Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Het Hajraa Studentenvolleybal toernooi 2022

Geplaatst op 20 juni 2022

In het weekend van 18 juni speelden 6000 studenten uit heel Europa het jaarlijkse volleybaltoernooi van de studentenvereniging Hajraa. Het is het grootste grasvolleybaltoernooi ter wereld en het was één groot sportfeest bij de TU Eindhoven.

Het evenement

Op het terrein van de TU Campus was een grote camping met tenten. Bij sportpark De Hondsheuvels waren ongeveer 100 speelvelden voor 500 teams. Op zaterdag was er een tropische hitte met een temperatuur van boven de dertig graden. Het water stroomde volop. Drinkflessen waren overal. Een tankauto vernevelde waterdruppels om de sporters te verkoelen. Overal klonk gejuich en applaus. De teamleden sloegen elkaar lachend op de handen bij elk gewonnen punt.

De Rode Kruis post

Rond het middaguur bezochten fotograaf Manon van de Wiel en ik de post van het Rode Kruis. Met 5 man sterk verzorgden de Rode Kruis evenementen-hulpverleners de “Basic Life Support”. Koen Peters, Gerrit Zoon (coördinator), Jan Tagage, Roel van Gaal en Patrick van Keulen waren op de post. Er waren sportende studenten met allerlei problemen. Zoals bijvoorbeeld: problemen met astma (werd doorgestuurd naar de huisartsenpost), verwonding door het vallen na de feestavond, een paniekaanval, steekbeten door insecten, lijden door hitte uitputting, pijnlijke verzwikte enkels, een vrouw die door haar knie was gegaan, een bal die pijnlijk op de neus was gekomen. Alle problemen werden opgelost door het Rode Kruis team.

Ondersteuning

Omdat het een internationaal toernooi was, moesten de hulpverleners ook makkelijk communiceren met buitenlandse sporters. Het Rode Kruis team hielp deze dagen veel jonge mensen. Fijn dat er zo’n ondersteuning was!

Twee leden van het Rode Kruis Team in actie.
(rechts Gerrit Zoon en links Roel van Gaal).                     
Een klein deel van de vele volleybalvelden met de spelers.

Hans Baaijens

Rode Kruis Mediateam Brabant-Zuidoost

Meest recente berichten