Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Fondsenwerving

Geplaatst op 05 januari 2018

Je kunt het Rode Kruis Groningen heel eenvoudig steunen door te doneren tijdens onze Collecteweek, of door gebruikte kleding en schoenen in te leveren bij de Sympany-container bij jou in de buurt.

Collecteweek 2021: digitale collectebus

Van 13 t/m 19 juni is de nationale collecteweek van het Rode Kruis. Ook in Groningen wordt geld opgehaald. Dit jaar doen we dat in verband met de coronacrisis niet van deur tot deur maar via een digitale collectebus.

Met jouw donatie kunnen we doen waar het beste in zijn: de meest kwetsbare mensen helpen. Denk hierbij aan voedselhulp of het ondersteunen van zorginstellingen. Goed om te weten: geld dat we ophalen tijdens de collecteweek in Groningen, wordt ook echt in de regio gebruikt. Help jij het Rode Kruis helpen? Scan dan onderstaande QR-code en doneer. Enorm bedankt!

Fondsenwerving door het inzamelen van gebruikte kleding.

Het Rode Kruis heeft op 20 plekken in de provincie Groningen kledingcontainers staan. Denk naast kleding ook aan schoeisel, lakens, dekens, dekbedhoezen en gordijnen. 

Over Sympany

Sympany haalt per jaar 20 miljoen kilo textiel op in Nederland. Na sorteren gaat dit naar (inter-) nationale afnemers. Uit de opbrengst zet Sympany projecten op waardoor mensen in Afrika bijvoorbeeld voordelig goede kwaliteit kleding kunnen aanschaffen. Ook die opbrengst komt weer ten goede aan ontwikkelingsprojecten. Zo zorgen lokale ontwikkelingsorganisaties voor een eigen bron van inkomsten. Textiel die niet geschikt is om opnieuw te dragen, dient als grondstof voor nieuwe producten of bijvoorbeeld garens.

Meest recente berichten