Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis district Groningen

Leer EHBO en reanimatie – volg een EHBO-cursus

Rode Kruisers in de spotlights

Neem contact op met district Groningen

Rode Kruis District Groningen

Welkom bij het Rode Kruis District Groningen!

In Groningen zijn bijna 400 Rode Kruisers actief. Ze zijn hulpverlener op evenementen, geven voorlichting, staan klaar als Noodhulp teamlid, geven cursussen, noem maar op. Wil je ook als vrijwilliger aan de slag bij ons? Bekijk hier onze vacatures.

Weten welke Rode Kruis-locatie in Groningen in jouw buurt zit?

Wil je weten bij welke Rode Kruis-locatie jij kunt aankloppen voor hulp of waarbij je kunt solliciteren als vrijwilliger? Vul je postcode in en ga naar de pagina van jouw Rode Kruis-locatie in Groningen.

Nieuws uit district Groningen

Rode Kruiser in de Spotlights: Angelina Boon

27 januari 2024

Angelina Boon (56) uit Nieuwe Pekela is een bekend gezicht bij het Rode Kruis in Groningen. Ze is al vijf jaar enthousiast EHBO’er en verleent eerste hulp bij talloze evenementen. Ze vertelt: “Als kind haalde ik al boodschappen voor mensen en hielp ik met huishoudelijke klusjes.”

Lees meer
wandelaars worden geholpen door rode kruis vrijwilligers op vierdaagse

Dit doet het Rode Kruis in Groningen

We hebben verschillende locaties in Groningen. Zo zijn we altijd dichtbij! Vrijwilligers van het Rode Kruis in Groningen staan klaar om te helpen. Je komt onze hulpverleners tegen bij grote- en kleine evenementen. We geven EHBO cursussen en gastlessen in het onderwijs, bij zorginstellingen of daklozenopvangcentra. We bereiden mensen voor op noodsituaties. Want weet jij wat je moet doen bij hitte, extreme kou of ander noodweer? Tijdens de coronacrisis ondersteunen we zorginstellingen, voedselbanken en vaccinatielocaties.

Wij zijn waar (dreigende) nood is. Want nood is dichterbij dan je denkt.

Noodopvang Afghaanse vluchtelingen: zo helpen we!

Sinds het najaar van 2021 ondersteunen we verschillende COA locaties. Eén van deze locaties is de Kazerne in Zoutkamp. Hier werden in augustus 450 Afghaanse evacués opgevangen. Bekijk in de video wat we hebben gedaan.

Bekijk video

Dit doet het Rode Kruis in Groningen

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Groningen

Evenementen in district Groningen

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger in Groningen

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures in district Groningen