Flevoland
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

EHBO en medische zorg op evenementen in Flevoland

Het Rode Kruis in Flevoland levert EHBO en medische zorg bij talrijke kleine en grote evenementen. Onze evenementen­hulpverleners, chauffeurs, coördinatoren en BIG-geregistreerde verpleegkundigen en artsen hebben jarenlange ervaring met kleine en grote evenementen.

Je vindt ons op grote en kleine evenementen

In Flevoland zijn we aanwezig op talloze evenementen. Denk aan wandel­vierdaagsen, markten,  tentfeesten, open dagen, theater­voorstellingen, concerten en sportwedstrijden. Maar ook bij bekende evenementen zoals de diverse Sinterklaas intochten in Flevoland, de Najaarskermis in Lelystad, Fish Potato Run, de Benelux Tour en Smaakvol Zeewolde.

Onze vrijwilligers zijn soms extra getraind

Onze evenementenhulpverleners beschikken soms over extra vaardigheden. Zoals blaren prikken of specifieke kennis over drank en drugs. Onze getrainde bikers hebben een vrijwaring om tijdens inzetten door voetgangers­gebieden te mogen fietsen en we hebben getrainde chauffeurs die onze herkenbare busjes en auto’s besturen.

Tijdens grote evenementen met veel risico hebben we ook verpleegkundigen, fysiotherapeuten,  ambulance­verpleegkundigen en artsen beschikbaar. Deze vrijwilligers van onze Medische Dienst zijn uiteraard BIG-geregistreerd en hebben ambulances en mobiele spoedposten tot hun beschikking.

Voordelen van evenementenhulpverlening van het Rode Kruis

  • Wij nemen graag de organisatie, afstemming en planning volledig uit handen;
  • Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk;
  • Wij hebben jarenlange en uitgebreide ervaring;
  • Onze honderden ervaren en goed getrainde vrijwilligers en onze gestandaardiseerde aanpak staan garant voor een professionele aanpak;
  • Van sportwedstrijd tot concert, van antiekmarkt tot vliegshow: Het Rode Kruis Flevoland levert maatwerk. Voor iedere situatie beschikken wij over de juiste middelen.

Organiseer je een evenement of festival?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Je kunt ons benaderen via het aanvraagformulier. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen, kunnen wij een zo gedetailleerd mogelijke offerte aanbieden. Wij ontvangen het aanvraagformulier het liefst zo vroeg mogelijk (uiterlijk zes weken van tevoren), om er zeker van te zijn dat wij voldoende vrijwilligers kunnen inzetten. Door de postcode van het evenement in te vullen, komt jouw aanvraag bij de juiste Rode Kruis locatie terecht. Deze wordt in het formulier geselecteerd en daarmee kun je de verdere aanvraag invullen en voltooien.

Onderdeel worden van ons team?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en verleen je graag hulp tijdens een evenement? Solliciteer dan naar de functie Evenementenhulpverlener – we kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Evenementenhulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Onderdeel van de totale opleiding tot Evenementenhulpverlener is het afronden van een training portofoon of mobilofoon.

Evenementenhulpverleners weten hoe ze optimaal kunnen communiceren met artsen en ambulancemedewerkers. Ze vullen bijvoorbeeld slachtofferregistratieformulieren (srf) in. Daarmee kan de ingeschakelde arts of ambulancemedewerker sneller zorg verlenen.

Is het iets voor jou?

Meest recente berichten

Contactcirkel

1 januari 2022

Een Contactcirkel is een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even telefonisch contact me...

Lees meer