Rotterdam-Rijnmond
Word vrijwilliger Doneer

Integrale hulpverlening

Geplaatst op 04 januari 2024

De armoede in Nederland stijgt de laatste jaren door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen. Het Rode Kruis in Rotterdam-Rijnmond biedt daarom steeds vaker en op een steeds uitgebreidere manier ondersteuning aan de meest kwetsbaren in de samenleving. Dit doen wij onder de naam Integrale Hulpverlening.

Wat is Integrale Hulpverlening?

Met onze activiteiten zorgen we ervoor dat de onzichtbare Rotterdammer niet nog verder wegzakt en middels de juiste hulp stabiliseert of er zelfs weer bovenop komt. Zo bieden wij acute noodhulp: de humanitaire helpdesk (HHD), voedselhulp – waaronder het verstrekken van boodschappenkaarten via partners – en het (voedsel)platform, en tijdelijk onderdak. Met deze hulp worden mensen direct verlicht in hun noodsituatie. Een focus ligt hierin met name op de onzichtbare hulpvrager, die diens weg niet weet te vinden om uit een (persoonlijke) noodsituatie te kunnen komen.

De integraliteit van de hulpverlening ligt in de verbindende rol die wij spelen in Rotterdam-Rijnmond. Zo bieden wij onze voedselhulp via 18 informele partnerorganisaties in de regio en creëren we een platform waarbij organisaties in de regio bij elkaar kunnen komen en kennis en kunde kunnen delen. Het uiteindelijke doel van Integrale Hulpverlening is het creëren van een sociaal vangnet, dat zichtbaar en toegankelijk is voor iedereen in nood. Dit doen we in samenwerking met zowel formele als informele partijen.

Projecten en meer informatie

Meer weten over de projecten die vallen onder Integrale Hulpverlening? Lees dan hier meer over onze projecten op het gebied van Voedsel, Onderdak, de Humanitaire Helpdesk en Heldin. Wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met ons via rotterdam-rijnmond@rodekruis.nl of 010-3070820

Meest recente berichten

Onderdak

4 januari 2024

We vinden dat iedereen toegang moet hebben tot menselijk onderdak. We hebben daarom als missie om zo...

Lees meer