementenhulp gaat zeker ook uit naar alle lotusslachtoffers en natuurlijk Renewi. In totaal waren er 18 lotussen en 8 figuranten die zich hebben ingezet om alle verschillende situaties uit te beelden. Op die manier kunnen de Evenementenhulpverleners ook echt oefenen met het helpen van mensen, in plaats van bijvoorbeeld enkel een handeling oefenen op een pop.

Foto’s: Mohamed Agha

Meest recente berichten