IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Activiteiten

rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulp in de regio IJsselland

Ons Noodhulpteam komt onmiddellijk snel in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Op de plek des onheils helpen ze (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Lees meer
rode kruis ehbo vrijwilliger bij sportevenement

Eerstehulp­verlening

We leveren eerste hulp en medische zorg bij talrijke evenementen. Daarmee hebben we jarenlange ervaring. Belangrijk is, dat we hiermee onze vaardigheden op peil houden, zodat we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Lees meer
Vluchtelingen

Hulpverlening aan vluchtelingen

Rode Kruis IJsselland staat klaar om te zorgen voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht. Regelmatig worden vrijwilligers ingezet, bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of voor het verlenen van EHBO.

Lees meer
ready2help

Ready2Help in de regio IJsselland

Ready2Help is een burgerhulp­netwerk, voor ondersteuning van professionele hulp­verleners bij een noodsituatie. In Overijssel staan duizenden mensen klaar om op oproepbasis te helpen bij nood.

Lees meer
Goed Voorbereid

Goed Voorbereid

Wat doe je als er brand uitbreekt? Of bij een stroomstoring of een overstroming? We vinden het belangrijk dat men goed is voorbereid op noodsituaties. Daarom onze workshops, onze voorlichtings­materialen en onze informatie over noodpakketten.

Lees meer
Fondsenwerving

Fondsenwerving

We zijn voor een groot deel afhankelijk van fondsen. Er is geld nodig om te kunnen helpen en voor goede voorlichting. Gelukkig steunen organisaties ons met geld of goederen. Ook zijn er mensen die ons in hun testament opnemen. Wil je ons steunen?

Lees meer