Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Brabant-Zuidoost en Eindhoven Airport vernieuwen convenant

Geplaatst op 15 maart 2024

Het Rode Kruis Brabant-Zuidoost en Eindhoven Airport hebben in een nieuw convenant vastgelegd dat zij de goede samenwerking voortzetten. Een feestelijk moment voor beide partijen.

Wanneer er een calamiteit is en reizigers voor langere tijd gestrand zijn op Eindhoven Airport, helpt het Rode Kruis bij de opvang van deze gestrande reizigers. Het Rode Kruis ondersteunt Eindhoven Airport hierin al jaren. Toen bijvoorbeeld alle vluchten waren gecanceld door dichte mist, hebben de vrijwilligers van het Rode Kruis in hele korte tijd 300 veldbedden opgezet. Zo hadden de reizigers die waren gestrand toch een slaapplek. Tot de mist weer was weggetrokken en de vliegtuigen weer veilig konden opstijgen en landen.

De samenwerking is beide partijen erg goed bevallen. Daarom is er een nieuw convenant opgesteld, dat weer voor 3 jaar geldig is. Hierin staan afspraken over ondersteuning van het Rode Kruis wanneer reizigers gestrand zijn. Ook zijn er afspraken over calamiteiten waar snel een groep vrijwilligers ondersteuning moet kunnen bieden. Door daar vooraf een goede overeenkomst over op te stellen, kan er snel worden gehandeld wanneer dit nodig is.

Meest recente berichten