Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Fondsenwerving

Geplaatst op 04 juni 2024

Help jij het ons helpen? Je kunt het Rode Kruis Groningen heel eenvoudig steunen door geld te doneren of door gebruikte kleding en schoenen in te leveren bij de Sympany-container bij jou in de buurt.

Digitale collectebus

Hulp aan mensen in nood, daar staat het Rode Kruis voor. Met jouw donatie kunnen we doen waar het beste in zijn: de meest kwetsbare mensen helpen. Zo helpen we bij de voedselnood in Nederland door samen met lokale partners boodschappenkaarten te verstrekken aan gezinnen en, in samenwerking met scholen of gemeenten, ontbijt voor kinderen. Met EHBO-cursussen (ook speciaal voor kwetsbare groepen), workshops “Goed Voorbereid” en gastlessen op scholen willen we dat zoveel mogelijk mensen voorbereid zijn op mogelijke noodsituaties en ook weten hoe ze zichzelf en anderen kunnen helpen. Met donaties van particulieren, stichtingen en bedrijven kunnen wij onze activiteiten mogelijk maken. Help jij het Rode Kruis helpen? Scan dan onderstaande QR-code en doneer. Enorm bedankt!

Fondsenwerving door het inzamelen van gebruikte kleding.

Het Rode Kruis heeft op 20 plekken in de provincie Groningen kledingcontainers staan. Maar ook schoeisel, lakens, dekens, dekbedhoezen en gordijnen kun je in deze containers kwijt. 

Over Sympany

Sympany haalt per jaar 20 miljoen kilo textiel op in Nederland. Na sorteren gaat dit naar (inter-)nationale afnemers. Uit de opbrengst zet Sympany projecten op waardoor mensen in Afrika bijvoorbeeld voordelig goede kwaliteit kleding kunnen aanschaffen. Ook die opbrengst komt weer ten goede aan ontwikkelingsprojecten. Zo zorgen lokale ontwikkelingsorganisaties voor een eigen bron van inkomsten. Textiel die niet geschikt is om opnieuw te dragen, dient als grondstof voor nieuwe producten of bijvoorbeeld garens.

Meest recente berichten