Gelderland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis op de Barneveldse Veiligheidsdag: ‘Herkennen, voorkomen, melden’ 

Geplaatst op 06 juli 2023

Op zaterdag 24 juni vond een groots opgezette Veilligheidsdag plaats in en rondom de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Brandweer, ambulancezorg en GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) hebben de inwoners van de gemeente Barneveld en omgeving een goede indruk gegeven van hun werkzaamheden en producten. Ook ketenpartners zoals de politie, gemeenten, Rode Kruis, defensie, de wensambulance en het beschikbaar Mobiel Medisch Team van het UMC Utrecht en de RAVU (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht) waren erbij. Dankzij de aanwezigheid van Lotus slachtoffers waren de demonstraties heel realistisch.

Het motto van de Veiligheidsdag was ‘Herkennen, voorkomen, melden’. “Wie signalen van onveiligheid herkent, kan het verschil maken voor zichzelf en zijn of haar omgeving. Samen vergroten we zo we de weerbaarheid en werken we samen aan een veilige samenleving”, aldus burgemeester Jacco van der Tak.

De dag is uitstekend verlopen en bood het Rode Kruis ruim gelegenheid zich te presenteren aan de Barneveldse bevolking. Op de website van de Gemeente Barneveld staat een videoverslag van de dag: https://www.barneveld.nl/nieuws/korte-video-over-veiligheidsdag

Meest recente berichten