Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Hollen voor Mueslibollen: organiseer een sponsorloop voor ontbijt voor kinderen in de buurt 

Geplaatst op 27 maart 2024

Stel je voor. Je wordt wakker met een knorrende maag maar hebt geen idee of er straks wel een ontbijt op tafel staat of dat je zonder eten naar school moet. Je kunt het je misschien bijna niet voorstellen, maar voor nog té veel kinderen in jouw buurt is dit zo. Daar willen we iets aan doen. Organiseer jij ook een sponsorloop en gaan jullie samen Hollen voor Mueslibollen? 

Waarom hebben we jullie hulp nodig?

Torenhoge energieprijzen en boodschappen die steeds duurder worden. Steeds meer mensen in Nederland hebben niet of amper genoeg geld om eten te kopen. In Nederland zijn zo’n 400.000 mensen in voedselnood. Soms zichtbaar, maar vaak ook onzichtbaar.

Het Rode Kruis deelt in Utrecht en het Gooi wekelijks ongeveer 1.500 boodschappenkaarten uit aan mensen in tijdelijke voedselnood. Zo helpen we veel gezinnen met kinderen die anders tussen wal en schip vallen. Bijvoorbeeld omdat zij (nog) niet in aanmerking komen voor reguliere voedselhulp, terwijl zij om allerlei redenen wel te weinig geld hebben om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Deze gezinnen ondersteunen we als Rode Kruis in nood, totdat we ze over kunnen dragen aan andere hulporganisaties. 

Kom in actie!

In juni houdt het Rode Kruis district Gooi en Utrecht een actiemaand om geld op te halen voor voedselhulp voor kinderen in Utrecht en het Gooi. Jij kunt helpen! Organiseer een sponsorloop op jouw school, sportclub of andere vereniging en zamel geld in voor ontbijt voor kinderen in nood in jullie eigen omgeving.   

Onderwijsprofessionals, trainers en andere organisatoren kunnen een groep kinderen direct aanmelden via de actiepagina. Wil je ondersteuning tijdens of voorafgaand aan het organiseren van de sponsorloop? Vul dit formulier in en we nemen contact met je op om je te ondersteunen. 

Hoe en wie helpen we?

Een ontbijt voor een schoolgaand kind/jongere kost gemiddeld €1,20* per dag. Dat is €8,40 per week en €219,00 per half jaar voor één kind. Met deze actie halen we geld op dat we direct gebruiken voor voedselhulp van gezinnen in provincie Utrecht en het Gooi. Samen met onze partners in de wijk helpen we steeds nieuwe gezinnen, kinderen en andere groepen mensen die in voedselnood zitten of terecht dreigen te komen. Via de voedselprojecten van het Rode Kruis gebruiken we het geld om kinderen en jongeren, die daar via andere wegen niet voor in aanmerking komen, een gezonde maaltijd te geven. Zo kunnen ook zij met een gevulde buik, energie en concentratie aan hun schooldag beginnen. 

Hoe doe je mee?

We hebben heel veel voorbereid om het meedoen zo makkelijk mogelijk te maken. Denk daarbij aan een donatiepagina, flyers, sponsorformulieren en andere materialen voor ondersteuning van de actie. Ook kunnen we vanuit het Rode Kruis aanwezig zijn bij de sponsorloop op jullie school om aan te moedigen en bijvoorbeeld een cheque in ontvangst nemen. Als er behoefte is kan de school ook een gastles aanvragen over voedselhulp, om kinderen voorafgaand aan de sponsorloop extra te motiveren. Dus: 

Ben jij een onderwijsprofessional, trainer of op een andere manier betrokken bij een school, club of vereniging? 

Ben jij een ouder, verzorger of op een andere manier betrokken bij een school of vereniging en wil je helpen om deze actie om verder te delen? 

  • Help ons om de actie onder de aandacht te brengen van de scholen, sportclubs of verenigingen. Deel daarbij deze informatie, bijvoorbeeld door bovenstaande QR-code te laten scannen of de link naar dit bericht te delen. 

Heb je hier hulp bij nodig, aarzel niet om te bellen met Meriam Verhoef: 06 18 96 59 50 (ma t/m do van 9 tot 17 uur). 

*Bron: Huishoudelijke uitgaven – Nibud

Meest recente berichten