Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

5 redenen waarom je een EHBO-cursus moet volgen

Geplaatst op 14 augustus 2023

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje: thuis, op het werk of in het openbaar. In noodsituaties is het snel en adequaat kunnen handelen ongelofelijk waardevol. Lees hieronder waarom het volgen van een EHBO-cursus van essentieel belang is voor iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond. 

1. EHBO redt levens

Met een EHBO-cursus leer je levensreddende technieken en handelingen die je kunt toepassen in noodsituaties. Of het nu gaat om een ongeluk thuis, op het werk of ergens in de buurt, jouw snelle reactie en kennis kunnen het verschil maken tussen leven en dood. Een algemene cursus is altijd een goed idee, maar sta je bijvoorbeeld vaak op het sportveld? Dan is een EHBO-cursus sport misschien wat voor jou.

Iedereen zou een cursus moeten volgen. Het is belangrijk dat je die basiskennis hebt, zodat als er wat gebeurt, je weet wat je zou kunnen doen.

Suus

2. Je bent altijd voorbereid

Ongelukken kunnen overal gebeuren, van een alledaagse situatie tot een avontuurlijke reis. Met een EHBO-cursus ben je voorbereid op elke plek en elk moment. Ook voor ouders en mensen die vaak met kinderen werken is het een fijn idee om goed voorbereid te zijn. Daarom zijn er ook cursussen ontwikkeld gericht op baby’s en kinderen. Je leert tools en stappen die je kunt doorlopen als het mis gaat, zodat je altijd weet hoe je op de juiste manier kunt handelen.

3. Je creëert meer zelfvertrouwen 

Het behalen van een EHBO-certificaat geeft je een gevoel van zelfvertrouwen. Je weet dat je voorbereid bent om te helpen in geval van nood. Dit gevoel van paraatheid vergroot ook je zelfvertrouwen in andere aspecten van het leven. “De tools die ik heb geleerd geven een gevoel van rust en houvast,” zegt cursist Elisabeth. 

4. Je voegt toe aan de maatschappij

Met een EHBO-diploma draag je bij aan een veiligere en zorgzame samenleving. Stel dat iemand plots neer zou vallen in de supermarkt, dan zou jij direct kunnen helpen dankzij bijvoorbeeld een reanimatiecursus. Door anderen te helpen en een positieve impact te hebben in noodsituaties, inspireer je mogelijk ook anderen om een EHBO-cursus te volgen en zo samen een ketting van hulpvaardigheid te creëren.

Geweldig goede docent! Ik zou iedereen aanraden een cursus te volgen. Het is niet alleen belangrijk om te leren hoe je jezelf kunt redden, maar ook om de vaardigheden te ontwikkelen om anderen in noodsituaties te kunnen bijstaan.

Coen

5. Je groeit professioneel en persoonlijk

Het volgen van een EHBO-cursus vergroot niet alleen je kennis en vaardigheden, maar het is ook een waardevolle aanvulling op je cv. Bovendien toont het volgen van een EHBO-cursus je bereidheid om anderen te helpen en je betrokkenheid bij de gemeenschap, wat een positieve impact heeft op zowel professioneel als persoonlijk vlak. 

Benieuwd welke EHBO-cursus bij jou past? Of wil je er een op maat samenstellen? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie!

Meest recente berichten